BEAUTYHAIR & NAILSΤρεις λόγοι γιατί να«γυαλίσεις» το σώμα σου με ένα body scrub

Τρεις λόγοι γιατί να«γυαλίσεις» το σώμα σου με ένα body scrub

Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις ένα body scrub στην περιποίηση της επιδερμίδας του σώματος:

Πρώτον,  απομακρύνουν όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αν στη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων προσθέσεις και τη συνεχή χρήση αποσμητικού και άλλων προϊόντων τότε αντιλαμβάνεσαι πως η επιδερμίδα δεν μπορεί να αναπνεύσει και ασφυκτιά. 

Δεύτερον, η απολέπιση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά την εμφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού! 

Τρίτον, το scrub αποτρέπει τις τρίχες να μεγαλώνουν προς τα μέσα, έτσι αν απολεπίζεις συχνά το σώμα σου πριν και μετά την αποτρίχωση, βοηθάς την τρίχα να αναπτυχθεί σωστά.

Γενικά καλό είναι να επιλέγεις ένα ήπιο απολεπιστικό, όχι μεγάλοι σε μέγεθος κόκκοι και με αναζωογονητικό ή χαλαρωτικό σαγηνευτικό άρωμα για την εμπειρία της χαλάρωσης. Σε καμία περίπτωση το scrub δεν αντικαθιστά το αφρόλουτρό σου. Μετά εφάρμοσε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα ή ένα έλαιο σώματος για την απαραίτητη ενυδάτωση.


Pink Pepper Body Scrub της Molton Brown

Body Scrub Green Tea Jasmine της Baija (στα Beauty Line)
Geranium & Walnut Body Scrub της Jo Malone London
Τonic Body Polisher Scrub της Clarins
   Island Body Scrub Iles Pacifique της Thalgo (σε επιλεγμένα ινστιτούτα αισθητικής)

ΦΤΙΑΞ’ΤΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ

Αν δεν σου αρέσουν τα προϊόντα του εμπορίου και προτιμάς να πειραματίζεσαι, δοκίμασε τις πιο κάτω δύο συνταγές και φτιάξε στην κουζίνα σου, ένα body scrub με μαύρη ή λευκή ζάχαρη, ένα συστατικό ιδιαίτερα δημοφιλές για την απολέπιση, γιατί είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος ακόμα και τα ευαίσθητα.

Τι θα χρειαστείς:

1η επιλογή/υλικά

 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 κ.γλ. μέλι

1 κ.γλ. χαμομήλι

1 κ.σ. έλαιο αμυγδάλου

2η επιλογή/υλικά

1 φλ. λευκή ζάχαρη

1/4 φλ. έλαιο

10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο όπως πορτοκάλι, γιασεμί ή τριαντάφυλλο

Σπόροι βανίλιας

1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα

Συνδύασε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Εφάρμοσε στο δέρμα και κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις. Ξέπλυνε καλά. Βάλε το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι που κλείνει αεροστεγώς και φύλαξέ το στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS