CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑντρέας Γεωργίου: Αντλώ χαρά από τα προσωπικά μου, γιατί τα ζω!

Αντρέας Γεωργίου: Αντλώ χαρά από τα προσωπικά μου, γιατί τα ζω!

Πολλοί βιάστηκαν τον τελευταίο καιρό να κρίνουν τον Κύπριο σκηνοθέτη και ηθοποιό -από τους πιο επιτυχημένους της γενιάς του- από την καινούρια του τηλεοπτική δουλειά «8 λέξεις», που μεταδίδεται από τον «Alpha Κύπρου». Ο ίδιος έχει τις απαντήσεις για όλα – χωρίς περιστροφές και με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη, πέρασε γεμάτο υποχρεώσεις για τον Ανδρέα Γεωργίου: Τηλεφωνικά ραντεβού, εξωτερικές υποχρεώσεις και, κάπου ανάμεσα, η συνέντευξη και η φωτογράφησή του για το «Down Town Κύπρου». Τουλάχιστον απόλαυσε την φωτογράφησή του, θα μου πει αργότερα, όταν φτάσει στο ραντεβού μας – πάντα ακριβής στην ώρα του. Είναι, απ’ την αρχή, πολύ άνετος, χαμογελαστός – ένα μεγάλο παιδί που διατηρεί ακόμα τον αυθορμητισμό του έφηβου, σε συνδυασμό με την ωριμότητα του σημερινού 30άρη (και κάτι…). Παραγγέλνουμε τους καφέδες και ξεκινάμε να μιλάμε για τη νέα του δουλειά. Άλλωστε, η σειρά «8 λέξεις» είναι εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη – για πολλούς λόγους. «Η κάθε δουλειά που κάνουμε είναι πιο ώριμη από την προηγούμενη. Εγώ πιστεύω πολύ αυτήν τη δουλειά και περιμένω να αποδώσει ακόμα περισσότερο. Και θα το κάνει, θα δεις!», θα μου πει. «Στις “8 λέξεις”, ήταν να παίξω από την αρχή. Μάλιστα πρέπει να πω ότι, στο “Τατουάζ”, δεν μπήκα ως ρόλος αμέσως, ακριβώς επειδή είχαμε συζητήσει ότι θα έπαιζα στην επόμενή μας δουλειά, που θα ήταν οι “8 λέξεις”. Τελικά, έπαιξα και στο “Τατουάζ”, επειδή η Βάνα (σ.σ. Δημητρίου) θεώρησε ότι μόνο εγώ θα μπορούσα να παίξω τον συγκεκριμένο ρόλο. Είναι άλλο το να παίζεις και άλλο το να σκηνοθετείς. Μεγάλες αγάπες και οι δύο, θέλουν αφοσίωση και εγώ, κάθε φορά, σε ό,τι κάνω, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», συνεχίζει να μου αναφέρει, ενώ -φύσει ανήσυχος και δημιουργικός ο ίδιος- θέλει να μου ανακοινώσει και τη νέα δουλειά που ετοιμάζει μαζί με την τόσο δεμένη ομάδα του: «Στο δεύτερο μισό της σεζόν, από τον Ιανουάριο μάλλον, θα δείτε μια ακόμη σειρά που ετοιμάζουμε. Πολύ διαφορετική, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει. Το ανακοινώνω από εδώ. Ο τίτλος της είναι “Famagusta”. Θα είναι εβδομαδιαία κι ελπίζω να αρέσει στον κόσμο. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες ακόμα…».

Γιατί πιστεύεις ότι οι «8 λέξεις» είναι καλύτερη ως δουλειά από τις σειρές «Το Τατουάζ» και «Μπρούσκο»;
Έχει καλύτερες βάσεις. Δεν τις διαχωρίζω, αλλά είναι μεγαλύτερη η εμπειρία πια. Το στήσιμο μιας τέτοιας σειράς είναι πιο δύσκολο, απαιτείται καλύτερη οργάνωση από πλευράς παραγωγής και θεωρώ ότι έχει στρώσει η δουλειά. Το «Τατουάζ», ενώ πήγαινε πολύ καλά εξ’ αρχής, ήθελε χρόνο μέχρι να βρει τον δρόμο του, να είμαστε παραγωγικοί, αλλά και σωστοί στους χρόνους. Οι «8 λέξεις» έστρωσαν από την αρχή.

Γιατί δεν είδαμε στη σειρά και τον Γιώργο Αγγελόπουλο;
Ήδη πήραμε πολλούς ηθοποιούς. Έπρεπε να πάρω εκείνους που μου ταίριαζαν για συγκεκριμένους ρόλους. Από τους 25 ηθοποιούς που έπρεπε να βρω, από το «Τατουάζ» πήρα μόνο τους πέντε – δεν γινόταν να έρθουν άλλοι. Θα σου πω ότι θα ήθελα σαν τρελός να ερχόταν και η Εβελίνα Παπούλια, όμως, δεν γινόταν να συνεργαστούμε σε τρίτη συνεχόμενη δουλειά. Στο μέλλον, εύχομαι να συναντηθούμε ξανά με την Εβελίνα. Την αγαπώ και την εκτιμώ πολύ – και ως ηθοποιό και ως άνθρωπο.

 

ΟΙ ΦΗΜΕΣ, Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ
«Όταν κάνω μια δουλειά, πάντα σκέφτομαι: “Πού είμαι; Ποιος θα είναι ο ανταγωνισμός; Ποιο είναι το περιβάλλον;” και τότε καταλήγω να λέω: “Θέλω την τάδε απόδοση για να ικανοποιηθώ”. Τη συγκεκριμένη στιγμή, σου μιλάω ειλικρινά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την -μέχρι τώρα πορεία- των “8 λέξεων” και πέτυχα ό,τι ήθελα. Είμαι στον Σκάι, ένα κανάλι που τώρα επένδυσε στη μυθοπλασία κι αισθάνομαι ότι βοηθάμε έναν νέο σκοπό. Χαίρομαι που αυξήθηκε, γενικότερα, η μυθοπλασία στα τηλεοπτικά δρώμενα. Για το κανάλι που είμαι και για τα ποσοστά που έχει, στη ζώνη που είμαστε, είμαστε πολύ εντάξει και ικανοποιημένοι. Καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή βάση στην τηλεθέαση, για να “χτίσουμε”. Είναι, πάντως, νωρίς ακόμη να μιλάμε για νούμερα. Δεν κρίνεις από τις δύο-τρεις πρώτες εβδομάδες. Μετά το δίμηνο τα ξαναλέμε. Επίσης, ο κόσμος είναι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και θέλει χρόνο για να καταλήξει. Ακόμη, τέλη Οκτωβρίου που αλλάζει η ώρα, προστίθενται στην τηλεθέαση ακόμα ένα εκατομμύριο τηλεθεατές. Οπότε είναι νωρίς να κάνουμε λόγο για “αποτυχία” ή για “επιτυχία”».


Ζιβάγκο και παντελόνι scotch and soda (collective stores)

Οι φήμες που κάνουν λόγο για «μετακόμιση» της σειράς πιο αργά, ακόμη και σε άλλη ζώνη, ισχύουν;
Όχι, όχι. Το διαψεύδω κατηγορηματικά αυτό!

Πρέπει να σου πω, ακόμη, ότι άνθρωποι του χώρου, λένε pvw ήταν λάθος σου που έφυγες από τον Alpha κι έκανες μία μεταγραφή σε έναν σταθμό, ο οποίος δεν είχε παράδοση στη μυθοπλασία. Τι απαντάς;
Όπως σου είπα και πριν, είναι μiα νέα προσπάθεια. Ο Σκάι δεν είχε μυθοπλασία και αποκτά τώρα. Δεν ξέρω ποιο είναι το κριτήριο για να πούμε αν ήταν λάθος ή σωστό, όμως, δεν υπήρξα ποτέ ευθυνόφοβος. Έχω μάθει να στηρίζω τις επιλογές μου, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και, για να σου απαντήσω, αν γύριζα τον χρόνο πίσω και πάλι στον Σκάι θα πήγαινα.

Νιώθεις σαn να ξεκινάς από την αρχή, για να κατακτήσεις ξανά την κορυφή;
Είναι μiα πρόκληση, οπωσδήποτε. Με ιντριγκάρει αυτό, με κάνει πιο δημιουργικό. Μη μιλάμε μόνο για επιτυχίες, έχω και αποτυχίες στην καριέρα μου. Σε κάθε αγώνα που δίνω, δεν πάω με το κεφάλι κάτω. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος! Ήξερα, πηγαίνοντας στον Σκάι, ότι θα έπρεπε να παλέψω διπλά για να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα. Ήταν επιλογή μου να ξεβολευτώ. Δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι.

Αυτό το κάνεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου;
Ναι, είμαι «μαζοχιστής»! Είμαι άνθρωπος που βάζει στόχους και απαντά θετικά στις προκλήσεις. Τώρα, ο στόχος μου, είναι να χτίσουμε μια ζώνη με μυθοπλασία, που πέρσι δεν είχε ο σταθμός. Ξέρω ότι θέλει υπομονή, πολλή δουλειά και καλή στρατηγική.

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό; Βλέπεις τις άλλες σειρές, ή τα reality;
Ναι, πάντα ξέρω τι παίζει απέναντι. Αφού μιλάμε, όμως, στο κοινό της Κύπρου, θα σου έλεγα πως ξεχώρισα το «Soundtrack of love» του Alpha, που είναι κάτι καινούριο, με πολύ ωραία αισθητική, και ωραίες σκηνοθετικές «ματιές» υψηλού επιπέδου -η Χριστιάνα ήταν η ιδανική για να το παρουσιάσει- ενώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο «Λούης night show», που μετά από κάποια χρόνια επιτυχημένης πορείας, όχι μόνο δεν έχει φθαρεί, αλλά συνεχίζει να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

 


Φανέλα Calvin Klein και παντελόνι scotch and soda (collective stores)

 

«ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»
«Αυτό που άλλαξε τελευταία στη ζωή μου, είναι ότι μπήκε ένα νορμάλ πρόγραμμα και δεν τρέχω πάλι σαν τον τρελό, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Έκανα έναν ολόκληρο μήνα διακοπές. Μεγάλη αλλαγή για μένα, το να είμαι ξεκούραστος! Μετά, πιστεύω, έκανα ριζικές αλλαγές και στη ζωή μου. Μετακόμισα, μένω σε άλλο σπίτι, οργανώθηκα καλύτερα».

Νοσταλγείς στιγμές από την καθημερινότητά σου, τότε που δεν ήσουν γνωστός;
Όχι, μη λέμε ψέματα. Κάνεις αυτή τη δουλειά, γνωρίζοντας ότι υπάρχει η αναγνώριση. Επομένως, για να το επέλεξα, πάει να πει ότι μου αρέσει κιόλας. Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να απομονωθώ από τον κόσμο και να εύχομαι να μη με ξέρει κανείς. Από την άλλη, δεν πολυκυκλοφορώ, δεν βγαίνω συχνά έξω, ούτε πάω σε clubs κάθε Σαββατοκύριακο. Αν θέλω να πάω κάπου, όπου δεν θα με ξέρουν, θα πάω στην οικογένειά μου, στο Λονδίνο. Πάω συχνά, τους επισκέπτομαι γιατί μου λείπουν. Ευτυχώς, υπάρχει το face time, οπότε μιλάμε καθημερινά.

 


Τζάκετ και παντελόνι replay (replays stores)

 

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, (ΣΤΑ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ…
«Δεν μου αρέσει να εκθέτω την προσωπική μου ζωή και να μιλάω για αυτήν, όχι επειδή έχω πρόβλημα, αλλά για να μην επηρεαστεί το άλλο πρόσωπο. Υπήρξε σχέση στη ζωή μου που δεν μάθατε ποτέ. Κατάφερα να την κρατήσω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ας πούμε ότι ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι! Όταν μιλάω για τις σχέσεις μου, νιώθω ότι μπαίνει κάποιος τρίτος. Προτιμώ να είναι κάτι δικό μου».

Σε νοιάζει το τι θα γράψουν τα blogs; Αν ερωτεύτηκες, αν χώρισες, αν παντρεύεσαι;
Όχι, δεν με νοιάζει για μένα, αλλά για τον άλλον άνθρωπο. Όταν σχολιάζουν διάφορα, προσθέτουν και πράγματα που δεν ισχύουν. Και καλά εγώ, όμως, και το άλλο άτομο έχει ένα περιβάλλον, μία οικογένεια και είναι υπόλογο. Δεν γίνεται κάθε φορά να δίνω εξηγήσεις! Μου έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν και δεν μου ήταν ευχάριστο.

Έχεις εισπράξει την ίδια απόλαυση στην προσωπική σου ζωή, σε σχέση με την επαγγελματική σου;
Ναι, έχω ζήσει πολύ έντονα! Έρωτες, χωρισμούς, τα πάντα. Αντλώ χαρά από τα προσωπικά μου, γιατί τα ζω. Ακόμη και στα δύσκολα, υπάρχει πάθος, ένταση. Στη δουλειά υπάρχει η αγωνία, ανασφάλεια. Και στις σχέσεις, όμως, τα νιώθουμε αυτά… Είναι διαφορετικά κομμάτια της ζωής μας. Έχω ζήσει πολύ έντονα τη ζωή μου. Μόνο έτσι, πώς αλλιώς; Είμαι Κριός!

Δεν φοβήθηκες ποτέ από την ένταση των καταστάσεων;
Όχι. Το μόνο που φοβάμαι είναι τα φίδια – κυριολεκτικά και μεταφορικά! Και το να φεύγουν άνθρωποι που αγαπώ. Και δεν εννοώ μόνο τον θάνατο, αλλά και τους αποχωρισμούς. Δεν χαίρομαι όταν τελειώνουμε μια συνεργασία και οι δρόμοι χωρίζουν. Μου στοιχίζει αυτό. Θέλω χρόνο για να το ξεπεράσω.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου δύναμη;
Το ένστικτό μου. Μόνο όταν δεν το άκουσα, έχασα τελικά. Όποτε είπα ότι «θα πάω με το μυαλό και τη λογική μου», έπεσα πολύ έξω. Από μικρός είχα ισχυρό ένστικτο. Λειτουργώ περισσότερο με το συναίσθημα και με παρασύρει. Έχει μεγάλο τίμημα αυτό, όμως. Έχω πάρει πολλά μαθήματα. Ξέρεις ποιο ήταν το μεγαλύτερο; Το να μην εμπιστεύομαι τους άλλους αμέσως. Επειδή είμαι θετικός άνθρωπος, δυσκολεύομαι να κάνω δεύτερες σκέψεις, δεν είχα επιφυλάξεις και έτσι την πατούσα. Σήμερα, παραμένω θετικός άνθρωπος, δίνομαι, αλλά πρώτα θα τεστάρω τον άλλον, θα τον δοκιμάσω και μετά θα εμπιστευτώ.


Πουλόβερ guess και παντελόνι scotch and soda (collective stores)

Συγχωρείς εύκολα;
Ναι, ρε γαμώτο! Κι αυτό είναι ένα μεγάλο μου μειονέκτημα. Ακόμη κι όταν με πιέζω να μη συγχωρέσω κάποιον, έχω την αίσθηση ότι κρατάω τοξικά πράγματα μέσα μου κι εγώ θέλω να τα αποβάλω. Συγχωρώ και πάω παρακάτω.

Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Η αγαπημένη μου χώρα είναι η Ελλάδα, αγαπώ την Αθήνα, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου εδώ. Θα γίνουν τα παιδιά μου έφηβοι και δεν ξέρω αν θα κοιμάμαι όταν εκείνα θα βγαίνουν έξω, σε μια μεγαλούπολη. Όπως έχουμε ξαναπεί μαζί στις συνεντεύξεις μας, εγώ μεγάλωσα σε χωριό. Έχω να θυμάμαι, πλατείες, αλάνες, τη φύση. Δεν υπήρχε εγκληματικότητα. Γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, ήμασταν ελεύθεροι. Κι από την άλλη, δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω παιδιά και να τα μεγαλώνω μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ιδανικά θα ήθελα να μεγαλώσουν εκεί που μεγάλωσα κι εγώ.

Info: Η σειρά «8 λέξεις» μεταδίδεται καθημερινά στις 21.15 από τον Alpha Κύπρου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-STYLING: ΠΩΛΙΝΑ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΜΑΛΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΖΟΥΛΑΣ (D-TALES)

*Η φωτογράφηση έγινε στο ξενοδοχείο «Coco-Mat Athens Jumelle» (Υψηλάντου 2, Αθήνα, τηλ: +30-‭2107246108). ‬‬‬‬‬

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS