BEAUTYBEAUTY NEWSΠώς ο τύπος του δέρματός σου επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει το...

Πώς ο τύπος του δέρματός σου επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει το άρωμά σου

Της Κούλας Θεμιστοκλέους

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς ο τύπος δέρματος σου επηρεάζει τον τρόπο που το αγαπημένο σου άρωμα μυρίζει επάνω σου;

Πρόσφατα μια φίλη ξεκίνησε να φορά ένα άρωμα του οποίου οι νότες έμοιαζαν σαν να «χόρευαν» στο δέρμα της αποπνέοντας μια βελούδινη αίσθηση. Εννοείται ότι και εγώ ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία έτσι ψέκασα λίγο από το δικό της στους καρπούς μου. Σε μένα όμως μύριζε εντελώς διαφορετικά.

 

Γιατί όμως;

«Υπάρχουν ορισμένες ιδιοσυγκρασίες που σχετίζονται με το δέρμα, τις οποίες που πρέπει να έχεις κατά νου όταν επιλέγεις ένα άρωμα. Παραδείγματος χάρη στο ξηρό δέρμα της φίλης ταίριαζε κάτι πιο δυνατό όπως τα chypre και τα oriental. Αλλά ένα λιπαρό δέρμα όπως το δικό μου τραβά  περισσότερο τα πιο γλυκά αρώματα. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή μου πρέπει να περιορίζεται στα γήινες φλοράλ και τις ντελικάτες φρουτώδεις νότες. Η Linda Pilkington, Βρετανίδα αρωματοποιός και του Ormonde Jayne λέει χαρακτηριστικά: « Οι ορμόνες, καθημερινές συνήθεις όπως το κάπνισμα, ο καφές, η διατροφή ακόμα και το γεγονός αν παίρνεις φάρμακα  παίζουν σημαντικό ρόλο στο φυσικό άρωμα του δέρματος».

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα brands βασίζονται στις προσωπικές ιδιότητες του αρώματος για να παράγουν αρώματα που όχι μόνο προσαρμόζονται στον τύπο του δέρματός μας, αλλά είναι κατασκευασμένα ειδικά για να ενισχύσουν τη φυσική οσμή κάθε ατόμου που θα το φορέσει.

Συμπέρασμα;

Είναι λοιπόν πολύ ωραίο αν σκεφτείς ότι δέρμα σου μπορεί να προσθέσει σε ένα άρωμα και να το αναδείξει καλύτερα με μοναδικό τρόπο. Αυτό κάνουν άλλωστε οι αρωματοποιοί, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από σένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS