CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΔ. Κακουράτου: Μιλά για τους δύο αρραβώνες που έκανε και το δίλημμα...

Δ. Κακουράτου: Μιλά για τους δύο αρραβώνες που έκανε και το δίλημμα «οικογένεια ή θέατρο»

Η αγαπημένη ηθοποιός Δώρα Κακουράτου σε συνέντευξή της στο Down Town και στον Γιάννη Χατζηγεωργίου αποκαλύπτει πιο προσωπικές πτυχές του εαυτού της. Υποστηρίζει ότι από μικρή ηλικία ήξερε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, γι΄αυτό και κατάφερε στα 22 της να γίνει η πρώτη γυναίκα θιασάρχης.

«Το θέατρο μού έδωσε πολύ μεγάλες χαρές – και, ευτυχώς, είχα υποστήριξη από την οικογένειά μου σ’ αυτό. “Δώρα”, μου έλεγαν, “αυτό που θες, αυτό να κάνεις!”. Το θέατρο βέβαια, μου στέρησε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κάποιες γιορτές, την οικογένεια – αλλά ήμουν τόσο αφοσιωμένη σ’ αυτό, που τίποτα δεν έκανα χωρίς χαρά, χωρίς απόλυτο δόσιμο. Ήταν, μάλλον, έξω από τα όνειρά μου η δημιουργία οικογένειας, η απόκτηση ενός παιδιού – γιατί, αν το ‘θελα πραγματικά, να ‘στε σίγουρος πως θα το ‘κανα. Όμως, πάντα θα είμαι ευτυχής γιατί επέλεξα να γίνω ηθοποιός – ναι, είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος!».

«Υπήρξα η πρώτη γυναίκα θιασάρχης στην Κύπρο και το πρώτο όνομα πάντα, για πολλά χρόνια – από τα 22 μου κιόλας, σε μία εποχή που δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό. Ήμουν, επίσης, η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που έκανε αυτόγραφα. Γιατί μου τα ζητούσαν! Αλλά ήταν όλα σαν ήδη δρομολογημένα. Από παιδί ακόμη. Τότε που με ρωτούσαν στο νηπιαγωγείο “τι θέλεις να γίνεις, Δωρούλα, όταν μεγαλώσεις;” κι εγώ απαντούσα “ηθοποιός” με βεβαιότητα. Αρίστευσα στη σχολή μου, στο “Ελληνικό Ωδείο”, στην Αθήνα, είχα προτάσεις από αθηναϊκά θέατρα -ακόμη και από τον ΟΘΑΚ, αν και επέλεξα στη συνέχεια να μην κάνω ποτέ αίτηση για να προσληφθώ στον ΘΟΚ- γύρισα, όμως, στην Κύπρο γιατί λάτρευα τον τόπο μου – εδώ ήθελα να με αγαπήσουν και να με μάθει ο κόσμος. Μάλιστα, όταν έμαθαν οι καθηγητές μου στη σχολή πως είμαι πλέον στην επιθεώρηση ξαφνιάστηκαν – με προόριζαν για αρχαίο δράμα, λόγω φωνής ίσως, λόγω φιζίκ».

«Το θέατρο ήταν στη ζωή μου πιο πάνω από το καθετί. Κι από έρωτες, και απ’ όλα. Αρραβωνιάστηκα, άλλωστε, δύο φορές, αλλά χώρισα και τις δύο – την πρώτη φορά επειδή μου τέθηκε το δίλημμα περί οικογενειακής ζωής και θεάτρου. Αγαπώ, όμως, πολύ τη δουλειά μου! Και δεν θα την άφηνα για τίποτα στον κόσμο! Tα τελευταία χρόνια, που δεν έχω θίασο δικό μου, πρέπει να πω πως είμαι πιο ήρεμη – κάνω τις επιλογές μου, τα ταξίδια μου, βλέπω πολύ θέατρο, συναντώ φίλους. Και λέω πολλά “όχι” σε προτάσεις – πολλά! Το να μείνω εκτός τηλεόρασης για μία τηλεοπτική σεζόν, να ξέρετε πως είναι από δική μου επιλογή. Γιατί ο ηθοποιός δεν είναι ποδοσφαιριστής που κρεμάει τα παπούτσια του – μπορεί να παίζει, ακόμη κι αν γίνει 100 χρόνων».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS