NEWSΠοιός είναι ο νέος «ρόλος» που πήρε ο Ανδρέας Τσέλεπος;

Ποιός είναι ο νέος «ρόλος» που πήρε ο Ανδρέας Τσέλεπος;

Nέος Πρόεδρος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου θα είναι ο Ανδρεάς Τσέλεπος, μετά την τελευταία γενική εκλογική συνέλευση της ΕΗΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ένωσης, παίρνει τη σκυτάλη από τον Ντίνο Λύρα στην προεδρία, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πολυετή του προσφορά.

Σε δήλωσή του, ο Ανδρέας Τσέλεπος εξέφρασε τον ενθουσιασμό και τη χαρά του. «Ο δρόμος μπροστά μας είναι μεγάλος και μακρύς, οι προκλήσεις τεράστιες. Στο παρελθόν έχουμε αποδείξει πως ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Ενωμένοι στο μέλλον μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα. Ας είναι αυτό μου το μήνυμα ένα κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους να εμπιστευθούν την ΕΗΚ, να μιλήσουν για ότι τους προβληματίζει και μαζί, να κάνουμε την Ένωση Ηθοποιών Κύπρου ένα δυνατό σωματείο» σημείωσε.

Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης με τον ΘΟΚ, μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. «Ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε συνομιλίες για το μεγάλο θέμα της σύμβασης με τα ελεύθερα θέατρα καθώς και στα πρωταρχικά σχέδια για δημιουργία σύμβασης σε ότι αφορά την εργασία ηθοποιών στην τηλεόραση».

Τον Φεβρουάριο ο Ανδρέας Τσέλεπος θα εκπροσωπήσει την ΕΗΚ στη συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηθοποιών (FIA) που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο. Το συνέδριο έχει ως στόχο την διεξαγωγή ενός διετούς προγράμματος το οποίο θα επικεντρωθεί γύρω από τους ελεύθερους εργαζόμενους – την πρόκληση της οργάνωσης τους στα συνδικάτα και τις νομικές προκλήσεις της συλλογικής διαπραγμάτευσης για αυτούς. Ο νέος πρόεδρος τονίζει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια, η ΕΗΚ θα δώσει ενεργά το παρόν της σε συνέδριο της FIA.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS