CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΧριστιάνα Αρτεμίου - Μιχάλης Σοφοκλέους: Όλα όσα μας είπε το νέο ζευγάρι...

Χριστιάνα Αρτεμίου – Μιχάλης Σοφοκλέους: Όλα όσα μας είπε το νέο ζευγάρι της «Μουρμούρας»

Ένα από τα αγαπημένα τηλεοπτικά δίδυμα επέστρεψε στην τηλεόραση «παντρεμένο», με γκρίνιες, ζήλιες και συζυγικά ευτράπελα. Η Χριστιάνα Αρτεμίου και ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι το νέο ζευγάρι της σειράς «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» του Alpha Κύπρου κι εμείς τους συναντήσαμε λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα και μάθαμε τα πάντα.

Της Τώνιας Σταυρινού

Η σχέση τους πάει χρόνια πίσω. Η κωμωδία είναι το «σπίτι» τους και η τηλεόραση το μέσο που τους έδεσε με μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. «Απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του», λέει η Χριστιάνα. «Είναι εύστροφος, συνεργάσιμος, πάντα ευδιάθετος, με κάνει να γελώ και να τον εμπιστεύομαι. Όταν παίζουμε μαζί, νιώθω ότι είμαστε σαν πολυβόλα. Αποστηθίζουμε εύκολα τις ατάκες, αυτοσχεδιάζουμε πολύ και είμαστε πιστά στρατιωτάκια στα χέρια του σκηνοθέτη. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλο για σύζυγό μου στη Μουρμούρα… Η δική της υπογραφή στο σενάριο φαίνεται πως ήταν η δική του ασφάλεια. «Ξέρω πως το γράψιμό της είναι εγγύηση. Βοηθάει, βέβαια, που έχουμε και για σκηνοθέτη μας τον Στάμο Τσάμη, αλλά και στην υποκριτική αισθάνομαι ότι δένουμε με έναν μοναδικό τρόπο με τη Χριστιάνα. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Μετά από τόσα χρόνια βγαίνει χύμα και εντελώς φυσικά από μέσα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάρωσε η «Μουρμούρα αλά κυπριακά» – Τι έδειξε η AGB; 

Πώς προέκυψε εξ αρχής η συνεργασία με τη «Μουρμούρα»;
Χριστιάνα: Τον Μάρτη αποφάσισα να μιλήσω με τους υπεύθυνους της εκπομπής «Φακκάτε τους» για να τους ανακοινώσω την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την παραγωγή μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν είχα κάτι άλλο υπόψη τότε, αλλά είπα θα το ρισκάρω! Θυμάμαι, είχα βάλει τον σταύρο μου εκείνη την ημέρα και είπα στον εαυτό μου «όλα θα πάνε καλά»! Δυο ώρες αργότερα, χτύπησε το τηλέφωνό μου από τον Alpha Κύπρου και μου πρότειναν να δημιουργήσουμε ένα κυπριακό ζευγάρι για τη «Μουρμούρα», νοουμένου ότι θα αναλάμβανα το σενάριο κι έναν από τους δύο ρόλους! Σύμπτωση; Τύχη; Συγκυρία; Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με την ιδέα, γιατί η «Μουρμούρα» είναι από τις σειρές που αγαπώ και ξεχωρίζω τόσο για τα υπέροχα της κείμενα, όσο και για τους λατρεμένους της ηθοποιούς, που είπα αμέσως «είμαι μέσα» χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά! Και παρόλο που ακολούθησαν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έκανα την πιο καλή επιλογή!

Και ζήτησες σε «γάμο» τον Μιχάλη Σοφοκλέους;
Μιχάλης: Ναι με πήρε και ζήτησε το «χέρι» μου. Μου είπε ότι είχε μια πολύ καλή πρόταση πάνω σε μια ιδέα που την ιντριγκάρει και μου είπε νομίζω πως θα νιώσεις το ίδιο. Η χημεία προϋπήρχε μεταξύ μας, από το «Φακκάτε τους» αλλά ακόμη κι από πιο παλιά από άλλες συνεργασίες μας.

Θα προβάλλεται και στην Ελλάδα το κυπριακό «ζευγάρι» ή γυρίζεται μόνο για Κύπρο;
Χριστιάνα: Η αρχική ιδέα του καναλιού ήταν να προβάλλεται μόνο στην Κύπρο. Μετά από συναντήσεις, όμως, με τους υπεύθυνους της «Μουρμούρας» του Alpha Ελλάδος και αφού είδαν τα κείμενα και τα γυρίσματα που έχουμε κάνει, μας είπαν ότι ίσως το εντάξουν και στη «Μουρμούρα» Ελλάδας του χρόνου, εφόσον κρίνουν ότι η διάλεκτος θα είναι κατανοητή για το ελλαδικό κοινό.

Το να μπαίνεις σε μια σειρά που ήδη μετράει κάποια χρόνια στην τηλεόραση εμπεριέχει ένα ρίσκο. Νομίζετε θα κολλήσετε;
Μιχάλης: Είναι μεν μια δεμένη σειρά, έχει μια δομή, όμως τα ζευγάρια λειτουργούν αυτόνομα στη σειρά. Δεν έχουν κοινές σκηνές ούτε συναντιούνται ποτέ. Άλλαξαν και πολλά ζευγάρια έτσι κι αλλιώς, όμως, θεωρώ ότι με τη Χριστιάνα δένουμε καλά οι δυο μας. Ξέρω, επίσης, το γράψιμο της και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε ως ομάδα.
Χριστιάνα: Πράγματι, τα ζευγάρια της «Μουρμούρας», έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και είναι στοίχημα για μας, να «παντρευτούμε» ομαλά μαζί τους. Το ίδιο ρίσκο, όμως, έχουν και τα νέα ελληνικά ζευγάρια που μπαίνουν στη «Μουρμούρα». Άρα, ο κόσμος φέτος θα έχει να δει πολλές φρέσκες εισαγωγές. Για να πετύχουμε, βέβαια, ένα όμοιο αποτέλεσμα, εκτός από το σενάριο και τους ηθοποιούς, χρειάζεται να δώσουμε και την ίδια εικόνα και η ομάδα παραγωγής μας πιστεύω ότι δίνει γι’ αυτό, τον καλύτερο της εαυτό.
Μιχάλης: Ξεκινάμε δυναμικά, με αυτοπεποίθηση!

Γενικά φοβάστε τα ρίσκα ή κλείνετε τα μάτια και πηδάτε;
Μιχάλης: Γενικά ρισκάρω. Ζυγίζω πολύ τα πράγματα πριν πάρω αποφάσεις, όμως, στηρίζομαι και πολύ στο ένστικτό μου. Κι όταν πάρω μια απόφαση, τα δίνω όλα.
Χριστιάνα: Είναι ωραία τα ρίσκα. Μου αρέσουν. Δίνουν πιο έντονη γεύση, σε βγάζουν από την αδράνεια της σιγουριάς και ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Είμαι της φιλοσοφίας ότι το ρίσκο σε παίρνει ένα βήμα πάρακατω. Η σιγουριά, σε αφήνει στάσιμο.

Θα μπορούσε να ήταν στ’ αλήθεια άντρας σου; Ή το πάθος σας εξαντλείται στην τηλεόραση;
Μιχάλης: Γιατί όχι; Έχει ωραία στοιχεία επάνω της. Νομίζω θα ήταν μια σχέση γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό…
Χριστιάνα: Δεν επιτρέπεται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, γιατί η Παναγιώτα, η γυναίκα του Μιχάλη είναι πολύ καλή μου φίλη και σίγουρα θα διαβάσει αυτή τη συνέντευξη…

Υπήρξατε ζευγάρι με πολλούς συναδέλφους σας. Έχετε κάποιο/α αγαπημένο/η τηλεοπτικό/ή «σύζυγο»;
Χριστιάνα: Αχ, αυτός που δεν κατάφερα να έχω ποτέ! Ο Λεοντής της «Αίγιας Fuxia». Βρε του χόρεψα, του έκανα κόλπα, του έταξα τα πάντα σαν Ορθοδοξία, αλλά με παράτησε για τα μάτια της Παντελούς!
Μιχάλης: Η Μαρίνα Μανδρή. Επειδή ήταν η πρώτη μου «σύζυγος» στην πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση μάς δένει μια πολύ δυνατή φιλία που πάει οκτώ χρόνια πίσω.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι ενός γάμου – μιας συμβίωσης κατά τη γνώμη σας;
Χριστιάνα: Ο χρόνος που περνά και δυστυχώς του επιτρέπουμε να μας προκαλεί φθορά, απομυθοποίηση, αδράνεια και έλλειψη ενδιαφέροντος. Και για έναν παράξενο λόγο, όσο περνούν τα χρόνια, τα αυτιά του άλλοτε ερωτευμένου ζευγαριού, υπολειτουργούν. Δεν ακούμε πραγματικά ο ένας τον άλλο. Και κάπου εκεί, αρχίζουν τα προβλήματα.
Μιχάλης: Νομίζω το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κατανοήσεις και να δεχτείς την ανάγκη για αμοιβαίες υποχωρήσεις προς όφελος της αρμονίας. Οι άνθρωποι σε μια σχέση είναι σαν δυο πόλοι που πρέπει να έχουν την ίδια έλξη. Αν ο ένας συνέχεια τραβάει τον άλλο μονόπλευρα, δεν μπορεί, η σχέση στο τέλος θα διαλυθεί.
Χριστιάνα: Χρειάζεται δουλειά μια σχέση, για να κρατηθεί «φρέσκια». Επικοινωνία, σεβασμό και γέλιο. Πολύ γέλιο! Για μένα, τα ζευγάρια που γελούν, είναι τα ζευγάρια που αντέχουν…

Η μουρμούρα πώς επηρεάζει τα πράγματα;
Χριστιάνα: Προσωπικά δεν την αντέχω καθόλου. Είναι το χειρότερο μου. Όταν δέχομαι καθημερινή συστηματική μουρμούρα, αρχίζει μέσα μου η αντίστροφη μέτρηση…
Μιχάλης: Είναι άσχημο πράγμα η μουρμούρα. Τρώει τη σχέση, μπορεί ακόμη και να τη φθείρει εντελώς.

Ποιες είναι οι εφτά πληγές του έρωτα;
Μιχάλης: Ζήλεια, ψέμα, υποκρισία, γκρίνια…
Χριστιάνα: Για μένα το νούμερο ένα, είναι η μη αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου. Αυτό που λέμε «θα τον αλλάξω»! Στην αρχή ερωτευόμαστε αυτό που βλέπουμε και όσο περνά ο καιρός, προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Γιατί; Αφού αυτό αγαπήσαμε αρχικά. Οι υπόλοιπες πληγές για μένα, είναι η έλλειψη ελευθερίας, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η μιζέρια, οι λεκτικές προσβολές, η ρουτίνα και η σιγουριά ότι ο άλλος έχει γίνει πλέον το «δεδομένο» μας…

Το χιούμορ σώζει καταστάσεις και στον γάμο;
Μιχάλης: Το χιούμορ είναι το άλφα και το ωμέγα στις σχέσεις. Όταν ένας άνθρωπος έχει χιούμορ και μπορεί να διακωμωδεί καταστάσεις, μπορεί πραγματικά να σώσει ακόμη και ζωές.
Χριστιάνα: Το χιούμορ σώζει ζωές, όχι μόνο καταστάσεις και σχέσεις. Το μόνο που αξίζει να παίρνουμε σοβαρά στη ζωή μας, είναι την υγεία μας. Όλα τα υπόλοιπα, αν το καλοσκεφτείς, είναι για γέλια…

Τι άλλο θα κάνετε φέτος εκτός από αυτή τη σειρά;
Μιχάλης: H περσινή σεζόν ήταν πολύ πιεστική, με την πρωινή εκπομπή, το «Φακκάτε τους» και το θέατρο, έτσι είπα φέτος να ρίξω ρυθμούς. Θα ασχοληθώ μόνο με τη «Μουρμούρα», ούτως ώστε να μπορέσω να απολαύσω περισσότερες στιγμές με τη γυναίκα μου και το μωρό μας.
Χριστιάνα: Ευτυχώς φέτος, μου απομένει αρκετός ελεύθερος χρόνος και ήδη τρέχω κι άλλα projects που έχω στο μυαλό μου. Έχω γράψει ένα θεατρικό κείμενο -βιογραφία για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου- το οποίο θα ανέβει αυτή τη σεζόν με την Αννίτα Σαντοριναίου στον ομώνυμο ρόλο και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μουαΐμη. Επίσης, ολοκληρώνω μια νέα τηλεοπτική δουλειά, πολύ διαφορετική απ’ ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής, με αληθινές ιστορίες και γεγονότα που έχουν γίνει στην Κύπρο.

Χριστιάνα είσαι από τις ηθοποιούς που δεν φαίνεται να φοβούνται ότι «η πολλή τηλεόραση φθείρει». Ισχύει;
Νιώθω ότι ο κόσμος αγαπά την κωμωδία και χαίρεται με τους ηθοποιούς που του προσφέρουν γέλιο. Όταν πετυχαίνουμε οι δουλειές μας να είναι προσεγμένες και να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη του τηλεοπτικού κοινού, αυτό πιστεύω δεν φθείρει κανένα.

Μιχάλη, εσύ φοβάσαι την πολύ στενή σχέση με το γυαλί;
Είναι ένα παιχνίδι ισορροπίας σε ένα τεντωμένο σχοινί και με ένα παραπάνω βήμα κινδυνεύεις να πέσεις. Χρειάζεται προσοχή γενικότερα στις τηλεοπτικές επιλογές και εμφανίσεις είτε σε σειρές, είτε σε διάφορες εκπομπές για να μην καταντήσεις μαϊντανός.

Τι επαγγελματικά απωθημένα έχετε;
Μιχάλης: Δεν έχω απωθημένα. Δεν είμαι ιδιαίτερα φιλόδοξος άνθρωπος με την έννοια ότι δεν επενδύω σε μακροπρόθεσμους στόχους. Βλέπω το τώρα, τις δουλειές που έχω στον άμεσο ορίζοντα. Απολαμβάνω το παρόν, τη στιγμή που ζω, τη δουλειά που κάνω.
Χριστιάνα: Να δουλέψω έστω και μια μέρα ως αστροναύτης και να ταξιδέψω στο διάστημα. Άκουσα ότι αυτοί που βγαίνουν από την ατμόσφαιρα της γης, δεν πεινάνε, δεν αισθάνονται το βάρος τους και ψηλώνουν πέντε πόντους…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS