CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαίρη Συνατσάκη: «Δεν έχω εντάσεις στη ζωή μου»

Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν έχω εντάσεις στη ζωή μου»

Έχει αποδειχτεί πολυεργαλείο και προσαρμόζεται παντού – είναι παρουσιάστρια, fashion icon, blogger, opinion maker. Φέτος, έχει κατακτήσει την μεσημβρινή ζώνη, μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, από το Spata Live του ΑΝΤ1.
Με περιμένει στον καναπέ του μακιγιάζ, με τη σκαλέτα της εκπομπής της στην αγκαλιά της. Πίνει χυμό, ενώ ο Σπύρος Σαμοΐλης, ο hair stylist-συνεργάτης της τής διορθώνει «κάτι τουφάκια που πετάνε στα μαλλιά». Στο λίγο χρόνο που μας απομένει για να μιλήσουμε ήρεμα, η Μαίρη κατάφερε πολύ εύκολα να ξεδιπλωθεί και να μιλήσει ειλικρινά για όλους και για όλα.
Είσαι ικανοποιημένη από τα μέχρι σήμερα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής;
Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι κάθε μέρα ο Δημήτρης κι εγώ, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μας, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και βελτιωνόμαστε. Είναι κάτι νέο και χρειάζεται χρόνο. Απ’ την άλλη, τα νούμερα τηλεθέασης είναι ένας παράγοντας που, εμένα προσωπικά, με ενδιαφέρει πολύ. Ξυπνάω το πρωί, τα βλέπω, τα αναλύω, σκέφτομαι τι μας πήγε και τι όχι… Είμαστε στη φάση που προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι σε αυτή τη ζώνη, οπότε δεν τα θεωρώ απόλυτα αντιπροσωπευτικά. Αυτή τη στιγμή στέκομαι μόνο στην προσπάθεια που κάνουμε. Τα νούμερα είναι καλά για ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα και έχουμε βλέψεις για ακόμα πιο υψηλά ποσοστά.
Το γεγονός ότι παρουσιάζεις την εκπομπή με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, που είναι και κολλητός σου, είναι κάτι που σου δίνει μεγαλύτερη τηλεοπτική ασφάλεια;
Το ότι είμαστε παρέα με τον Δημήτρη είναι υπέροχο και νιώθω πολλά περισσότερα από ασφάλεια. Έχουμε τη χημεία μεταξύ μας και, ναι, και την ασφάλεια. Ξέρω τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και υπάρχει κατανόηση.

DSC_7087
Πώς βλέπεις τον ανταγωνισμό;
Ως κάτι που πρέπει να σεβαστώ πολύ και ως κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσήλωση στο αντικείμενό μου. Φέτος, έχουμε πολλές live εκπομπές σε αυτή τη ζώνη. Μπορεί ο Σκαρμούτσος, για παράδειγμα, να είναι μαγνητοσκοπημένος, όμως είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μία άλλου είδους εκπομπή που σίγουρα έχει το κοινό της. Αυτό με κάνει να εργάζομαι διπλά και τριπλά και να έχω σεβασμό για τους υπόλοιπους.
Δεν μου ανέφερες την Κατερίνα Καινούργιου, που παίζει απέναντί σας. Τελικά υπάρχει προσωπική διαμάχη και παρασκήνιο ανάμεσά σας;
Προσωπική διαμάχη με την Κατερίνα Καινούργιου δεν έχω! Συνέβη κάτι πέρσι, που δεν γνωρίζω, όμως λέει η ίδια πως παρεξηγήθηκε με κάτι. Αυτό πυροδότησε τις φήμες. Μόνη της αναφέρθηκε σε αυτό και μόνη της είπε ότι ενοχλήθηκε με κάτι. Δεν έχουμε μιλήσει, δεν ξέρω με τι ακριβώς μπορεί να ενοχλήθηκε. Δεν μου το είπε ποτέ! Δεν μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό της για να γνωρίζω. Ωστόσο, εγώ δεν έχω κάτι μαζί της. Είναι όλα καλά από την πλευρά μου. Αντιθέτως, θυμάμαι τον εαυτό μου να την υποστηρίζει πολύ συχνά στον αέρα των εκπομπών που ήμουν.

DSC_6946
Είσαι αρκετά χαμηλών τόνων άνθρωπος. Οι εντάσεις σε αποσυντονίζουν;
Γενικά, δεν έχω εντάσεις στη ζωή μου – το να τσακωθώ με κάποιον είναι πολύ έξω από εμένα. Αν, όμως, συμβεί είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Παρόλα αυτά δεν μου συμβαίνει συχνά, αποφεύγω τους καβγάδες. Σίγουρα, διαφωνώ με τους ανθρώπους, αλλά οι ίντριγκες και οι… μανούρες, που μπορεί να είναι ταιριαστά σε ένα «τηλεοπτικό μενού», είναι αναμενόμενα από μένα. Δεν με ταράζουν, τα αντιλαμβάνομαι. Αλλά, δεν μπλέκομαι και δεν πέφτω στην παγίδα τους.
Νιώθεις αδικημένη που η δική σου γενιά δεν βγάζει πια πολλά χρήματα από την τηλεόραση, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά των παρουσιαστών;
Όχι. Νιώθω ότι έπρεπε να υπάρξει ισορροπία στα κασέ της τηλεόρασης, να αλλάξει κάπως το τοπίο. Άκουγα δυσθεώρητα ποσά, αστρονομικά. Και μάλλον δεν ήταν φήμες… Οπότε, με έναν τρόπο, έπρεπε να ισορροπήσει όλο αυτό. Κάνουμε μία δουλειά, σίγουρα δύσκολη, αλλά δεν κάνουμε και λειτούργημα. Οκ, έχει πολλά οφέλη και πολλές ευκολίες. Όμως έχουμε περάσει πια στην αντίπερα όχθη. Πλέον κόβονται για πλάκα οι εκπομπές, κάποιες παραγωγές δεν πληρώνουν, οι μισθοί είναι χαμηλοί. Αυτό που γίνεται τώρα είναι επίσης άσχημο. Όταν ξεπεραστεί, πιστεύω πως θα ισορροπήσει το πράγμα στη σωστή του πλευρά.
Πέρασες ποτέ κάποια περίοδο που να ήσουν στριμωγμένη οικονομικά;
Αμέ! Μένω μόνη μου από τα 18 μου και παλεύω. Ποτέ δεν είχα το έξαλλο lifestyle, μπορώ να ζήσω με απλά πράγματα. Μόνο στα γυναικεία θέματα το χάνω λίγο και ξεφεύγω καμιά φορά, αλλά το κόστος της ζωής μου είναι αρκετά χαμηλό. Μία περίοδο είχα ζητήσει δανεικά από την οικογένειά μου, γιατί είχαν καθυστερήσει κάποιες πληρωμές. Σε αυτήν τη φάση, εκτός από την τηλεόραση, έχω κι ένα δικό μου blog, το Mairiboo.com που είναι ο δικός μου τόπος και αφοσιώνομαι πολύ σ’ αυτό.

DSC_6896
Με τον Ουγγαρέζο τσακώνεστε;
Διαφωνούμε σε διάφορα θέματα. Αλλά έχει τρελή κατανόηση για το πώς είμαι ως άνθρωπος που αυτό είναι σπάνιο. Το ίδιο κι εγώ. Τον Δημήτρη τον αποδέχομαι ολόκληρο όπως είναι. Με τα καλά και τα στραβά του. Οπότε όλο αυτό μειώνει τις εντάσεις.
Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να μην προκύψει το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σε μία ετερόφυλη φιλία;
Εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό. Γιατί να μην είναι μία γυναίκα μόνο φίλη με έναν άντρα; Απλό μου φαίνεται.

 

DSC_6822
Πριν από δύο μήνες περίπου είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με τον σύντροφό σου, Σπύρο Χατζηαγγελάκη. Αυτό σε έκανε να νιώσεις αμηχανία;
Ναι, ένιωσα άβολα. Το γεγονός ότι βγήκαν αυτές οι φωτογραφίες ήταν για μένα σαν να μπήκε κάποιος στο σπίτι μου, στο δωμάτιό μου, σαν να άνοιξε κάποιος την πόρτα απότομα και να με βρήκε με το μαγιό ας πούμε… Ήταν άβολο για μένα.
Είναι δυνατόν, βρε Μαίρη, μετά από τόσα χρόνια, να μην περιμένεις αυτά τα πράγματα;
Με την προσωπική μου προβολή είμαι προετοιμασμένη για πολλά. Αλλά επειδή δεν ήμουν μόνη μου σε αυτές τις φωτογραφίες, δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει και ο άλλος να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο; Ιδίως όταν έγινε εντελώς ξαφνικά, αφού δεν ήμασταν στα μπουζούκια ή σε πρεμιέρες ή στη Μύκονο.
Γιατί δεν μιλάς πια ανοιχτά γι’ αυτό που ζεις σήμερα στην προσωπική σου ζωή;
Επειδή έζησα το δημόσιο κομμάτι της σχέσης, κατάλαβα ότι έχει και μία κακή πλευρά. Αυτή είναι η πλευρά του χωρισμού. Είναι δύσκολο να δίνεις απαντήσεις σε ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν καλά -τους δημοσιογράφους εννοώ- όταν σε ρωτούν πράγματα που ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό μπορεί να μην τα έχεις πει ακόμα… Πρέπει να βρεις τρόπο να το χειριστείς όλο αυτό για να προστατεύσεις και εσένα, αλλά και τα παιδιά που κάνουν τη δουλειά τους, που σε ρωτούν «γιατί χωρίσατε;» και «γιατί να μην ξαναείστε μαζί;». Κι έτσι φτάνεις να μιλάς για έναν χωρισμό ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά όπως κάνω εγώ τώρα.

DSC_6789
Μίλαγες, όμως, άνετα για τον Μύρωνα Στρατή και τη σχέση σας, όσο όλα ήταν καλά. Έτσι δεν είναι;
Ε, ναι! Γιατί στο κομμάτι της χαράς και του έρωτα είναι πανεύκολα όλα. Μιλάς άνετα και μοιράζεσαι αυτό που ζεις. Βγαίνεις, μιλάς και το βροντοφωνάζεις. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη όμως είναι αρκετά επίπονη. Πονάς που πονάς όταν χωρίζεις, έρχεται μετά ο άλλος και σε ζορίζει ακόμα πιο πολύ. Οπότε, τώρα, επιλέγω να κρατήσω και την καλή πλευρά μίας σχέσης στο σκοτάδι – όσο μπορώ τουλάχιστον…
Άρα πιστεύεις ότι χειρίστηκες λάθος επικοινωνιακά την προηγούμενη σχέση σου;
Δεν μου το χρεώνω σαν λάθος, γιατί δεν είχα την αντίστοιχη εμπειρία. Όταν κάτι συμβαίνει για πρώτη φορά δεν είναι λάθος, αλλά εμπειρία. Αν το επαναλάμβανα, θα ήταν λάθος.
Σήμερα είστε φίλοι με τον Μύρωνα;
Είμαστε πάρα πολύ καλά. Φίλοι με την έννοια να πηγαίνουμε κάθε μέρα για καφέ και να μιλάμε διαρκώς στα τηλέφωνα, όχι. Αυτό δεν το κάνουμε. Αλλά είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ και θα συνεχίσω να τον αγαπώ. Γνωρίζω ότι έχουμε όμορφα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Κι αυτά δεν διαταράχτηκαν ποτέ, ούτε στον χωρισμό μας, γιατί ποτέ δεν είχαμε εντάσεις. Αλλά χρειάστηκε χρόνος μέχρι να ξαναμιλήσουμε και να είναι τα πράγματα καλά, όπως τώρα.
Για το τέλος, θα μας κάνεις μία ευχή για το 2016;
(χαμογελάει) Αγαπημένο μου Down Town Κύπρου, σας εύχομαι το 2016 να είναι η χρονιά των καλύτερων αποκλειστικοτήτων, των πιο υπέροχων φωτογραφήσεων αλλά και της προσωπικής ικανοποίησης ότι κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Σας φιλώ 2016 φορές!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS