CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΔανάη Παππά, Ναταλία Κηρύκου, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: Girls have fun!

Δανάη Παππά, Ναταλία Κηρύκου, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: Girls have fun!

Ακούγοντας στη διαπασών το hit της Cyndi Lauper από τα 80’ς «Girls just want to have fun», τρία «φρέσκα» κορίτσια που μας απασχολούν τηλεοπτικά και θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν να κάνουν αίσθηση, φωτογραφίζονται μαζί για το «Omikron» σε girly διάθεση.

Από τoν Γιώργο Πράσινο

 

» Διασκεδάζουν καλύτερα οι γυναίκες μεταξύ τους, παρά οι άνδρες;

» Ποιο είναι το ωραιότερο «κοριτσίστικο» party που θυμάσαι από τη ζωή σου;

» Τι σημαίνει για σένα «I am having fun» – τι σημαίνει για σένα «χαρά»;

» Διασκεδάζεις αλλιώς στην πορεία των χρόνων;

» Πιστεύεις στη γυναικεία φιλία;

» Τελικά, όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους, δεν τα λένε οι άντρες (μεταξύ τους);

 

Δανάη Παππά
Αν διασκεδάζουν καλύτερα οι άνδρες ή οι γυναίκες μεταξύ τους, αυτό έχει να κάνει με την παρέα. Στη δίκη μου παρέα, ας πούμε, είμαστε mixed -και άντρες και γυναίκες- και για εμένα διασκεδάζουμε καλυτέρα από οποιαδήποτε άλλη παρέα, έτσι όπως είμαστε… (γέλια).

Θυμάμαι μια φορά που βγήκα με τις φίλες μου έξω – χωρίς να έχουμε ιδιαίτερη όρεξη. Καθώς η βραδιά κυλούσε πολύ ήσυχα με συζήτηση, γιατί είχαμε να τα πούμε καιρό, φεύγοντας από το μαγαζί όπου ήμασταν για να πάμε στα σπίτια μας ακούσαμε το «Gucci Φόρεμα» από ένα άλλο μικρό μαγαζάκι και -ως τρελές fans αυτών των τραγουδιών- πήγαμε να δούμε «τι παίζει».. Αρχίσαμε να χορεύουμε και καταλήξαμε να γυρίσουμε σπίτι το πρωί! Πιστεύω πως οι πιο ωραίες στιγμές είναι οι αναπάντεχες!

Για μένα διασκέδαση δεν είναι απαραίτητα να βγω έξω και να παρτάρω. Μου αρέσει να περνάω ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μου και -το πιο σημαντικό- να ξεχνάω να δω το κινητό μου!

Δεν ξέρω αν διασκεδάζω διαφορετικά τώρα, από ό,τι όταν ήμουν 18 χρόνων. Σίγουρα, όσο περνούν τα χρόνια, γίνομαι όλο και πιο σπιτόγατα!

Η φιλία είναι κάτι το ανεκτίμητο για μένα. Αν με ρωτούσες όταν ήμουν στο σχολείο, δεν πίστευα καθόλου στη γυναικεία φιλία γιατί ποτέ δεν κατάφερα να δεθώ πραγματικά με κάποια κοπέλα και να μη χαλάσει κάπως η σχέση μας. Έτσι νόμιζα τότε. Αργότερα όμως, στη σχολή χορού όπου σπούδαζα, ήρθα σε επαφή με άτομα που είχαμε κοινά «θέλω» -τον χορό- και περάσαμε καταστάσεις που μας έφεραν πραγματικά κοντά με κάποιες κοπέλες, με τις οποίες κρατάμε πολύ στενή επαφή και αντέχουμε στον χρόνο που περνά. Οπότε τώρα, ναι, πιστεύω στη γυναικεία φιλία!

Οι γυναίκες, από τη φύση μας, έχουμε το μητρικό ένστικτο όποτε σε σοβαρές συζητήσεις ή αν κάποια από την παρέα έχει πρόβλημα, πιστεύω πως βγαίνει μπροστά η ανάγκη να προστατεύσουμε τη φίλη μας σαν να είναι παιδί μας. Οπότε αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τις καταστάσεις και «τα λέμε» διαφορετικά από ό,τι οι άντρες.

 

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη
Νομίζω ότι οι γυναίκες, τις περισσότερες φορές, διασκεδάζουν με αφορμή τους άντρες. Πάντα σε μια γυναικεία παρέα που διασκεδάζει, υπάρχει τουλάχιστον μια αναφορά σε άντρα! Όμως, όταν αποφασίσουμε να κάνουμε πράγματα για εμάς και να περάσουμε καλά, μόλις αφαιρέσουμε την πληροφορία «άντρας», περνάμε εκατό φορές καλύτερα, διότι κατά τη γνώμη μου οι γυναίκες ξέρουν να διασκεδάζουν ποιοτικά!

Στα 28 μου, για ένα χρόνο περίπου, ζούσα κοριτσίστικα πάρτι σχεδόν κάθε μέρα! Είχαμε αποφασίσει, 7 κορίτσια μαζί, να βγαίνουμε κάθε μέρα και να δημιουργούμε νέες αναμνήσεις σε μέρη που είχαμε ξαναπάει… Οπότε κάθε μέρα πηγαίναμε σε κάποιο μαγαζί ή σε κάποιο μέρος που κάποια από εμάς είχε ξαναπάει και ήταν τέλειο! Είχαμε μάλιστα ονομάσει την παρέα μας Reclaim.

Χαρά για μένα είναι να νιώθω άνετα και να κάνω αυτό που θέλω τη στιγμή που θέλω. Μόνο τότε «I ‘m having fun».

Σίγουρα αλλάζει ο τρόπος διασκέδασης – και λόγω καιρών και λόγω ηλικιών. Η διαφορά από τα 20 μου μέχρι τώρα είναι στην ποιότητα. Πιο μικρή η διασκέδαση για μένα ήταν κάπως σπάταλη – όχι από άποψη χρημάτων, αλλά κυρίως ενέργειας. Μετά πέρασα ένα στάδιο πιο «μαζεμένο» γιατί το ρόλο της διασκέδασης τον είχε πάρει η γνώση και το διάβασμα και, τελικά, τα τελευταία 4-5 χρόνια, κατάφερα να ισορροπήσω και να βρω τη χρυσή τομή. Όπου ένα κομμάτι της είναι σίγουρα η νυχτερινή διασκέδαση, οι συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, το φαγητό, η ψυχαγωγία κ.α. Το σημαντικό που έχει αλλάξει πια στον τρόπο διασκέδασής μου είναι το μέτρο.

Πιστεύω πάρα πολύ στη γυναικεία φιλία. Είναι μαγικό όταν συμβαίνει. Οι γυναίκες έχουν ανεπτυγμένη από τη φύση τους την ενσυναίσθηση και είναι από τα πιο όμορφα πράγματα σε μια φιλία – το να μπορεί ο ένας να μπει στη θέση του άλλου, να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του άλλου και να έχει τη διάθεση να βοηθήσει, να συμβουλεύσει ή να απολαύσει μαζί σου. Αυτό συμβαίνει πολύ έντονα με τις δικές μου φίλες! Τις αγαπώ, γιατί καταφέρνουμε να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις καταστάσεις και να περνάμε την κάθε στιγμή μαζί, μοναδικά! Και είναι τρεις και μοναδικές: Η Ρίτσα, η Πηνελόπη και η Ηρώ!

Σίγουρα όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους, δεν τα λένε οι άντρες (μεταξύ τους)! Λέμε εκατό τοις εκατό παραπάνω πράγματα από ό,τι λένε οι άντρες. Και αυτό γιατί από το δικό μας κεφάλι απουσιάζει παντελώς το box nothing, που υπάρχει στον αντρικό εγκέφαλο. Οι άντρες μπορεί να συναντηθούν, να παίξουν ηλεκτρονικά και να μη μοιραστούν κάτι μεταξύ τους. Ή να πάνε για ποδόσφαιρο και απλά να παίξουν ή να πάνε σε έναν αγώνα και απλά να φωνάζουν συνθήματα… Εμείς δεν είμαστε έτσι. Μέχρι και για μασάζ να πάμε -που θεωρητικά πας για να χαλαρώσεις- σίγουρα θα πούμε κάτι. Όπως καταλαβαίνεις, όσα λένε οι γυναίκες σε 10 χρόνια μεταξύ τους οι άντρες μπορεί να τα πουν σε όλη τους τη ζωή!


Πουκάμισα Lacoste, Lacoste boutique

 

Ναταλία Κηρύκου
Νομίζω πως τα κορίτσια διασκεδάζουν πάντα καλύτερα – αυτό εννοείται. Αρκεί μόνο να έχεις την κατάλληλη κοριτσοπαρέα!

Θυμάμαι, ένα καλοκαίρι, είχαμε πάει στην Ικαρία και βρισκόμασταν σε ένα πανηγύρι από νωρίς το απόγευμα. Χορεύαμε για ώρες, γελούσαμε όλο το βράδυ με διάφορα αστεία που κάναμε μεταξύ μας – ήταν τόσο ωραία εκείνη η βραδιά, που ευχόμουν να μην τελειώσει. Αισθανόμουν ευτυχισμένη, τυχερή, δυνατή και γεμάτη. Καταλήξαμε όλες μαζί σε μια παραλία ακούγοντας το κύμα της θάλασσας και λέγοντας τα όνειρα που η κάθε μια μας είχε. Απολαύσαμε την ανατολή του ήλιου και υποσχεθήκαμε πως ό,τι υποχρεώσεις και αν έχουμε, θα βρίσκουμε πάντα το χρόνο για να περνάμε λίγες μέρες μαζί.

«I am having fun» σημαίνει να γελάς, να διασκεδάζεις, να είσαι ο εαυτός σου, να αφήνεσαι στη στιγμή, να την απολαμβάνεις, και να αποβάλλεις τα όρια που βάζεις μεγαλώνοντας, έστω για λίγο.

Σίγουρα, όσο περνούν τα χρόνια, ο τρόπος διασκέδασης αλλάζει γιατί αλλάζουμε κι εμείς. Όμως πάντα θα υπάρχει -και το επιδιώκουμε αυτό- η ανάγκη μας να νιώσουμε ξανά παιδιά. Να ξεφύγουμε λίγο από τα «πρέπει». Και από τις σκέψεις και από τις φοβίες που, καμιά φορά, μας κυριεύουν μεγαλώνοντας. Να φλερτάρουμε με τα όριά μας, γιατί ανακαλύπτουμε κιόλας πράγματα και αλλαγές – κυρίως για μας.


Κορμάκια the C Edition, thecedition.com

Πιστεύω στη γυναικεία φιλία. Αισθάνομαι τυχερή και περήφανη για τις φίλες που έχω! Θέλει πολλή δουλειά -κυρίως με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους- για να κρατηθούν οι σχέσεις δυνατές. Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουν και οι άνθρωποι γύρω μας, όμως η αγάπη παραμένει εκεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει η κατανόηση και να στηρίζει η μία την άλλη διαρκώς για την εξέλιξή της.

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως οι άνδρες πια λένε περισσότερα. Θεωρώ πως, όσο περνούν τα χρόνια, οι γυναίκες δεν υπεραναλύουν τα πάντα, γιατί είναι περισσότερο πια για μας διαχειρίσιμες κάποιες καταστάσεις και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις μοιραστούμε.

Επιμέλεια-Styling: ΠΩΛΙΝΑ  ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS