CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Ιωάννα της… Κρήτης

Η Ιωάννα της… Κρήτης

Σπούδασε παιδαγωγικά, συμμετείχε σε καλλιστεία στην Κρήτη, έχει πάθος με τη γυμναστική και λατρεύει την παρουσίαση. Η Ιωάννα Μαλέσκου, είναι η νέα μούσα του Λούη Πατσαλίδη κι έχει κάθε λόγο να «εξυμνεί» τα κατορθώματά της στο Κρήτη TV.

Λαμπερή, όμορφη, με ένα εκτυφλωτικό χαμόγελο να στολίζει το ήδη εντυπωσιακό παρουσιαστικό της, η ξανθιά και γαλανομάτα Ιωάννα Μαλέσκου είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της τηλεόρασης στην Κρήτη αλλά και η μούσα του Λούη Πατσαλίδη η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον του παρουσιαστή και της ομάδας του την περασμένη Κυριακή στο Season Finale της εκπομπής «The Λούης Night Show».

Με καταγωγή από την Πρέβεζα, η 29χρονη Ιωάννα, βρέθηκε στο Ηράκλειο για να δουλέψει ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο, μόλις τελείωσε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Όμως, βρήκε αλλού την τύχη της. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Και ασφαλώς αποτελεί για μένα τόπο αγαπημένο, τόσο λόγω των όμορφων αναμνήσεων που τη συνοδεύουν όσο και γιατί εκεί ζει μόνιμα η οικογένειά μου. Επιστρέφω για λίγες ημέρες, συνήθως, τα καλοκαίρια. Όσο το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν. Ωστόσο μόνιμα δεν θα επέστρεφα. Η πορεία και οι επιλογές μου έχουν ορίσει χρόνια τώρα τον προσανατολισμό μου».

Η δασκάλα από την Πρέβεζα, έχει κάψει… καρδιές σε όλο το Ηράκλειο, με το εντυπωσιακό κορμί και τα υπέροχα μάτια της, παρουσιάζοντας εκπομπή στο «Κρήτη TV», «Καλό σας μεσημέρι». «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι κομμάτι μιας μεγάλης υγιούς οικογένειας, αυτήν της “Κρήτη TV”. Που από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με αγκάλιασε. Είναι σπουδαίο πράγμα να αισθάνεσαι ασφάλεια όταν σχεδόν τα πάντα γύρω σου, χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα. Απαιτείται, όμως, να προσπαθείς και να εργάζεσαι σκληρά, να δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό και να εξελίσσεσαι. Να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, ποιοι πίστεψαν σε σένα και να μένεις σταθερός στις αξίες και τα πιστεύω σου».

Δηλώνει λάτρης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ενώ δεν διστάζει να σχολιάσει πως ο ελληνικός γλωσσικός πλούτος της προκαλεί… ηδονή. «Δούλεψα σε διάφορα δημοτικά, από χωριό σε χωριό πήγαινα. Έχω φάει την Κρήτη με το κουτάλι. Δυσκολίες υπήρξαν, ειδικά την πρώτη χρονιά. Κατέβηκα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα. Την πρώτη χρονιά πήγα σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό, όπου η εμφάνισή μου ήταν κάτι το οποίο δεν είχαν συνηθίσει και το πρωτεύον για να σχολιάσει κάποιος. Αυτό δημιούργησε ανισορροπίες. Η σχέση μου με την ελληνική γλώσσα είναι σχέση ζωής. Από παιδάκι είχα αυτό που για να πω μια λέξη, πρέπει να ξέρω πώς γράφεται. Για να τη γράψω, πρέπει να ξέρω την ετυμολογία της και τη ρίζα της. Λάτρης των αρχαίων ελληνικών και όλης της μαγείας των λέξεων. Ο γλωσσικός πλούτος είναι κάτι που μου προκαλεί ηδονή».

Η παρουσιάστρια δεν κρύβει ότι ο έρωτας την έκανε να μείνει στην Κρήτη, καθώς εδώ και 4,5 χρόνια είναι λογοδοσμένη. Μάλιστα, ο σύντροφός της, Κωστής, υπεύθυνος στην τεχνική υπηρεσία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έκανε βόλτες έξω από το σχολείο για να την γνωρίσει κι εκείνη, επειδή τον είδε να οδηγεί ακριβό αμάξι, νόμιζε πως «ήταν από αυτούς τους χωριάτες που ήθελαν να κάνουν επίδειξη»! «Η Κρήτη κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τόπος ευλογημένος! Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Άλλωστε η Ελλάδα μας έχει αδιαμφισβήτητα σε κάθε γωνιά της αμέτρητες -συχνά κρυμμένες- ομορφιές!», λέει σε συνέντευξή της στο creteonair.

Η Ιωάννα, συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω των καλλιστείων του νησιού το 2013 όπου και απέσπασε τον τίτλο της «αναπληρωματικής Miss Κρήτη» και έκτοτε η ζωή της έχει αλλάξει ριζικά. Η ζωή της πέρασε από πολλές φουρτούνες, όμως η Ιωάννα Μαλέσκου αποδεικνύει συνεχώς πως είναι καλός «καπετάνιος». «Η συμμετοχή μου στα καλλιστεία ήταν απόρροια εκείνης της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ανεξάρτητα από τον τίτλο που απέσπασα και μόνο η παρουσίασή μου στα πλαίσια τής εν λόγω διοργάνωσης (που αποτελεί θεσμό στην Κρήτη), συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητά μου. Είναι γεγονός. Ανέκαθεν όμως, υπήρξα της λογικής ότι καθένας σε βάθος χρόνου αποκτά ό,τι του αξίζει. Δεν είναι σκοπός μου να γίνω εφήμερα γνωστή και να έχω τη ζωή ενός βεγγαλικού. Και επίσης, στη ζωή μας ποτέ δεν έρχεται κάτι έτοιμο. Κι αν έρθει, κάτι δεν πάει καλά. Πάντα υπάρχει το τίμημα και ένα αντάλλαγμα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ευκαιρίες προκύπτουν και αν όντως αξίζεις, με δουλειά και προσωπική συστηματική προσπάθεια, θα εξελιχθείς».

Σχετικά με τον παραλληλισμό με την Ελένη Μενεγάκη, η Ιωάννα δηλώνει ότι γνωρίζει τα εν λόγω σχόλια και συνεχίζει: «είναι τόσο όμορφο να τα ακούς. Η Ελένη Μενεγάκη είναι καπετάνιος, βασιλιάς -όχι βασίλισσα- αλλά εγώ δεν αντέγραψα κανέναν. Η Μενεγάκη είναι μία, δεν μου αρέσει να λένε ότι είμαι μία Μενεγάκη, είμαι μία Μαλέσκου, ένας διαφορετικός άνθρωπος που κάνει κάτι διαφορετικό που δεν μοιάζει με τη Μενεγάκη. Γιατί να με πούνε Μενεγάκη; Είναι αστείο! Να το διαβάσει κι εκείνη και να γελάει μαζί μου. Δεν θέλω στη ζωή μου να μοιάζω με κάποιον, γιατί θα είμαι κόπια. Εγώ είμαι εγώ, δεν αντιγράφω κανέναν!».

Πώς αισθάνεται, όμως, όταν βλέπει αποσπάσματα των εκπομπών της σε άλλες εκπομπές; «Επειδή έχω χιούμορ, η αλήθεια είναι ότι όταν τα αποσπάσματα επικεντρώνονται σε πιο αστείες, χαριτωμένες στιγμές από την εκπομπή μου, κομμένες και ραμμένες με μια πιο χιουμοριστική διάθεση, γελώ. Συνήθως αυτά αφορούν στιγμές μου στην κουζίνα, στην ενότητα της “Μαγειρικής”. Τότε είναι η πιο χαλαρή Ιωάννα. Η Ιωάννα που μαγειρεύει με το φιλαράκι της και απευθύνεται στις φίλες τηλεθεάτριές της. Δεν σου κρύβω, όμως, ότι καμιά φορά προβληματίζομαι γιατί ανησυχώ ότι θα παρερμηνευθούν οι προθέσεις και ο τρόπος μου. Ένας συνεπής τηλεθεατής όμως γνωρίζει καλά ποια είναι η “Μαλέσκου από το Καλό Μεσημέρι” και πώς προσαρμόζεται και στο πιο αυστηρό και στο πιο ευχάριστο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας ενότητας. Σε εμπαθείς και άδικες προσεγγίσεις δεν στέκομαι. Δεν έχει άλλωστε νόημα. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς κακή πρόθεση. Σίγουρα το λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου και κατανοώ τους λόγους που επιλέγονται τέτοια αποσπάσματα και όχι συνεντεύξεις μου ακόμη και από αναγνωρίσιμα πρόσωπα». Πάντως, η σχέση της με τον Λούη Πατσαλίδη φαίνεται ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς η πρόκληση που απηύθυνε ο ένας στον άλλο φαίνεται ότι είχε νικητή τον extra large comedian του Alpha που έστειλε ανοικτή πρόσκληση στην παρουσιάστρια για να βρεθεί την επόμενη σεζόν live στο πλατό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS