ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜιράντα Γιατρού - Άνθη Κάσινου: Like mother, like daughter

Μιράντα Γιατρού – Άνθη Κάσινου: Like mother, like daughter

Κινούνται σε δύο φαινομενικά αντίθετους κόσμους -η πρώτη σε αυτόν των επιχειρήσεων και δεύτερη της υποκριτικής- αλλά διακατέχονται από το ίδιο αστείρευτο πάθος να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Η Μιράντα Γιατρού μοιράζεται ένα σπάνιο δέσιμο με την κόρη της Άνθη Κάσινου, που αποκαλύπτουν στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη και φωτογράφηση. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει ως κλασική μαμά να της τηλεφωνεί καθημερινά για να δει εάν έφτασε σπίτι και να της υπενθυμίσει πως είναι δίπλα της για ό,τι χρειάζεται.

Από την Αναστασία Γεωργίου

Κυρία Γιατρού, σε πρόσφατη ανάρτησή σας στο Instagram αποκαλέσατε την Άνθη ως «καθρέφτη» σας. Όταν την κοιτάτε, τι σας θυμίζει πιο έντονα;

Βλέπω τον εαυτό μου στην ηλικία της! Ένα κορίτσι με όρεξη για ζωή και στόχους. Είναι δυναμική και δουλευταρού, που υποστηρίζει τα πιστεύω και τα θέλω της. Ταυτόχρονα είναι συναισθηματική, ίσως και λίγο ξεροκέφαλη (γέλια).

Άνθη, θεωρείς ότι είσαι η «αντανάκλαση»της μητέρας σου;

Με τη μαμά μου μοιραζόμαστε κοινά. Αναμφίβολα έχει επηρεάσει η μια την άλλη. Η εξειδίκευσή της στις επιχειρήσεις και η αγάπη μου για τις τέχνες, έχουν διαμορφώσει δύο διαφορετικές προσωπικότητες, με ξεχωριστές απόψεις για τη ζωή. Η δυναμική της σχέσης μας είναι ένα όμορφο μείγμα από ομοιότητες και αντιθέσεις.

Η σχέση σας πέρασε από σκαμπανεβάσματα, ειδικά την περίοδο της εφηβείας;

Μ.Γ: Δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Ίσως να έπαιξε ρόλο η μικρή διαφορά ηλικίας που έχουμε. Συμβαδίζουν οι ιδέες μας σε πολλά. Πάντα προσπαθούσα να βάλω τον εαυτό μου στη δική της θέση και ηλικία. Θεωρώ ότι τα βρήκαμε σχετικά εύκολα.

Άνθη: Θυμάμαι τα εφηβικά μου χρόνια και τη σχέση μου με τη μητέρα μου σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Συναρπαστικά, με αναπάντεχες πτώσεις. Φυσικά υπήρξαν συγκρούσεις και διαφωνίες. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήμουν εύκολη έφηβη. Ωστόσο, μέσα στο χάος, η σχέση μας είχε πάντα ένα γερό θεμέλιο αγάπης και κατανόησης. Καταλάβαμε και οι δύο ότι το να μεγαλώνουμε, σήμαινε πλοήγηση σε αχαρτογράφητα μέρη και πως δεν θα ήταν πάντα ομαλή η πλεύση. Τώρα όμως τα θυμόμαστε και γελάμε.

M3

Πώς βίωσε η καθεμία την περίοδο του αποχωρισμού, όταν η Άνθη έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό και μάλιστα βρισκόταν μακριά την περίοδο της πανδημίας;

Μ.Γ: Για μένα ήταν περίεργη. Το μικρό μου κοριτσάκι ξαφνικά έπρεπε να φύγει σε μια ξένη χώρα. Στην αρχή με πείραξε πολύ. Έβαλα όμως τα συναισθήματά μου στην άκρη, μιας και είχε έρθει  η ώρα να ανοίξει τα φτερά της και να απογαλακτιστεί. Βέβαια, άρπαζα κάθε ευκαιρία για να βρεθώ κοντά της. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο και αποφάσισε να συνεχίσει στην Αμερική, είχα αρκετούς ενδοιασμούς λόγω της απόστασης. Όσο για την περίοδο της πανδημίας, ήμουν πολύ αγχωμένη και ανήσυχη μήπως της συμβεί κάτι. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά.

Άνθη: Οι σπουδές στο εξωτερικό ήταν μια απίστευτη ευκαιρία για προσωπική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη. Ξεκίνησα στο Λονδίνο. Ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, όπου έκανα δια βίου φίλους από όλο τον κόσμο και πέρασα υπέροχα. Στο Λος Άντζελες ωστόσο, αυτό που προοριζόταν ως μια συναρπαστική περιπέτεια, μετατράπηκε σε… επεισόδιο του Survivor. Ήταν δύσκολα, αλλά προσαρμόστηκα. Αναγκάστηκα να είμαι ανθεκτική και ευέλικτη. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούσε η μαμά μου ξέροντας πως είμαι τόσο μακριά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα την είχα και θα την έχω μαζί μου, όπου και αν βρίσκομαι.

Κα. Γιατρού βιώσατε κι εσείς το περιβόητο «ενοχικό σύνδρομο», όπως ισχύει για τις περισσότερες μητέρες που προσπαθούν να ισορροπήσουν καριέρα και μητρότητα;

Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Τότε δεν μπορούσα να το καταλάβω και προσπαθούσα να τα ισορροπήσω όλα. Στη ζωή όμως για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να χάσεις κάτι άλλο. Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω, θα επέλεγα περισσότερο χρόνο μαζί τους και λιγότερο στη δουλειά. Τα παιδιά μου με έχουν βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Προσπαθούσατε να έχετε πάντα μια ειλικρινή σχέση με τα παιδιά σας, δεδομένου ότι περάσετε μια περίοδο διαζυγίου με τον πατέρα τους και μετέπειτα ενός δεύτερου γάμου;

Αυτή ήταν η προτεραιότητά μου. Τους είχα μιλήσει από την πρώτη στιγμή που το αποφάσισα. Θεωρούσα ανέντιμο να συνέχιζα να βρίσκομαι σε μια σχέση προσποιούμενη ότι όλα είναι καλά, ειδικά στα παιδιά μου. Όταν γνώρισα τον Αχιλλέα, ήταν οι πρώτοι που το έμαθαν. Τους μίλησα γι’ αυτόν και σεβάστηκαν την απόφασή μου.

Ο γιος σας, ποια κοινά στοιχεία έχει με εσάς;

Ο 23χρονος Παναγιώτης είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα! Έχει αρκετά κοινά στοιχεία με μένα. Αυτό που προσπάθησα να διδάξω και στους δύο, είναι τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τις αξίες και τα ιδανικά της ζωής.

Άνθη, ποια συμβουλή της μητέρας σου κρατάς ως πολύτιμο φυλαχτό;

Το να «αγκαλιάσω» την ανεξαρτησία μου και να βασίζομαι στις δυνατότητες μου. Με ενθαρρύνει να καλλιεργώ την αυτοδυναμία μου, έχοντας την πεποίθηση ότι έχω τη δύναμη να διαμορφώσω τη μοίρα μου, πραγματοποιώντας τους στόχους μου. Αυτή η καθοδήγηση μού έχει ενσταλάξει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, δίνοντας μου τη δυνατότητα να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις κατά μέτωπο και να αναζητώ ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ποιο στοιχείο θαυμάζει η μία στην άλλη;

Μ.Γ: Τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της. Προσπαθεί να στηριχτεί στις δικές της πλάτες. Κυρίως τη θαυμάζω που έγινε μια υπέροχη γυναίκα. Είναι ακριβώς η κόρη που θα ήθελα να έχω και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν.

Άνθη: Μιλάμε για μια ανεξάρτητη γυναίκα. Μια αυτοδημιούργητη δύναμη, που ισορροπεί την επιχειρηματική επιτυχία με το να είναι μια καταπληκτική μαμά. Πραγματικά τη βλέπω σαν σούπερ ήρωα. Αναλαμβάνει πολλές ευθύνες, ενώ εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο για να στηρίξει και να ανυψώσει τους γύρω της. Η αφοσίωσή της χρησιμεύει ως μια συνεχής υπενθύμιση ότι η σκληρή δουλειά και η επιμονή μπορούν να οδηγήσουν σε απίστευτα επιτεύγματα. Τι άλλο να πω; Είναι η απόλυτη boss lady.

Tι είναι όμως αυτό που σας εκνευρίζει;

Μ.Γ: Το οξύθυμο του χαρακτήρα της.

Άνθη: Το άγχος της. Λόγω της φύσης και των ρυθμών της δουλειάς της, την πετυχαίνω πολλές φορές αγχωμένη. Προσπαθώ όσο μπορώ να τη βοηθήσω να το αποβάλλει και να βρει τρόπους να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με ηρεμία. Γελώ λίγο βέβαια γιατί όταν είναι αγχωμένη θυμίζει το καρτούν Speedy Gonzales.

Άνθη, σε ποια ηλικία εξέφρασες πιο συνειδητοποιημένα ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Το θέατρο άργησε να μπει στη ζωή μου. Η συνειδητοποίηση έγινε στο λύκειο, μετά από μια σχολική θεατρική παράσταση. Αποφάσισα να γνωρίσω καλύτερα τον κόσμο του θεάτρου μέσα από το θεατρικό εργαστήρι και ερασιτεχνικές παραστάσεις. Κάπως έτσι κατάλαβα ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

M2

Πόσο καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος στην απόφασή σου;

Η ατάκα του Αχιλλέα ήταν: «Εσύ ηθοποιός θα γίνεις». Δεν είναι κάτι που εκφράζει συχνά. Ήξερα πως δεν λέει αερολογίες όσον αφορά τη δουλειά. Για να το πει, σημαίνει ότι κάτι είχε δει. Και ήμουν διατεθειμένη να το ανακαλύψω.

Εσείς κα. Γιατρού πώς πήρατε την απόφασή της;

Η Άνθη από μικρό παιδί ασχολείται με τον χορό και το θέατρο. Έχω άπειρες αναμνήσεις από θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι αυτό το πλάσμα δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο παρά μόνο με αυτό που αγαπά! Γι΄αυτό και δεν εναντιώθηκα, ούτε της επέβαλα να ακολουθήσει κάποια σχετική σπουδή με τον κλάδο των οικογενειακών μας επιχειρήσεων. Σεβάστηκα απόλυτα την επιθυμία της, παρόλο που γνώριζα πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του ηθοποιού και πόση δύναμη, υπομονή και επιμονή πρέπει να έχει κάποιος για να αντέξει σε αυτό τον χώρο. Φυσικά, στο να έχω αυτή τη στάση συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Αχιλλέας. Γνωρίζοντας την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη δουλειά του, ένιωσα μια απίστευτη ηρεμία και σιγουριά. Αν δεν είχε τις δυνατότητες να προχωρήσει, δε θα συμφωνούσε σε καμία περίπτωση!

Άνθη, παρά ότι είσαι ακόμη στην αρχή, νιώθεις ότι είσαι σε καλό δρόμο;

Είμαι ευγνώμων για τις δουλειές που έχω κάνει και αυτές που έρχονται. Νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο κυρίως επειδή το τρέχω πάρα πολύ. Δεν εφησυχάζω. Δεν κάθομαι και απλά έρχονται προτάσεις. Τρέχω σε κάστινγκ. Ψάχνω τα πάντα και αυτό ανταποδίδει.

Ποια είναι τα επόμενα σου επαγγελματικά βήματα;

Υπάρχουν κάποιες θεατρικές και τηλεοπτικές προτάσεις, για τις οποίες δεν μπορώ να αναφερθώ ακόμη. Είμαι όμως πάρα πολύ χαρούμενη και αδημονώ για καινούργιες εμπειρίες.

M1

Η ενεργητικότητα και ο μη εφησυχασμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τις δύο σας;

Μ.Γ: Πιστεύω πως ναι. Είμαστε δύο ανήσυχα πνεύματα. Προσηλωμένες στον στόχο μας, με σκληρή δουλειά και καθόλου εφησυχασμό. Γονίδια, βλέπεις.

Άνθη: Μοιραζόμαστε μια κοινή προσπάθεια να κυνηγήσουμε τα θέλω μας και να ξεπεράσουμε τις ζώνες άνεσης μας. Προσεγγίζουμε η κάθε μια τη δουλειά της με αταλάντευτο ενθουσιασμό και άρνηση να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα. Είναι το λεγόμενο «σκουλήκι» που μας ωθεί, αναζητώντας συνεχώς ανάπτυξη και νέες προκλήσεις.

Δίνετε συμβουλές η μια στην άλλη;

Μ.Γ: Η κόρη μου είναι το «μαύρο μου κουτί». Της μιλώ για όλα και πολλές φορές επιζητώ τη συμβουλή της. Είμαι πολύ χαρούμενη που «χτίσαμε» αυτή τη σχέση.

Ανθή:  Εννοείται. Η σχέση μου με τη μαμά μου έχει μια δυναμική πέραν της οικογενειακής φύσεως. Τη νιώθω σαν την καλύτερη μου φίλη. Συζητάμε και ανταλλάσουμε συμβουλές για τα πάντα… καριέρα, σχέσεις, σημαντικές αποφάσεις. Το θεωρώ απίστευτη ευλογία και νιώθω πραγματικά τυχερή για τη σχέση μας!

Φωτό: Δημήτρης Δημητρίου

Styling: Shona Muir

Μαλλιά: John Paphitis (Urban style hair)

Makeup: Μαίρη Μυριανθοπούλου (Ilona Makeup team by Inglot)

Fggfg

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS