CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΔήμητρα Μακρυγιάννη: «Η χημεία μου με τον Παναγιώτη πάντα υπήρχε και πάντα...

Δήμητρα Μακρυγιάννη: «Η χημεία μου με τον Παναγιώτη πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει»

Η Δήμητρα Μακρυγιάννη δίνει την πρώτη της συνέντευξη μετά τη μετεγγραφή της στον Alpha Κύπρου και μας μιλά για τη νέα πραγματικότητα στη ζωή της, τα μελλοντικά της σχέδια και το ενδεχόμενο να αποκτήσει τη δική της οικογένεια.

Του Νικόλα Χριστοφή

Ομολογεί ότι το ρίσκο την εξιτάρει, δηλώνει πιστή στο γυναικείο ένστικτο, πορεύεται στο μέλλον δημιουργικά αποζητώντας μια δεμένη οικογένεια γεμάτη ανιδιοτέλεια και αγάπη. Η εξέλιξή της είναι πλέον δεδομένη και η ίδια, πιο όμορφη και πιο σίγουρη από ποτέ, έχει όλο τον κόσμο μπροστά της…

Σε ποια φάση σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη κάνοντας μια νέα αρχή. Είναι ωραίο να δουλεύεις σκληρά για κάτι καινούριο και ειδικά όταν μιλάμε για τη δημιουργία ενός καναλιού που στην Ελλάδα είναι πρώτο.

Πώς πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στον Alpha Κύπρου;
Υπήρξε η πρόταση και όπως κάθε πρόταση ήταν καλοδεχούμενη. Τη μελέτησα πολύ, το σκέφτηκα αρκετά, καθώς κάθε απόφαση εμπεριέχει και ένα ρίσκο, το ένστικτό μου όμως, μου έλεγε να το κάνω και έτσι έγινε.

 

makrigianni1   Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σου στα νέα σου καθήκοντα;
Τα νέα μου καθήκοντα αφορούν την πρωινή ζώνη, αφού είμαι με τον Παναγιώτη Δημόπουλο από τις 6:45 μέχρι τις 9:00. Η εκπομπή είναι ενημερωτική χωρίς να έχει βαρύ ειδησεογραφικό περιεχόμενο και λέγεται «Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα». Είναι αν θέλεις ένα infotainment.

Αυτή την εβδομάδα ήρθατε λοιπόν επισήμως στο σπίτι μας! Πώς ήταν η πρεμιέρα; Ήσουν αγχωμένη;
Το μόνο άγχος που είχα ήταν να προλάβω το χρόνο, τίποτα άλλο! Πάντα νιώθω ένα μικρό καρδιοχτύπι στην αρχή και μετά αφήνομαι. Η πρεμιέρα ήταν κάτι το συγκλονιστικό, καθώς ήμαστε οι πρώτοι που είπαμε καλημέρα μέσα από τη συχνότητα του Alpha Κύπρου. Μια όμορφη και συνάμα συναρπαστική εμπειρία που το μόνο σίγουρο είναι πως θα μου μείνει αξέχαστη.

Προσωπικά σε βρήκα πολύ άνετη και στο ενημερωτικό κομμάτι. Εσύ πώς διαχειρίστηκες αυτή σου την αλλαγή από την ψυχαγωγία σε κάτι πιο ενημερωτικό;
Με πολλή μελέτη! Νιώθω πως επιστρέφω και πάλι στα θρανία, μελετώντας και διαβάζοντας. Μου αρέσει πολύ όλο αυτό. Στην αρχή μπορεί να με ξένισε το κομμάτι της ενημέρωσης αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι που αγαπώ σε αυτή τη δουλειά. Πως καθημερινά έχεις να μάθεις και κάτι καινούριο.

Ποιο κομμάτι σου αρέσει λοιπόν περισσότερο, το ενημερωτικό ή το ψυχαγωγικό;
Εγώ ξεκίνησα από το ψυχαγωγικό, τώρα κάνω κάτι πιο ενημερωτικό και με εξιτάρει όλο αυτό, αφού το βλέπω σαν ένα νέο ξεκίνημα. Μπαίνω σε μια άλλη διάσταση της τηλεόρασης!

makrigianni2

Μπορούμε να μιλήσουμε για τηλεοπτική χημεία με τον Παναγιώτη Δημόπουλο μιας και μετράμε ήδη μια βδομάδα στον αέρα;
Η χημεία μου με τον Παναγιώτη πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Τον ξέρω πολύ καλά τόσο εγώ όσο κι εκείνος εμένα. Νιώθω ασφάλεια μαζί του καθώς σε οτιδήποτε χρειαστώ είναι πάντα δίπλα μου.

Είσαι χαρούμενη για αυτή την πρόταση;
Είμαι χαρούμενη εννοείται, ήταν μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει πιστεύω. Είναι μια νέα ευκαιρία!

Συνήθως τα άτομα στην τηλεόραση είναι αναλώσιμα. Πώς εξηγείς τη δική σου διάρκεια;
Είμαι λίγα χρόνια στην τηλεόραση. 7 χρόνια δεν είναι πολλά για να μιλήσουμε για διάρκεια! Θα έλεγα όμως πως η σκληρή δουλειά σε συνάρτηση με την αγάπη για αυτό που κάνεις, σου δίνει εκτός από ευχαρίστηση και διάρκεια.

Σκέφτηκες ποτέ να αφήσεις την τηλεόραση; Αν ναι τι θα ήθελες να κάνεις;
Χμ… Έχω τελειώσει Θεολογία.

Αλήθεια! Δεν το ήξερα.
Ναι (Χαμόγελο). Πίστεψέ με, θα ήθελα να με δω κάποια στιγμή στα σχολεία να ασκώ το επάγγελμα που έχω σπουδάσει. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έκανα τηλεόραση! Στο μέλλον ναι, θα με έβλεπα στο ρόλο της εκπαιδευτικού.

makrigianni4

Πώς προέκυψε η τηλεόραση;
Εντελώς τυχαία! Ήμουν από τους ανθρώπους που έβλεπε κάμερα και έφευγε μακριά. Ποτέ δεν φαντάστηκα τον εαυτό μου να κάνω αυτή τη δουλειά. Το 2008 πήγα στα καλλιστεία και αμέσως μετά με πήραν τηλέφωνο για ένα δοκιμαστικό μουσικής εκπομπής. Πήγα μόνο και μόνο από περιέργεια, δεν είχα να χάσω κάτι και η απάντηση μετά από λίγες ημέρες ήταν θετική. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο της τηλεόρασης…

Τι κι αν είσαι αναγνωρίσιμη μέσω της δουλειάς σου, δεν δίνεις συχνά συνεντεύξεις και αποφεύγεις να μιλάς για τα προσωπικά σου. Ένιωσες ποτέ ότι η δουλειά σου επηρεάζει τις σχέσεις σου;
Όχι θα έλεγα, είμαι άνθρωπος που χειρίζεται τις καταστάσεις και ξέρει να βάζει φρένα. Ξεχωρίζω τη δουλειά μου από τα προσωπικά μου. Φροντίζω να κρατιούνται αν θες, οι ισορροπίες.

Μάθαμε ότι θα παντρευτείς σε λίγο καιρό. Πιστεύεις ότι το 16 είναι η χρονιά σου;
Δεν μου αρέσουν οι στερεότυπες εκφράσεις του τύπου «είναι η χρονιά μου». Ποτέ δεν ξέρεις. Θέλω να παντρευτώ με τον σύντροφό μου, ο γάμος είναι ο προορισμός μου, δεν έχουμε όμως ορίσει ακριβή ημερομηνία γάμου.

Σου αρέσει η έννοια της οικογένειας; Θέλεις παιδιά;
Μου αρέσει ο ρόλος της μάνας, θέλω να κάνω παιδιά και ναι, σκέφτομαι το ενδεχόμενο να δημιουργήσω οικογένεια πολύ έντονα. Είναι πολύ όμορφο να δημιουργείς μια καινούρια ψυχή από αγάπη με τον άνθρωπό σου.

Η προβολή σε επηρέασε ποτέ αρνητικά;
Ευτυχώς όχι! Δεν ένιωσα πότε στόχος κάποιου που κατακεραυνώνεται από κακά σχόλια.

Πώς χειρίζεσαι τις αρνητικές καταστάσεις στη δουλειά σου; Τι απαντάς σε όσους ενεργούν εναντίον σου;
Είναι αναπόφευκτο, σε οποιαδήποτε δουλειά και να είσαι, όλοι έχουμε ακούσει μια αρνητική κριτική. Πρέπει όμως να συνεχίσεις να δουλεύεις με το ίδιο πάθος σε αυτό που κάνεις, να μην αποσυντονίζεσαι από τα κακά σχόλια. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή σ’ όλο αυτό και εκεί μπορεί να χαθεί και η ουσία.

Έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις φιλίες στον χώρο;
Φυσικά! Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό και στο λέω με το χέρι στην καρδιά. Κατάφερα να κάνω δυνατές φιλίες και να αγαπηθώ από συναδέλφους. Αυτόν που ξεχωρίζω πολύ είναι τον Μάρκο Κωμοδρόμο με τον οποίο έχω τις καλύτερες των σχέσεων αλλά δεν μπορώ να παραλείψω και άλλα παιδιά. Είμαι πολύ τυχερή σε αυτό, αν και καχύποπτη γενικά, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερα να έχω σωστούς φίλους και στον εργασιακό χώρο, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό!

 

makrigianni3

Πόσο φροντίζεις την εικόνα σου;
Γυναίκα είμαι, μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τον εαυτό μου. Μ’ αρέσει όμως το φυσικό. Δεν κάνω υπερβολές και ελπίζω ο χρόνος να είναι καλός μαζί μου και να γεράσω όμορφα.

Είσαι μια όμορφη γυναίκα. Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις αισθητικές επεμβάσεις;
Ευχαριστώ Νικόλα μου! Κοιτάζοντάς με στον καθρέφτη κάποιες φορές βρίσκω κάποιες μικρές ατέλειες, όπως αρκετοί από εμάς (Γέλια). Αλλά πάλι είμαι μια γυναίκα που τρομάζει στο κοίταγμα μια βελόνας, αφού μπορεί και να λιποθυμήσω από το φόβο. Για την ώρα δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο.

Γυμνάζεσαι;
Ναι, γυμνάζομαι! Όχι ολόχρονα, μη φανταστείς, κυρίως λίγο πριν το καλοκαίρι. Είμαι άτομο που βαριέται τη γυμναστική για αυτό και στο γυμναστήριο θα με δεις τη μια μέρα να κάνω ζούμπα, την άλλη πιλάτες και την άλλη χορό. Τρώω τα γλυκά μου, γενικά είμαι λάτρης του φαγητού αλλά ξέρω να κρατώ τις ισορροπίες.

Ποιος είναι για εσένα ο ομορφότερος προορισμός; Αγαπημένο σου ταξίδι;
Έχω τρέλα με τα ταξίδια. Θα μπορούσα αν είχα την ευχέρεια να τα παρατήσω όλα και να ταξιδεύω… Ο προορισμός που ξεχώρισα είναι η Φλωρεντία, αφού είναι ένα ζωντανό έργο τέχνης. Μαγεύτηκα!

Πώς και πού φαντάζεσαι τη Δήμητρα σε δέκα χρόνια;
Εύχομαι να έχω υγεία! Να κάνω αυτό που έχω στο μυαλό μου, δημιουργώντας μια όμορφη και δεμένη οικογένεια. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου.

Επιμέλεια: Άννα Αποστόλου
Μακιγιάζ: Σοφία Γεωργίου (Florentia Makeup artist workshop)
Μαλλιά: Παναγιώτης Ασσιώτης

Θερμές ευχαριστίες στο Gardens Day and Night για τη φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS