CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Ιρίνα Σάικ σε μια υπέροχη φωτογράφηση και μία απολαυστική συνέντευξη! (εικόνες)

Η Ιρίνα Σάικ σε μια υπέροχη φωτογράφηση και μία απολαυστική συνέντευξη! (εικόνες)

Με αφορμή το ταξίδι της στην Αγγλία για τα εγκαίνα του νέου καταστήματος Porcelanosa, το supermodel ποζάρει αποκλειστικά για το φακό του Hello! και αποκαλύπτεται μέσα από μια απολαυστική συνέντευξη.

Απόδοση: Εύα Βλαχάβα

Ποζάροντας μπροστά σε ένα εκπληκτικό σκηνικό από πολύχρωμα λουλούδια, η Ρωσίδα καλλονή Ιρίνα Σάικ επιβεβαιώνει τον τίτλο της πιο εκθαμβωτικής γυναίκας, με αψεγάδιαστο πρόσωπο και τέλεια σιλουέτα, η οποία έχει παρελάσει σε όλα τα μεγάλα ντεφιλέ του κόσμου. Μιλώντας, όμως, κάποιος μαζί της, καταλαβαίνει αμέσως ότι είναι ένας προσιτός άνθρωπος. Στην αρχή κιόλας της συζήτησής μας δε δίστασε να μοιραστεί μαζί μας μια ατυχή στιγμή που είχε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ως καλεσμένη του πρίγκιπα Καρόλου. «Είχα απίστευτο άγχος», θυμάται και το πρόσωπό της φωτίζεται από ένα πλατύ χαμόγελο. «Φορούσα μια μακριά Versace τουαλέτα και καθώς ανέβαινα τα σκαλιά, την πάτησα και έπεσα! Σηκώθηκα γρήγορα, κοίταξα γύρω μου και αναρωτήθηκα: “Θεέ μου, με είδε κανείς;’’. Παρά το αστείο περιστατικό, ήμουν ενθουσιασμένη και μόνο που βρισκόμουν εκεί».

Η Ιρίνα βρέθηκε στη Βρετανία ως εκπρόσωπος της Porcelanosa, της διάσημης ισπανικής εταιρείας που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο ωραία κεραμικά μπάνιου και κουζίνας στον κόσμο και στηρίζει φιλανθρωπικούς οργανισμούς τους οποίους έχει ιδρύσει ο πρίγκιπας Κάρολος. «Το δείπνο ήταν αριστοκρατικό και ο πρίγκιπας πολύ ευγενικός και γλυκός. Ενημερώθηκα ότι θα επαναληφθεί και φέτος η εκδήλωση και είμαι ενθουσιασμένη», λέει. Φορώντας μια αστραφτερή δημιουργία, λίγο πριν τη συνάντησή μας η 32χρονη υποδέχθηκε 400 καλεσμένους στα εγκαίνια του νέου καταστήματος Porcelanosa στο Ρέντινγκ, στο Μπέρκσαϊρ. Καθώς η συζήτησή μας περιστράφηκε αρχικά γύρω από τα πολυτελή προϊόντα της εταιρείας, μας αποκάλυψε ότι στο τέλος κάθε κουραστικής ημέρας ανυπομονεί να βυθιστεί σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό. «Λατρεύω το αφρόλουτρο», λέει. «Αν έχω χρόνο, το απολαμβάνω τρεις φορές την ημέρα! Και, ως Ρωσίδα, μ’ αρέσει ν’ ακούω στο μπάνιο μουσική, να έχω αναμμένα κεριά, τηλεόραση συντονισμένη σε ρώσικο κανάλι και… φαγητό! Φυσικά, θέλω το μπάνιο μου να είναι καλυμμένο με πλακάκια Porcelanosa». Με σπίτια στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, παραδέχεται ότι «Και στα δύο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να έχω την κατάλληλη μπανιέρα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ταξιδεύεις ή να δουλεύεις όλη μέρα και να επιστρέφεις σ’ ένα σπίτι με μια μικρή και άβολη μπανιέρα. Με τη Porcelanosa δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Οι μπανιέρες της έχουν το σωστό μέγεθος, είναι μοντέρνες και άνετες». Παρόλο που η άνεση βρίσκεται ψηλά στη λίστα των απαιτήσεών της, ομολογεί ότι «Δεν έχω τη λαμπερή ζωή που πιστεύει ο κόσμος. Είμαι απλός άνθρωπος». Μητέρα μιας κόρης 15 μηνών από την τρίχρονη σχέση της με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, της Λέα ντε Σιεν, αποκαλύπτει ότι περνάει ήρεμα τον ελεύθερο χρόνο της, συνήθως στο σπίτι. «Μ’ αρέσει να παρακολουθώ ρώσικα κανάλια, να τρώω στο κρεβάτι, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου και να βγαίνω έξω για φαγητό». Επισημαίνει ότι λατρεύει το φαγητό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αξιοζήλευτη σιλουέτα της είναι απλώς αποτέλεσμα της αυτοσυγκράτησής της. «Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, παραγγέλνω πολύ συχνά απ’ έξω, αλλά μαγειρεύω και μόνη μου ρωσικά πιάτα. Δεν κάνω δίαιτα, απολαμβάνω τη ζωή. Σε κάθε μέρος που ταξιδεύω δοκιμάζω πάντα την κουζίνα του. Ξεχωρίζω την ιταλική και την ισπανική. Το χαμόν με ντομάτα και ψωμί είναι το αγαπημένο μου πιάτο».

Όσο για το πώς διατηρείται σε φόρμα, απαντά. «Όλα είναι θέμα ισορροπίας μεταξύ φαγητού και άσκησης. Δεν είμαι τέλεια, έχω κυτταρίτιδα και αντιμετωπίζω άσχημες μέρες με τα μαλλιά και το δέρμα μου, όπως όλος ο κόσμος». Ενώ μιλάμε, μας λέει συνομωτικά ότι ανυπομονεί ν’ αλλάξει το επίσημο φόρεμα που φοράει με κάτι πιο άνετο. «Μ’ αρέσει η άνεση, θέλω να αισθάνομαι βολικά, όχι να πιέζομαι σ’ ένα στενό τζιν, μην μπορώντας να αναπνεύσω», εκμυστηρεύεται. Η σημερινή της άποψη για τη μόδα, ωστόσο, διαμορφώθηκε αφού ξεπέρασε το πάθος της για τα ψηλοτάκουνα και τα φορέματα, ως κορίτσι που μεγάλωσε σε μια φτωχή βιομηχανική πόλη της Ρωσίας και ήθελε ν’ ασχοληθεί με τη μόδα.

«Όταν ήμουν 14 ετών λάτρευα τα ψηλοτάκουνα», λέει, αποκαλύπτοντας ότι αγόρασε το πρώτο της ζευγάρι με τα χρήματα που πήρε για να βάψει τον τοίχο ενός νοσοκομείου! Εκείνη την εποχή ξεκίνησε εντελώς τυχαία και η καριέρα της στο μόντελινγκ, όταν η μητέρα της, Όλγα, πήγε να γράψει τη μεγαλύτερη κόρη της, Τατιάνα, σε μια σχολή αισθητικής. Ψηλή, αδύνατη και με πράσινα μάτια, η Ιρίνα, που συνόδευε τη μητέρα της, ξεχώρισε και αμέσως προτάθηκε από τη σχολή σε πρακτορείο μοντέλων που στεγαζόταν στον ίδιο όροφο. Αφού κέρδισε ένα διαγωνισμό ομορφιάς, έγινε το πρόσωπο της εταιρείας εσωρούχων Intimissimi, ενώ ήταν η πρώτη Ρωσίδα που πόζαρε με μαγιό στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated». Κατόπιν έγινε «Άγγελος» της Victoria’s Secret, ενώ έχει περπατήσει στα ντεφιλέ κορυφαίων οίκων μόδας, όπως Givenchy και Versace, και έχει πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς καμπάνιες της Avon, της L’Oréal και της Porcelanosa.

Ευγνώμων για την τύχη της, δεν παραλείπει να αναφερθεί στα πρότυπά της. «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με δυναμικές γυναίκες», εξηγεί. «Η γιαγιά μου, η Γκαλίνα, ήταν παράδειγμα για μένα. Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ήταν να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να μην ξεχνάω ποτέ τις ρίζες μου». Πράγματι, όχι μόνο δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε, αλλά επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των όσων έχει κερδίσει, μέσα από τον οργανισμό Pomogi.org για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη, τον οποίο έχει ιδρύσει μαζί με την αδελφή της. «Ό,τι συμβαίνει στον κόσμο έχει αντίκτυπο σε κάθε οικογένεια. Κάθε φορά που ακούω άσχημα νέα στις ειδήσεις, νιώθω ευλογημένη για όσα έχω και παράλληλα ταπεινή, και προσεύχομαι για το γενικότερο καλό».

Interview: Sally Morgan
Styling: Cristina Reyes
Production Director: Selma Alabau
Hair and make up: Tatiana Makarova and Peter Lux
Decoration: Lorena Olivier-Araventum
Photographer’s assistants: Juan Javier Blanco and Sonia Espigares
With thanks to: The Forbury Hotelo Reading

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS