ΜΟΔΑΟ Kobi Levi φτιάχνει τα πιο περίεργα παπούτσια στον κόσμο

Ο Kobi Levi φτιάχνει τα πιο περίεργα παπούτσια στον κόσμο

Ο Ισραηλινός σχεδιαστής δημιουργεί πρωτότυπα και εκκεντρικά παπούτσια που μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν. Τα έξυπνα και χιουμοριστικά σχέδια του έχουν την άνεση ενός κανονικού παπουτσιού, απλώς τυχαίνει να μοιάζουν με κινούμενα γλυπτά. Το κάθε ζευγάρι υπόδημα έχει το όνομα αυτού που απεικονίζει, όπως για παράδειγμα αεροσυνοδός, μολύβι, καφές, τσουλήθρα, μπανανόφλουδα και ούτω καθεξής.

Ο Kobi Levi είναι παγκοσμίως γνωστός designer, αφού τα υποδήματα του τα έχουν φορέσει αρκετές κυρίες του Hollywood, όπως η Lady Gaga. Αποφοίτησε απο το Bezalel Academy of Arts Design στην Ιερουσαλήμ το 2001, ενώ ξεκίνησε να δουλεύει σαν freelance designer σε διάφορες εταιρείες του χώρου. Πολύ γρήγορα έγινε γνωστός μέσα από το blog που είχε δημιουργήσει και λίγο καιρό αργότερα ανοίγει ένα studio στο Τελ Αβίβ και παρουσιάζει τα design shoes προς πώληση.

«Το σχέδιο του παπουτσιού είναι ο καμβάς μου. Το έναυσμα για τη δημιουργία ενός νέου κομματιού έρχεται όταν μια ιδέα, μια έννοια ή ακόμα και μια εικόνα μου έρχεται στο μυαλό. Ο συνδυασμός της εικόνας και του παπουτσιού δημιουργεί ένα γλυπτό που “φοριέται”. Οι περισσότερες από τις εμπνεύσεις μου δεν ανήκουν στα συνηθισμένα σχέδια παπουτσιών, οπότε το αποτέλεσμα είναι συνήθως χιουμοριστικό και προσφέρει μια μοναδική οπτική γωνία για τα υποδήματα. Ωστόσο, όλα τα κομμάτια γίνονται στο χέρι στο studio μου», αναφέρει ο Kobi σε πρόσφατη συνέντευξη του.

kobi kobilevi kobilevishoes levikobi shoes

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS