CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΕλένη Μενεγάκη: «Η ζωή με έχει ξεπεράσει στα όνειρα που είχα για...

Ελένη Μενεγάκη: «Η ζωή με έχει ξεπεράσει στα όνειρα που είχα για μένα»

Τα gossip για τη ζωή της -τα αληθινά, τα ψεύτικα, ακόμα και τα πιο παράλογα- γίνονται μαζικό, εβδομαδιαίο λαϊκό ανάγνωσμα, οι φωτογραφίες της γεμίζουν τα εξώφυλλα, το στιλ της αντιγράφεται μανιωδώς, οι δηλώσεις της -όπως συνέβη το βράδυ της Δευτέρας- σπάνιες. Σε έναν βαρετό, αδιάφορο, υποφωτισμένο κόσμο, το όνομα «Ελένη Μενεγάκη», ανάβει σαν προβολέας σε πανηγύρι. Και ό,τι αγγίξει, ξεπουλάει! Η Ελένη Μενεγάκη είναι -αναμφισβήτητα- η μεγαλύτερη σταρ σήμερα στην Ελλάδα.

Tης Αναστασίας Χατζηανδρέου και του Νίκου Παππά 

 

Πώς καταλαβαίνεις πως ένας άνθρωπος είναι σταρ; Από το βάρος της απουσίας, αλλά -περισσότερο- από το εκτόπισμα της παρουσίας του σε έναν χώρο. Από εκείνο το αόρατο χέρι, που σε κάνει -όταν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με σένα- να στρίβεις το λαιμό σου για να τον δεις. Και να μη θες να σταματήσεις να τον κοιτάς. Πράγμα που έγινε την περασμένη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 20:30, όταν η Ελένη Μενεγάκη, (σ.σ. ultra glam και αέρινη, μέσα στο ροζ φόρεμά της Melis by Laskos) μπήκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών. Φώτα, κάμερες, φλας και ο ψίθυρος του πλήθους, σέρνονταν πίσω της όση ώρα εκείνη φωταγωγούσε σε ροζ χρώμα -μέσα από το συμβολικό πάτημα ενός κουμπιού- το εξωτερικό του ξενοδοχείου, συμμετέχοντας ως πρέσβειρα της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder Companies. Μια εκστρατεία που στοχεύει κυρίως στην πρόληψη που -όπως ανέφερε και η ίδια- «σώζει ζωές!».

Εκεί ήταν και το «Down Town». Αφού αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης (σ.σ. είναι γνωστό πως, τα τελευταία χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη συμβάλλει αφιλοκερδώς στην καμπάνια για τη σωστή ενημέρωση των γυναικών) στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα παιδιά της – αφορμή ήταν η γέννηση της τρίτης κόρης της, της μικρής Μαρίνας, τον προηγούμενο Μάρτιο. «Για τα παιδιά μου έχω να πω ένα πράγμα: είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, το κομμάτι που καπελώνει όλα τ’ άλλα. Είναι πάνω απ’ όλα! Είναι το κομμάτι της ζωής μου που ουσιαστικά με άλλαξε και με έκανε να σκέφτομαι πριν από μένα άλλες ζωούλες. Και προσπαθώ να προστατεύω τον οργανισμό μου, να είμαι γερή και δυνατή, γιατί τα παιδιά μου, εκτός του ότι θέλουν να με έχουν δυνατή κοντά τους, θέλουν και να με βλέπουν δυνατή… Επειδή βγαίνω στην τηλεόραση και επειδή με φωτογραφίζουν δεν σημαίνει ότι είμαι κάτι άλλο. Είμαι κι εγώ όπως είναι όλες οι γυναίκες, δεν υπάρχει διαφορά. Σήμερα συνάντησα εδώ πολλές μαμάδες συμμαθητών των παιδιών μου, που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που συναντιόμαστε στα σχολεία, στα εξωσχολικά, στα παιδικά πάρτι. Δεν συμβαίνει στη δικιά μου ζωή κάτι διαφορετικό, όσο κι αν περιμένετε να ακούσετε κάτι άλλο. Δεν κάνω διαφορετική ζωή από οποιονδήποτε άλλο».


Δεν είναι άραγε δύσκολο για την ίδια να εργάζεται τόσο πολλές ώρες, ισορροπώντας παράλληλα με τον απαιτητικό ρόλο της μητέρας; «Μεγαλώνοντας φαίνεται πως έχω πιο πολλά κουράγια. Παρόλο που το πρόγραμμα μου είναι πραγματικά πολύ πιεστικό. Κι είναι πολύ πιεστικό γιατί τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και υπάρχουν τρομερές απαιτήσεις, διαφορετικές, γιατί είναι διαφορετικές και οι ηλικίες τους. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που να πει “έλα τώρα, μας δουλεύει η Μενεγάκη; Δεν έχει βοήθεια;”. Ναι, έχω βοήθεια, για να με βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού, για τα παιδιά μου όμως θέλω να είμαι εγώ! Γιατί ξέρω πως όσο εγώ ανησυχώ, χαίρομαι, σφίγγεται η καρδιά μου ή με πιάνουν τα νεύρα μου επειδή μπορεί να υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο σπίτι, κανείς άλλος δεν μπορεί να είναι σαν κι εμένα. Κι όχι μόνο γιατί εγώ το σκέφτομαι έτσι, αλλά γιατί και τα παιδιά μου, όπως και τα δικά σας παιδιά, τα παιδιά όλων των ανθρώπων, όταν πονάνε, όταν αρρωσταίνουν, όταν είναι πολύ χαρούμενα, όταν χρειάζονται το παραμικρό, θέλουν τη μαμά τους. Γιατί πιστεύετε ότι τα δικά μου παιδιά δεν θέλουν τη δικιά τους; Επειδή η δικιά τους μαμά παίζει στην τηλεόραση;».

Τα παιδιά της συνήθισαν πια να βλέπουν τη μητέρα τους στην τηλεόραση; Ή τους κάνει ακόμα εντύπωση; «Δεν τους κάνει εντύπωση, αλλά δεν τους είναι και ευχάριστο – όχι να με βλέπουν στην τηλεόραση, αυτό, με κάποιο τρόπο, μες στο μυαλό τους, το ‘χουν συνηθίσει χωρίς να μπορώ να σας εξηγήσω πώς. Ούτως ή άλλως όμως τα παιδιά μου, επειδή πάνε σχολείο -και όταν έκανα πρωινό αλλά και τώρα που κάνω μεσημεριανό- με προλαβαίνουν δεν με προλαβαίνουν στην εκπομπή. Άντε τώρα να προλάβουν το τελευταίο τέταρτο. Αλλά δεν τους περιμένει κι η τηλεόραση ανοιχτή μόλις γυρίσουν».
Η Ελένη Μενεγάκη ρωτήθηκε επίσης για τους ψεύτικους λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί στα social media με το όνομά της -κυρίως στο twitter- κάτι στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα και μέσα από την εκπομπή της, εκφράζοντας τον εκνευρισμό της για την απάτη. «Έχουν δημιουργηθεί αρκετοί λογαριασμοί και στο twitter και στο facebook και στο instagram. Μέχρι στιγμής ήμουν ανεκτική, δεν είχα δώσει τη βαρύτητα που έπρεπε. Bλέπω, όμως, ότι κάποιοι χρησιμοποιούν εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε μέσα από την εκπομπή, που μου δίνουν τα δώρα τους και τα χρησιμοποιούν βάζοντας τη φωτογραφία μου και το όνομά μου, και ο κόσμος ξεγελιέται νομίζοντας ότι είναι δικός μου ο λογαριασμός και λένε “θα κερδίσει κι αυτό το δώρο” χωρίς να έχουν να το δώσουν, κι έτσι δημιουργούν μια αναστάτωση σε πολλούς ανθρώπους: σε ένα “μαγαζί” που λέγεται Alpha -γιατί μέσα από εκεί προβάλλω και δίνω τα δώρα- μέσα από ένα λογαριασμό που λέγεται “Ελένη Μενεγάκη” που δεν ισχύει, μέσα από πελάτες που έχουν μια συνεργασία με την εκπομπή μου και δίνουν δώρα μόνο εκεί. Δεν μπορούν να δώσουν δώρα σε εσένα που λες “με λένε Ελένη Μενεγάκη, κάντε retweet για να κερδίσετε το οτιδήποτε”. Αυτή η αναστάτωση δεν ξέρουμε πού μπορεί να οδηγηθεί. Γι’ αυτό είπα πως ήρθε η ώρα να το ψάξω και λίγο διαφορετικά και να πάρω κι εγώ τα μέτρα μου. Και αυτό θα κάνω».

Υπάρχει κάποια απραγματοποίητη ευχή της που εκείνη θα ήθελε να γίνει πραγματικότητα; «Η ζωή με έχει ξεπεράσει στα όνειρα και στις φαντασιώσεις που μπορεί να είχα για μένα», λέει. «Εύχομαι όλα αυτά τα νέα παιδιά που βρίσκονται γύρω μας και με βλέπουν σε τακτά ή μη τακτά χρονικά διαστήματα, που διαβάζουν -θέλουν δε θέλουν- κάποια πράγματα για μένα, γιατί όλο και κάπου θα πέσει το μάτι τους και μπορεί να λένε καμιά φορά “μα τι τυχερή που ήταν αυτή! Εγώ θα μπορέσω ποτέ να πραγματοποιήσω το δικό μου όνειρο;” και επειδή καταλαβαίνω όλους τους νέους ανθρώπους και τα όνειρα που έχουν, τους εύχομαι να αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα όνειρά τους! Και, όσα εμπόδια κι αν τους φέρνει η ζωή -γιατί η ζωή φέρνει εμπόδια- να μην το βάζουν κάτω! Κερδισμένος είναι πάντα αυτός που το παλεύει μέχρι τέλους. Και εγώ στη ζωή θέλω να είμαι νικήτρια – και δεν μένω μόνο στα επαγγελματικά. Θέλω να νιώθω ότι τη ζωή μου την κρατάω από τα μαλλιά και την οδηγώ εκεί που εγώ νομίζω πως είναι το καλύτερο. Αυτό εύχομαι σε όλους!».

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΕΝΗ
Φέτος, συνέβη και πάλι. Εκείνο το αστείο -παράξενο- υστερικό φαινόμενο της Πέμπτης ή της Παρασκευής (σ.σ. παραδοσιακά η ημέρα που εκδίδονται τα περισσότερα ελληνικά εβδομαδιαία gossip και τηλεπεριοδικά) – μιας ακόμα μέρας όπου το πρόσωπό της κρεμόταν σε όλα τα μανταλάκια των περιπτέρων, σε διάφορες πόζες, κάτω από αληθινούς, ψεύτικους, φωναχτούς, εξωφρενικούς ή φανερά χυδαίους τίτλους, σε ένα γκροτέσκο κολλάζ. Χωρίς η ίδια να έχει πει λέξη.

Συνολικά, αν έβαζε κανείς κάτω τα περιοδικά με το πρόσωπό της που αγοράστηκαν τον τελευταίο χρόνο και υπολόγιζε το μήκος τους σε χιλιόμετρα, το άθροισμα μπορεί και να ‘φτανε να κάνει το γύρο της Ευρώπης. Η εγκυμοσύνη, η γέννα, τα κιλά, τα μαγιό της, η βάφτιση της μικρής κόρης της, ο σύντροφός της, ο υποτιθέμενος (;) μυστικός γάμος της, το μονόπετρο, η εκπομπή, τα μαλλιά της και αν θα τα αλλάξει, άλλα πράγματα που εξομολογήθηκε, σκέφτηκε, είπε ή δεν είπε αλλά ενδεχομένως υπονοούσε, ήταν topics που έθρεψαν τη μισή βιομηχανία των έντυπων Μέσων – η άλλη μισή ασχολιόταν με το τρίτο μνημόνιο.

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Εδώ και 20 χρόνια περίπου η Ελένη Μενεγάκη τρέφει το εγχώριο μιντιακό σύστημα με τις «σάρκες» της, καταφέρνοντας κάτι αδιανόητο για οποιονδήποτε άλλο Έλληνα celebrity: να αυξάνει τις πωλήσεις των περιοδικών όταν βρίσκεται στο εξώφυλλό τους (με μία απλή φωτογραφία, χωρίς συνέντευξη ή δήλωσή της), να ανεβάζει τα νούμερα των εκπομπών στις οποίες σχολιάζεται, να δέχεται υπερδιπλάσια «χτυπήματα» σε sites για κάθε είδηση, tweet, άποψη που την αφορά.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι μια ασύλληπτα αγαπητή τηλεστάρ. «Φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική τηλεόραση», την είχε χαρακτηρίσει τον Φεβρουάριο του 2010, (σ.σ. στο peak, τότε, της μιντιακής θύελλας για το διαζύγιό της) μεγάλη, σοβαρή κυριακάτικη εφημερίδα. «Το «Ελένη Α.Ε» – μια «φάμπρικα γοητείας, όπου ιδρύτρια, ιδιοκτήτρια, υπεύθυνη παραγωγής, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, μάνατζερ πωλήσεων αλλά και προϊόν, είναι η ίδια αυτοπροσώπως». Και όχι μόνο αυτό -εδώ και καιρό, το μέγεθος της μαζικής τρέλας που την περιβάλλει την έχει χρίσει «σούπερ σταρ». Όλο και πιο συχνά, ο Τύπος ή οι καλεσμένοι της την παρομοιάζουν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη – κάποτε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, όντας καλεσμένος στην εκπομπή της, ομολόγησε απερίφραστα πως τη βλέπει σαν «κινηματογραφική ηρωίδα».

Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ – BRAND
Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει -ή ίσως δεν υποψιάζεται την έκτασή του- είναι πως η Ελένη Μενεγάκη είναι επίσης ένα brand μια πανίσχυρη «εικόνα μόδας» και μια αληθινή trend-setter. Τα ρούχα, τα παπούτσια της, το στιλ, τα αξεσουάρ, το μακιγιάζ της, αντιγράφονται μετά μανίας. Καθημερινά, η εκπομπή της δέχεται δεκάδες e-mails και tweets από γυναίκες που θέλουν να μάθουν τις μικρές λεπτομέρειες του στιλ της (σ.σ. «Τέλειο σήμερα τα κραγιόν σου Ελένη μου, τι είναι, θέλω κι εγώωωωωω…»), ενώ τα προϊόντα που υποστηρίζει ή προβάλλει η ίδια η παρουσιάστρια στο «Ελένη» «ξεπουλάνε» σε γοργούς ρυθμούς, είτε πρόκειται για κοσμήματα, αρώματα και βαφές μαλλιών, είτε για σερβίτσια και τηγάνια. Στους διαφημιστικούς κύκλους, το sales promotion της Ελένης Μενεγάκη είναι κάτι σαν μύθος – είναι ενδεικτικό ότι οι νέες εταιρίες που «φιλοξενούνται» για πρώτη φορά στην εκπομπή της λαμβάνουν μια διακριτική προειδοποίηση, να ενισχύσουν τη δομή και την προσβασιμότητα των e-shops τους, για να αντέξουν στη μαζική ροή νέων επισκεπτών (σ.σ. στο παρελθόν, τα sites τους «κράσαραν» σε δευτερόλεπτα από την εμφάνισή τους στον τηλεοπτικό «αέρα»…).

Κι αυτό, γιατί πολύ απλά, όταν η Ελένη βάφεται, αρωματίζεται ή βογκάει πάνω από μια κατσαρόλα, το έθνος ολόκληρο παθαίνει παροξυσμό. Τα παραδείγματα, είναι αναρίθμητα, μερικά, ακόμα και αστεία. Νέος, ανερχόμενος σχεδιαστής διηγείται -περίπου σαν ανέκδοτο- πως όταν η Ελένη προβάρισε ένα χαριτωμένο jump suit περσινής σεζόν, δέχτηκε αιφνιδιαστικά ένα βουνό παραγγελίες από τα καταστήματα που προμήθευε, τα οποία του ζητούσαν, απελπισμένα «τη φόρμα που φόρεσε η Μενεγάκη». Το ίδιο έγινε και με συγκεκριμένη επώνυμη μάρκα γυαλιών, ρολογιών, καθώς και με ένα κόκκινο κραγιόν πολύ γνωστής εταιρίας καλλυντικών. Πρόσφατα, φιλοξενώντας στην εκπομπή της ένα κεντρικό αθηναϊκό κατάστημα-φίρμα αλλαντικών, η Ελένη αποθέωσε και εκμέτρησε όλα τα είδη των παστουρμάδων. Την ίδια μέρα, ο λογαριασμός της, στο Twitter δέχτηκε μέσα σε δύο ώρες περίπου 20.000 retweets από φρενιασμένες τηλεθεάτριες που διεκδίκησαν με φανατισμό πλαστικές συσκευασίες με παστό κρέας καμήλας…

ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΕΛΕΝΗ
Μια απλή απάντηση στο «γιατί πουλάει η Ελένη» γενικότερα ή «γιατί συνεχίζει να “χτυπάει” τριαντάρια τηλεθέασης ακόμη και ύστερα από τόσα χρόνια τηλεοπτικού αέρα» ειδικότερα, θα μπορούσε να είναι, γιατί… είναι η Ελένη – πρωινή παρέα, τηλεοπτική συνήθεια, παρέα και «οικογένεια». Με άλλα λόγια, μετά από μια εικοσαετία σχεδόν «συντροφικής ζωής», το κοινό που μεγάλωσε, γέλασε, διασκέδασε, δάκρυσε, πάντρεψε την Ελένη Μενεγάκή ή βάφτισε μαζί της τα παιδιά της, είναι φυσικό να έχει μαζί της δεσμούς αγάπης, εξάρτησης, αποδοχής κι απόρριψης. Ακόμα κι αν δεν τη γνωρίζουν ή δεν την έχουν συναντήσει ποτέ, στις γυναίκες ηλικίας 25-54, η Ελένη, στους πολλαπλούς της ρόλους (εργαζόμενη, μητέρα, κόρη, σύζυγος, σύντροφος, επιτυχημένη celebrity, ερωτευμένη διαζευγμένη, ξαναπαντρεμένη κλπ.), είναι ένα κοινωνικό rolemodel που οι περισσότερες λατρεύουν και κάποιες, λίγες, λατρεύουν να μισούν.
«Ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση είναι, από τη θέση του, πιο αγνός στον τρόπο που σε προσεγγίζει. Γιατί; Γιατί δεν έχει τίποτα να κερδίσει ή να χάσει από σένα. Αν του αρέσεις θα σε δει, αν όχι, δεν θα σε δει. Ο τηλεθεατής, που τόσα χρόνια με έχει στον κόσμο του -από τότε που ήταν παιδί και με έβλεπε η μάνα του, μετά στη φοιτητική του ζωή, όταν παντρεύτηκε, όταν έκανε παιδί, είκοσι χρόνια, κάθε χρόνο, κάθε μέρα- ξέρει ποια είμαι. Αν μη τι άλλο, ξέρει πως δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Ο γάμος μου είχε προβλήματα. Τελείωσε. Τώρα, είμαι με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια, αυτός είναι η επιλογή μου. Δεν το κρύβω, δεν το φωνάζω», είχε δηλώσει η ίδια πριν από ένα χρόνο, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ».

Tο «δεν κρύβω, δεν δημοσιοποιώ», είναι μια στάση που η Ελένη τηρεί σχεδόν απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια. Με ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Με ακόμα λιγότερες, μετρημένες στα δάχτυλα δηλώσεις για προσωπικά της θέματα – είναι χαρακτηριστικό πως η πιο πρόσφατη εγκυμοσύνη της, έγινε επίσημα γνωστή με μια μόνο έμμεση αναφορά, στο ίδιο περιοδικό, όταν πια η ίδια είχε κλείσει τον πέμπτο μήνα και ήταν σχεδόν αδύνατο να το αποσιωπήσει άλλο. Η βάφτιση του μωρού της, της μικρής Μαρίνας, έγινε με ελάχιστους καλεσμένους -εννοείται χωρίς κάμερες και paparazzi- υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στις 27 Αυγούστου στην Άνδρο. Ελάχιστες φωτογραφίες της ίδιας και του Μάκη Παντζόπουλου, μιας μπομπονιέρας, ενός λουλουδιού, ελάχιστες πληροφορίες (σ.σ. το όνομα της μικρής καθώς και τo ότι ανάδοχοι υπήρξαν τα αδέρφια της) δημοσιοποιήθηκαν μετά το μυστήριο, μέσα από τον λογαριασμό της παρουσιάστριας στο Twitter.

Στον ίδιο χώρο, το ιστορικό μοναστήρι της Παναχράντου, θρυλείται πως τελέστηκε την άνοιξη και ο μυστικός της γάμος, με τον, επί πολλά χρόνια σύντροφό της – μέχρι στιγμής η ίδια δεν έχει πει λέξη γι’ αυτό, ούτε για το ευμέγεθες μονόπετρο που στολίζει εδώ και μήνες τον παράμεσο του δεξιού της χεριού. Ακόμα και για τον μύθο «ενός ακόμα πέμπτου παιδιού» (σ.σ. μια σεναριολογία που ξεκίνησε μετά τις πρόσφατες επισκέψεις της σε αθηναϊκό μαιευτήριο), τηρεί σιγή ιχθύος. Όταν ο Δημήτρης Παπανώτας -την προηγούμενη βδομάδα καλεσμένος στην εκπομπή της- τη ρώτησε ευθέως «να περιμένουμε και πέμπτο παιδί Ελένη;», εκείνη αρκέστηκε να απαντήσει αινιγματικά: «Δεν έχω απάντηση. Γιατί απλά δεν έχω. Εγώ δεν είμαι στο ξεκίνημα τώρα της οικογένειάς μου για να πω “ναι, έκανα ένα παιδί και θα θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε κι άλλο ένα”. Προγραμματισμός σε αυτά; Όταν ήμουν μικρό παιδί έλεγα ότι θέλω να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Δεν ήξερα… Τεράστια τη λες αυτή που έκανα!». Μοναδική εξαίρεση, η πιο πρόσφατη ακόμα, δημόσια ερωτική εξομολόγηση προς τον άντρα της ζωής της: «Είμαι με εκείνον που αγαπώ και επιθυμώ. Αυτό είναι το μυστικό», έγραψε στο Twitter, απαντώντας σε φίλη της που επέμενε να τη ρωτάει πώς μετά από τόσα χρόνια και τέσσερα παιδιά, παραμένει λαμπερή και αδύνατη…

Η σιωπή της, δεν είναι ένα δείγμα σοφίας που έρχεται με την ωρίμανση. Όχι μόνο. Είναι και η γνώση πως -ακόμα και αποσυνδεδεμένο, από την ίδια- το σύστημα πληροφοριών που αφορά την Ελένη, θα συνεχίσει να κινείται ερήμην της σε ένα ημίφως φημών, σεναρίων, εικασιών. Σαν η αλήθεια της να μην έχει σημασία, σαν η Ελένη να υπάρχει απλώς για να τροφοδοτεί την εικόνα της – μια επίπεδη, χάρτινη εικόνα-τοίχος για χιλιάδες προσωπικές προβολές: η Μενεγάκη, η Ελενίτσα, η φίλη, η μάνα, το κορίτσι, η μεγάλη αδελφή, η μικρή αρραβωνιαστικιά μας. Το ξανθό που ζηλέψαμε, η επανάσταση που δεν τολμήσαμε, τα αθώα ροζ και τα κόκκινα του έρωτα, το χρυσό της χαράς, η μυρωδιά των λαϊκών συνοικιών του Κολωνού που έγινε άρωμα επιτυχίας στο πιο απρόβλεπτο, τηλεοπτικό Greek dream. Η Ελένη Μενεγάκη και η Ελένη-μύθος, είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά δεν είναι κιόλας. Ακόμα κι όταν λατρεύουμε να χαζεύουμε τη virtual ζωή της, σαν επεισόδιο σαπουνόπερας, ξέρουμε, πως πίσω από το παραμύθι υπάρχει μια αληθινή γυναίκα που δούλεψε, ρίσκαρε, πίστεψε, διάλεξε, κέρδισε. Ανεξάρτητα από το κόστος, μέχρι σήμερα, she did it her way, the hard way. Κι αυτό ζηλεύουμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS