CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΓιατί γίνεται χαμός με τους αδερφούς Ηλία και Κωνσταντίνο Δρούλια;

Γιατί γίνεται χαμός με τους αδερφούς Ηλία και Κωνσταντίνο Δρούλια;

Μετά τον πάταγο που προκάλεσε το κομμάτι τους «Επανάσταση», τα αδέλφια Δρούλια, ο Ηλίας και ο Κωνσταντίνος, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Μύκονο, είναι ό,τι πιο φρέσκο στη δισκογραφία και έχουν κατακτήσει όλη την Ελλάδα με τη μουσική τους (αλλά και τη σέξι εμφάνισή τους), ενώ τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και με το κυπριακό κοινό.

Toυ Αλέξανδρου Πρίφτη

Το κομμάτι τους «Επανάσταση» έχει ξεπεράσει ήδη τις 100.000 views στο youtube, γι’ αυτό και -δικαιολογημένα- ο Ηλίας και ο Κωνσταντίνος Δρούλιας ζουν το όνειρό τους. Γεννημένοι από μια μεσοαστική οικογένεια στην καρδιά του Περιστερίου, είναι παιδιά των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας. Ξέρουν τι θα πει παιχνίδι, τραυματισμοί, αλητείες, αλλά και έρωτες. Η καταγωγή τους είναι από τη Μύκονο, τα Άνω Μερά και την Κρήτη, από τα Χανιά, εξ ου και οι μουσικές επιρροές τους, όπως μου λένε στο Κολωνάκι όπου συναντηθήκαμε την προηγούμενη βδομάδα. «Στο σπίτι πάντα ακούγαμε ελληνικά. Και ρεμπέτικα. Αλλά κυρίως λαϊκά!», μου λέει ο 25χρονος Ηλίας και τον συμπληρώνει ο 23χρονος αδελφός του, Κωνσταντίνος: «πάντα μας άρεσε η μουσική, ήμασταν πωρωμένοι!».

Γιατί ασχοληθήκατε με το τραγούδι, αφού οι σπουδές σας ήταν εντελώς διαφορετικές;

Ηλίας: Η ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Τσαμπούκο. Μας ένωσε κι εμείς παντρέψαμε την κρητική μουσική και δώσαμε έναν συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου ήχου. Τι κι αν σπούδασα ενεργειακή τεχνολογία στο Τ.Ε.Ι Αθήνας, η μουσική ήταν το πάθος μας και με κέρδισε.

Κωνσταντίνος: Εγώ σπουδάζω ακόμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είμαι στο οικονομικό τμήμα της Νομικής. Θα τελειώσω κάποια στιγμή και τη σχολή μου, αλλά τώρα προέχει αυτό που κάνουμε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό. Δεν αφήνουμε ποτέ εκτός την παράδοσή μας. Έτσι μεγαλώσαμε κι εμείς. Είναι οι ρίζες, τα ήθη, τα έθιμα και οι αξίες μας.

Από μικροί είχατε ασχοληθεί με τη μουσική;

Ηλίας: Ήταν το 2008 όταν έπιασα λύρα πρώτη φορά και αποφάσισα να βγω να τραγουδήσω. Κι ο Κωνσταντίνος επίσης. Έχουμε σπουδάσει μουσική, τελειώσαμε ωδεία και ήμασταν έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Και το κάναμε.

Κωνσταντίνος: Και, τώρα, για τη φουκαριάρα την μάνα μας -που λέει και η διαφήμιση- παλεύουμε να πάρουμε πτυχίο (γελάνε). Εντάξει, δεν είναι κι εύκολο να ξενυχτάς και το πρωί να πρέπει να διαβάσεις. Αλλά, κάτι κάνουμε…

droulias

Οι γονείς σας τι λένε για όλα αυτά;

Κωνσταντίνος: Φωνάζουν! (γελάει) Από τη μία χαίρονται και μας στηρίζουν που κάνουμε κάτι που αγαπάμε, που προοδεύουμε κι έχουμε επιτυχία, αλλά από την άλλη…

Ηλία: Η μαμά φωνάζει αρκετά. Θέλει να πάρουμε πρώτα το πτυχίο μας κι έπειτα να κάνουμε όλα τα άλλα. Μέσα στο κήρυγμα που μας κάνει, μας λέει και να μην ξενυχτάμε. Τώρα, πώς γίνεται να μην ξενυχτάμε, ενώ δουλεύουμε τη νύχτα, κι εγώ δεν ξέρω… (γελάμε όλοι). Πέρα από την πλάκα, μας στηρίζουν πολύ και είναι δίπλα μας. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Μας καθοδηγούν σωστά. Αλλά λυσσάνε να πάρουμε πτυχίο!

Επαγγελματικά τι θα κάνετε, όταν πάρετε τα πτυχία σας; Θα συνεχίσετε να τραγουδάτε μαζί ή ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του;

Ηλίας: Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Αλλά το τραγούδι μάς κέρδισε.

Κωνσταντίνος: Δεν θέλω να το αφήσουμε, το αγαπάμε πολύ. Η ζωή δεν ξέρεις πως τα φέρνει, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για το όνειρό μας.

droulias1

Πώς ήσασταν ως παιδιά;

Κωνσταντίνος: Πάντα ήμασταν αγαπημένοι και πάντα καυγαδίζαμε. Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω ακόμα… Τσακωνόμαστε, ακόμα και σήμερα, για μαλακίες μη φανταστείς, αλλά σε ένα τέταρτο θα πάμε μαζί για μπίρες.

Ηλίας: Για ρούχα τσακωνόμαστε επίσης. Ποιος θα βάλει τι… Ακόμη και για μουσικά πράγματα. Να μην πούμε αυτό το τραγούδι, να πούμε το άλλο. Χαζομάρες, μωρέ!

Ποιος ήταν το… «διαολάκι»;

Κωνσταντίνος: Ο Ηλίας! Ξεκάθαρα ο Ηλίας. Με παρέσυρε σε κάθε σκανταλιά και την πλήρωνα κι εγώ στο τέλος.

Ηλίας: Όλοι με περνάνε για πιο αγαθό και αφελή, αλλά εγώ είμαι ο «δαίμονας». Μία φορά έβαλα φωτιά στο σπίτι της γιαγιάς μου. Έκαιγα την πόρτα με έναν αναπτήρα, ώσπου στο τέλος πήρε φωτιά. Το σώσαμε όμως!

Κωνσταντίνος: Κάναμε άπειρες ζημιές, δεν ήμασταν ήσυχα παιδιά. Οι δικοί μας ταλαιπωρήθηκαν. Σπάγαμε πόρτες, έπιπλα, μπαλκονόπορτες… Αλλά αλληλοκαλυπτόμασταν στους γονείς μας. Μοιραζόμασταν την ευθύνη του πράγματος.

Ποιανού η άποψη υπερισχύει;

Ηλίας: Σε όλα έχω σχεδόν πάντα δίκιο εγώ. Αν σου πω κάτι, στο τέλος πάντα αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο. Ε;

Κωνσταντίνος: Έτσι είναι, αν και μου τη σπάει! (γελάει). Σχεδόν πάντα πέφτει μέσα. Όμως ακόμα κι όταν διαφωνούμε κι εγώ λέω «άσπρο» κι ο Ηλίας λέει «μαύρο», πάντα τα βρίσκουμε στο γκρι. Πετυχαίνουμε τη χρυσή τομή στο τέλος.

Με τις θαυμάστριες τι γίνεται;

Κωνσταντίνος: Σ’ αυτό θα σου απαντήσει ο Ηλίας. Γι’ αυτόν κόβονται όλες…

Ηλίας: Βλακείες λέει. Κι εκείνος έχει πολλές. Το διαχειριζόμαστε νορμάλ. Με όμορφο τρόπο. Κι επειδή έχουν γίνει κάποια περιστατικά περίεργα, τα χειριζόμαστε με χιούμορ.

Δηλαδή;

Κωνσταντίνος: Ε να, μπορεί μία θαυμάστρια να είναι πιο πιεστική και να χάνει την ευγένειά της. Έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά κάνεις λίγο χαβαλέ και το σώζεις.

Ηλίας: Κι όπως λέει και ο λαός, αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις μία κατάσταση κάθεσαι και το απολαμβάνεις!

Λίγο υποσχετικό ακούστηκε αυτό…

Ηλίας: Ωχ, μη μου λες τέτοια!

droulias4

Προσωπική ζωή έχετε;

Κωνσταντίνος: Δύσκολα. Τρέχουμε με τη σχολή, τις εμφανίσεις μας, τις ηχογραφήσεις. Πού να βρεθεί χρόνος;

Ηλίας: Όταν υπάρχει καλή διάθεση, όλα γίνονται. Αλλά πρέπει να υπάρχει κατανόηση κι από την άλλη πλευρά.

Για γκόμενες έχετε τσακωθεί;

Κωνσταντίνος: Όχι, ποτέ. Κι ούτε θα τσακωθούμε.

Ηλίας: Είναι βασικός και απαράβατος κανόνας αυτός στη σχέση μας. Αλλά κι αν μία κοπέλα τύχει και μας προσεγγίσει και τους δύο, θα βάλουμε τα σπαθιά μας και θα μπούμε δυναμικά και οι δύο. Αστειεύομαι φυσικά!

drouliass

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του ενός και ποια του άλλου;

Κωνσταντίνος: Ο Ηλίας είναι νευρικός και επιπόλαιος.

Ηλίας: Το πιο βασικό μειονέκτημα του Κωνσταντίνου είναι ότι δεν με ακούει! Κι όταν έχω δίκιο, το καταλαβαίνει.

Κωνσταντίνος: Κι όπως βλέπεις, ο Ηλίας δεν είναι καθόλου εγωιστής! (γελάμε). Αλλά είναι πολύ επικοινωνιακός με τον κόσμο και τον αγαπάς εύκολα. Και τραβάει όλο τον γυναικείο πληθυσμό στα μαγαζιά.

Ποιος γράφει τα κομμάτια σας;

Κωνσταντίνος: Κατά βάση, τις μαντινάδες τις γράφει ο Ηλίας. Αυτός το ξεκινάει και βοηθάω από δίπλα κι εγώ.

droulias3

Πάντως είστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες…

Ηλίας: Έχουμε σημαντικές διαφορές, αλλά μας ενώνουν περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Πάνω απ’ όλα η τρέλα που κουβαλάμε και η αγάπη.

Υπάρχει περίπτωση να χωρίσετε επαγγελματικά;

Ηλίας: Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Μπορεί και να γίνει. Προς το παρόν συνεχίζουμε μαζί και δυναμικά.

Κωνσταντίνος: Ο κόσμος, αλλά κι εμείς, θέλουμε να είμαστε μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας στην Κύπρο, οι οποίοι έρχονται και μας βλέπουν και στην Αθήνα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόμαστε κατά καιρούς.

Info:

Οι Droulias Brothers κυκλοφόρησαν πρόσφατα τη διασκευή του «Ασανσέρ» με τον Βαλάντη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS