CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΆγγελος - Μάγδα Πάττα: Τα δύο αδέρφια μιλούν για όλα όσα τους...

Άγγελος – Μάγδα Πάττα: Τα δύο αδέρφια μιλούν για όλα όσα τους ενώνουν

Δεμένοι από αγάπη και όχι από ανάγκη. Τα αδέλφια Άγγελος και Μάγδα Πάττα μιλούν στο HELLO! για όλα εκείνα τα όμορφα και δημιουργικά πράγματα που λατρεύουν και που τους κρατούν ενωμένους από μικρά παιδιά.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Πώς ήταν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσατε; Ήσασταν δεμένοι από μικροί;
Μάγδα: Είχαμε πολύ ωραία παιδικά χρόνια! Το πατρικό μας σπίτι, βρισκόταν σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά και μεγαλώσαμε με πολλή αγάπη από τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν μας χαλούσαν ποτέ χατίρι! (Γέλια). Με τον Άγγελο, ήμασταν και είμαστε δεμένοι ακόμα. Δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά ηλικιακά, οπότε αυτό μας ένωνε ακόμα πιο πολύ. Παίζαμε μαζί, είχαμε κοινά ενδιαφέροντα, τους ίδιους φίλους. Για πολλά πράγματα, έχουμε και την ίδια αποψη και γούστο. Αν και είμαστε δύο πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, έχουμε αρκετά κοινά μεταξύ μας.
Άγγελος: Οι γονείς μας φρόντισαν να μεγαλώσουμε με μπόλικη αγάπη, σε ένα πραγματικά φιλελεύθερο περιβάλλον. Θυμάμαι στο σπίτι μας, η πόρτα να είναι ανοικτή και όλοι να είναι ευπρόσδεκτοι. Χαρακτηριστικά, είχαμε πάντα παρέα στο σπίτι. Από παιδάκια ακόμα, σκαρώναμε δημιουργικές ιστορίες και οργανώναμε φωτογραφίσεις. Μακιγιάζ, μαλλιά, ρούχα, κάμερες, ήταν η καθημερινότητά μας. Κάναμε, επίσης, μαθήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτο. Η δημιουργικότητα ήταν έντονο στοιχείο και στους δύο μας και η υποστήριξη των γονιών μας γύρω από αυτό ήταν πλήρης, όπως και για όλες τις υπόλοιπες μας αποφάσεις. Όλα αυτά δικαιολογούν το πόσο δεμένοι είμαστε με την Μάδγα.

Έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σας το γεγονός ότι ο πατέρας σας ήταν στρατιωτικός; Με ποιους τρόπους;
Μ.: Πολλοί, μπορεί να θεωρούν ότι το επάγγελμα του στρατιωτικού, συνεπάγεται αυστηρότητα και μια πατριαρχική οικογένεια. Στην δική μας περίπτωση, ποτέ δεν ένιωσα αυταρχισμό, επειδή ο πατέρας μας δεν είναι τέτοιος χαρακτήρας. Πάντα υπήρχε δημοκρατία στο σπίτι και ο ίδιος αποδεχόταν τις διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες που μπορεί να υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν.
Α.: Ο πατέρας μας ήταν πολύ τυπικός με τον στρατό, αλλά μάλλον σαν αντίδραση στην αυστηρότητα της δουλειάς του, ο χαρακτήρας του σπιτιού ήταν πολύ φιλελεύθερος. Αυτό μας επέτρεψε να καλλιεργήσουμε την φαντασία και την δημιουργικότητά μας. Υπήρχε, δηλαδή, σοβαρότητα αλλά όχι σοβαροφάνεια. Μάθαμε στην πορεία ότι κάποιοι κανόνες υπάρχουν για να τους ακολουθείς και κάποιοι άλλοι απλά για να τους σπας, για να ανακαλύπτεις το νέο και πρωτοπόρο.

Έχετε και οι δυο καλλιτεχνική φύση. Υπήρχαν ανάλογες επιρροές από το σπίτι σας;
Μ.: Αν και κανένας απο τους γονείς μας δεν έχει καλλιτεχνικές τάσεις, θα έλεγα ότι ο μπαμπάς μου θα μπορούσε να ήταν ζωγράφος, αν το δοκίμαζε.
Α.: Ο παππούς Ηρακλής, από τον πατέρα μου, διατηρούσε κηροποιείο στο Κάιρο και αργότερα, βιοτεχνία κατασκευής χάρτινων διακοσμητικών. Η αδελφή της μητέρας μας, έπαιζε ερασιτεχνικά στο θέατρο και απήγγειλε ποίηση. Όμως, την μεγαλύτερη έμπνευση αποτελούσε ο ξένος τύπος που μαζεύαμε στο σπίτι. Η μητέρα μας δούλευε σε πρακτορείο διανομής τύπου, οπόταν με το που έφτανε κάτι στο νησί, μας το έφερνε στο σπίτι.

Δημιουργήσαμε έτσι, μια μεγάλη συλλογή από περιοδικά και βιβλία τέχνης, μόδας και διακόσμησης. Πολλά από αυτά αποτελούν ακόμα και σήμερα σημεία αναφοράς, στα οποία ανατρέχω κατά περιόδους.
Οι γονείς σας τηρούσαν ενθαρρυντική στάση σε σχέση με την επαγγελματική πορεία που επιθυμούσατε να ακολουθήσετε;
Α.: Ναι, οι γονείς μας ήταν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τις αποφάσεις μας, οποιεσδήποτε και αν ήταν αυτές. Αυτό ήταν εμφανές από πολύ νωρίς. Μας είχαν εμπιστοσύνη και μας βοηθούσαν με τον τρόπο τους, να συγκεντρωθούμε σε αυτά που πραγματικά μας ενδιέφεραν. Η δημιουργικότητά μας τους εξέπληξε με πολύ θετικό τρόπο και φαίνονταν να απολαμβάνουν τις καλλιτεχνικές μας εκρήξεις
Μ.: Πάντοτε! Ποτέ δεν μας αρνήθηκαν να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Ήταν υπέρ, μας παρότρυναν να προχωράμε και μας συμβούλευαν, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Μάγδα, σπούδασες εσωτερική αρχιτεκτονική. Είναι κάτι το οποίο αγαπάς και θα ήθελες να εξασκήσεις;
Το Interior Design είναι κάτι που αγαπώ. Είναι ένα επάγγελμα που με εκφράζει απόλυτα. Συνδυάζει έκφραση, δημιουργικότητα και καλαισθησία. Είναι ο καμβάς, η ταυτότητα, η πρώτη εντύπωση. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ωραία συναισθήματα και θετική ενέργεια, μπαίνοντας σε οποιοδήποτε χώρο.

Υπάρχει στην Κύπρο πρόσφορο έδαφος για δημιουργία;
Πιστεύω πως υπάρχει. Διάφορες καινούργιες επιχειρήσεις ήδη μελετούν κάποια νέα projects, τα οποία έχω αναλάβει προσωπικά και θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι με το pole dancing, ένα τρομερά επίπονο είδος εκγύμνασης και χορού. Θα μετέτρεπες το χόμπι σου σε επάγγελμα;
Το pole fitness προέκυψε τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ένα είδος εκγύμνασης που απαιτεί υπομονή, επιμονή και πειθαρχία. Με πολλή δουλειά, βλέπεις σε πόσο ψηλό επίπεδο μπορεί να φτάσει το σώμα σου και τι μπορείς να πετύχεις. Αυτό το αίσθημα και η αδρεναλίνη όταν είσαι πάνω στο pole, αλλά η αμφιβολία αν θα καταφέρεις να υλοποιήσεις την άσκηση, είναι τα στοιχεία που με εξιτάρουν και μου δίνουν το έναυσμα να συνεχίσω. Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση, θα έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Ήδη σκέφτομαι, να δώσω την εξέταση, σύντομα.

Άγγελε, μπήκες από μικρός στον χώρο της κομμωτικής και τόλμησες να επεκταθείς σε αρκετά νεαρή ηλικία. Ήταν μια απαιτητική πορεία;
Ναι, όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς και πολύ γρήγορα για μένα. Η τύχη και το timing ήταν τέτοια ώστε, έφηβος ακόμα, να δουλέψω με πολύ ταλαντούχος ανθρώπους της μόδας και του design. Ξεκίνησα σε ηλικία 16 χρόνων, φτιάχνοντας μαλλιά σε περιοδικά μόδας. Μέχρι τα 19 μου, που άνοιξα το κομμωτήριο μου Blow, είχα δουλέψει με αρκετά μοντέλα από την Κύπρο και το εξωτερικό και είχα αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία. Συνέχισα να εργάζομαι σε περιοδικά, παράλληλα με το Blow για μερικά ακόμα χρόνια, μέχρι που οι απαιτήσεις του κομμωτηρίου μεγάλωσαν και απαιτούσαν την πλήρη συγκέντρωσή μου.Η επέκταση στον καινούργιο χώρο προέκυψε, όταν μετά από 6 χρόνια λειτουργίας, η αναβάθμιση του υποστατικού ήταν πια αναγκαία. Εκεί κατάλαβα ότι ο παλιός χώρος δεν παρείχε περιθώρια ανάπτυξης των υπηρεσιών. Το ψάξιμο για τον νέο χώρο ξεκίνησε την επόμενη κιόλας μέρα. Είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα, για να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Η πορεία ήταν, και είναι, ατέλειωτες ώρες εργασίας, το είδος, όμως, της εργασίας, που σου δίνει χαρά και ικανοποίηση στο τέλος της μέρας.

Έχεις θυσιάσει πράγματα;
Θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να προσαρμόσω κάποιες καταστάσεις, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με την δουλειά μου. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που θυσιάζουμε είναι ο προσωπικός μας χρόνος, οπότε φροντίζω ο ελεύθερος χρόνος που μου απομένει, να αξιοποιείται κατάλληλα. Μαγείρεμα με φίλους, εκδρομές, μικρές καθημερινές απολαύσεις, το καθημερινό απογευματινό μάθημα ενόργανης γυμναστικής, σύντομα μακρινά ή κοντινά ταξίδια για συναυλίες και art shows. Έμαθα να γεμίζω τις ώρες μου με κόσμο και πράγματα, τα οποία στα αλήθεια απολαμβάνω.

Ποιο ήταν το πολυτιμότερο μάθημα που έχεις μάθει μέσα από την πορεία αυτή;
Όλα τα μαθήματα είναι εξίσου πολύτιμα. Έμαθα πως κάθε καινούργιο βήμα, προϋποθέτει εντατική έρευνα και ότι το ένστικτο είναι ο καλύτερος οδηγός πλοήγησης.

Με ποιους τρόπους εξελίσσεις την τέχνη σου;
Παρατηρώντας όλες τις καταστάσεις με ενδιαφέρον. Τα trends, τα συνέδρια κομμωτικής στο εξωτερικό, τα σεμινάρια και τις επιδείξεις. Τον τρόπο που οι άνθρωποι φτιάχνουν τα μαλλιά τους στο σπίτι, στον δρόμο, σε εκδηλώσεις και την σχέση τους με αυτά. Μαζεύω και φιλτράρω αναφορές και μετά τις αφήνω στην άκρη, μέχρι να μου χρειαστούν. Ακόμα και σήμερα, προσπαθώ να αξιοποιώ κάθε περιθώριο πειραματισμού. Σε σχέση με την κομμωτική, η ανανέωση του εξοπλισμού είναι επίσης πολύ σημαντική για την βελτίωση της τεχνικής.

Ο τίτλος του επιχειρηματία σε εκφράζει;
Ναι, πιστεύω ότι ο τίτλος του επιχειρηματία μου ταιριάζει, παράλληλα με αυτόν του δημιουργού. Έμφυτα, σκέφτομαι με το ίδιο μεράκι μια πολύπλοκη επιχειρηματική κίνηση και ένα πολύπλοκο κόψιμο μαλλιών. Βρίσκω και τα δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Μαθαίνω από το ένα για το άλλο και αυτό είναι ευεργετικό. Με την ίδια όρεξη, δηλαδή, που θα φτιάξω τα μαλλία της Natalie Dormer για το L’Officiel Italia, θα βρεθώ και σε ένα καθαρά επιχειρηματικό ραντεβού.

Έχεις κάτι καινούργιο στο μυαλό σου για το μέλλον;
Πάντα έχω κάτι καινούργιο στο μυαλό μου, τόσο επιχειρηματικά, όσο και δημιουργικά. Σκοπός είναι να διατηρούμε τον ρυθμό και την συχνότητά μας, σαν ομάδα, στο Blow. Προτεραιότητα είναι πάντα η αναβάθμιση της τεχνικής κατάρτισης της ομάδας μας, καθώς και της εμπειρίας του πελάτη στον χώρο μας. Πιστέυω ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις γρήγορες σημερινές ταχύτητες και στόχος μας είναι να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον.

Αγαπάς και εσύ το ντιζάιν και αυτό φαίνεται και από τον χώρο που ζεις. Έχεις επιμεληθεί προσωπικά την διακόσμηση του διαμερίσματός σου;
Αγαπώ πολύ το design. Μαζεύω τα αντικείμενα και την τέχνη που κρατώ στον προσωπικό μου χώρο πολύ προσεχτικά. Συνήθως, επιλέγω κάτι που θα με εντυπωσιάσει, ακόμα και αν δεν είμαι βέβαιος για το που θα το τοποθετήσω. Είναι οι σχέσεις μεταξύ των αντικειμένων που δημιουργούν την διακόσμηση και το ήρεμο κλίμα που επικρατεί στον χώρο μου. Ο λόγος είναι η ευελιξία που εφαρμόζω ακόμα και στην διακόσμηση. Όλα μπορεί να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας έτσι την αναγκαία φρεσκάδα. Τέλος, θεωρώ ως βασικότερο παράγοντα, τον σωστό φωτισμό του χώρου.

Νιώθετε την ανάγκη να προστατεύετε ο ένας τον άλλον; Ανταποκρίνεσαι στον τίτλο του μικρού αδελφού;
Α.: Του μικρού, μεγάλου αδελφού! (Γέλια). Παρόλο που είμαι πιο μικρός, νιώθω ότι ο ρόλος του μεγάλου αδελφού μου ταιριάζει γάντι. Ανταποκρίνομαι στον τίτλο του αδελφού και αυτό είναι σημαντικότερο. Η αλληλοπροστασία είναι περισσότερο αποτέλεσμα μιας δεμένης οικογένειας, παρά ανάγκη. Στην περίπτωσή μας, εννοείται ότι προυπήρχε και σίγουρα θα υπάρχει και στο μέλλον.
Μ.: Φυσικά και προστατεύουμε και συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον. Ποτέ δεν παίζαμε τους ρόλους της μεγάλης αδελφής και μικρού αδελφού. Μικρότεροι, νιώθω οτι ο Άγγελος με θαύμαζε ως μεγαλύτερη, επιδίωκε να με ακουλουθεί στα διάφορα ενδιαφέροντα που είχα και προσπαθούσε να μου μοιάσει. Μεγαλώνοντας, νιώθω ότι άλλαξαν οι ρόλοι μας. Τώρα, τον θαυμάζω εγώ, για τις δικές του επιτυχίες, επιχειρηματικές δραστηριότητες και το ταλέντο του. Θα ήθελα πολύ να του μοιάσω!

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρείτε μια δυνατή σχέση όσο μεγαλώνετε με καινούργια άτομα να μπαίνουν στην ζωή σας;
Μ.: Είμαστε πολύ συνδεδεμένοι, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις σχέσεις μας. Μπορούμε ευκολα να προσορμαζόμαστε και να καλοδεχόμαστε καινούργια άτομα, τα οποία μπαίνουν στις ζωές μας .
Α.: Η σχέση αυτή, όπως και οι υπόλοιπες σχέσεις, για να επιβιώσουν, πρέπει να μπορούν να προσαρμόζονται στις παροντικές καταστάσεις. Η ευελιξία είναι το κλειδί.

Τι κρατάτε και τι πετάτε από το παρελθόν σας;
Μ.: Από το παρελθόν, κρατάμε τις υπέροχες παιδικές αναμνήσεις και οικογενειακές στιγμές. Τις άσχημες στιγμές, τις αφήνουμε στο παρελθόν, ζούμε το παρόν και κοιτάζουμε στο μέλλον.
Α.: Από το παρελθόν, κρατάμε όλες τις στιγμές αγάπης και οικογενειακής ευτυχίας. Τα ταξίδια είναι πάντοτε πιο ευχάριστα χωρίς πολλές αποσκευές. Από τα λάθη, μαθαίνουμε και κρατάμε μόνο τις λύσεις των προβλημάτων και τους τρόπους αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων. Η νοσταλγία για το μέλλον είναι πιο σημαντική από την νοσταλγία για το παρελθόν.

Θα στηρίζατε ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν χρειαζόταν να φτάσετε στα άκρα;
Μ.: Εννοείται! Πάντα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
Α.: Στηρίζουμε πάντα ο ένας τον άλλον, ακριβώς για να μην χρειαστεί να φτάσουμε ποτέ στα άκρα.

Μακιγιάζ: Ανδρέας Ζεν

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS