CELEBRITIESSHOWBIZΗ Κύπρια σύζυγος του David Bowie

Η Κύπρια σύζυγος του David Bowie

Δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν η σύζυγος του David Bowie και μοντέλο Ιman, μαζί με την οποία ο τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 24 χρόνια της ζωής του, ως οικογενειάρχης. Πριν όμως από την ήρεμη ζωή με την Iman, μοιράστηκε μερικές από τις πιο περιπετειώδεις στιγμές της ζωής του, τότε που έχτιζε καριέρα και φλέρταρε πρώτη φορά με τη διασημότητα, με τη Mary Angela Bernett Bowie.

Η «Angie», όπως την αποκαλούσε, ήταν η πρώτη του σύζυγος και ο λόγος που ο τραγουδιστής επισκέφθηκε την Κύπρο τη δεκαετία του ΄70.

Η Mary Angela Bowie γεννήθηκε στον Άγιο Δομέτιο τον Σεπτέμβριο του 1949, δύο χρόνια αφότου οι γονείς της εγκαταστάθηκαν στο νησί για να δουλέψει ο πατέρας της στην Κυπριακή Μεταλλευτική Εταιρία.

Η οικογένεια ταξίδεψε κάποια στιγμή στην Αμερική και μετά από λίγα χρόνια επέστρεψε στην Κύπρο. Η τελευταία φορά που η Angie Bowie βρέθηκε στο νησί μας ήταν το 1974. «Έφυγα μ’ ένα από τα τελευταία αεροπλάνα που πέταξαν από το αεροδρόμιο Λευκωσίας» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town και στο Θανάση Φωτίου, γυρίζοντας το χρόνο πίσω στις μαύρες μέρες της εισβολής.

«Θυμάμαι έντονα μια επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στην αποβάθρα της Κυπριακής Μεταλλευτικής Εταιρίας, στον Ξερό, όταν επιτέθηκαν σ’ ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο. Θυμάμαι τα αεροπλάνα να πετούν από πάνω μας και μετά, κάνοντας επαναστροφή, να βομβαρδίζουν το πλοίο. Ήμουν έξω στον κήπο εκείνη τη στιγμή και τα είδα όλα. Τότε ήταν που η εταιρία μετέφερε όλους τους ξένους υπαλλήλους της μαζί με τις οικογένειές τους στη Σκουριώτισσα, όπου παραμείναμε για μια εβδομάδα χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβαινε. Αργότερα, όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να ‘ρθω να δω και πάλι αυτά τα μέρη, αλλά δεν νομίζω ότι θα αναγνώριζα τον τόπο όπου μεγάλωσα ή θα υπήρχε το σπίτι που γεννήθηκα»

Αν και δεν έχει καταγωγή από την Κύπρο, η πρώην κυρία Bowie δήλωσε ότι αισθάνεται Κύπρια: «Ναι, λοιπόν, λατρεύω το νησί και, ναι, θεωρώ τον εαυτό μου Κύπρια. Η καρδιά μου, βλέπεις, δεν χρειάζεται διαβατήριο για να ξέρει από πού κατάγεται.»

angi

Η γνωριμία τους

«Με τον David γνωριστήκαμε όταν ήμουν στο κολέγιο στην Αγγλία. Είχα γνωρίσει τον Lou Reizner και τον δρα Calvin Mark Lee, που δούλευαν για τη δισκογραφική εταιρία Mercury Records και ο Calvin με γνώρισε στον David, στο Λονδίνο. Τα πρώτα πέντε – έξι χρόνια δουλειάς μαζί του ήταν καταπληκτικά. Ίσως γιατί κάναμε αυτό που θέλαμε. Όταν ήρθε η επιτυχία με το Ziggy Stardust και ο David έγινε διάσημος, ήμασταν ήδη παντρεμένοι.»

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάρτιο του 1970 στο Λονδίνο, ενώ ένα χρόνο μετά, απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Duncan Zowie Haywood Jones.

«Η γέννηση του γιου μας ήταν ένα υπέροχο γεγονός, όπως και οι στιγμές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας στην Ιαπωνία.» δήλωσε η πρώην σύζυγος του David Bowie στη συνέντευξη.

angie3

Το ταξίδι τους στην Κύπρο

«Μια – δυο φορές, είχαμε έρθει και με τον David στην Κύπρο για διακοπές, μετά το γάμο μας το 1970. Είχαμε φέρει και τον μικρό Ζowie. Τη μια φορά, μείναμε στον Ξερό, στους γονείς μου και την άλλη, επειδή ήρθαμε μαζί με τους Mick Ronson, Trevor Bolder και Woody Woodmansey, μείναμε σε μια έπαυλη, έξω από την Κερύνεια. Εγώ με τον γιο μου, ήρθαμε και μείναμε επίσης πολλές φορές μαζί με τους γονείς μου, στον Ξερό»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Angela Bowie εδώ.

angie-bowie

H Angie Bowie σήμερα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS