CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Ιωάννου - Λευτέρης Ζαμπετάκης: Μιλούν για το νέο τους επαγγελματικό βήμα...

Μαρία Ιωάννου – Λευτέρης Ζαμπετάκης: Μιλούν για το νέο τους επαγγελματικό βήμα και για τη ζωή τους

Μήνα Αύγουστο και η πρωτεύουσα μοιάζει έρημη. Τους συναντώ στο χώρο της φωτογράφησης, ευδιάθετους και χαμογελαστούς. Με ένα δροσιστικό κοκτέιλ στο χέρι μού αφηγούνται πώς πέρασαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς και όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη δεδομένη στιγμή στη ζωή τους. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, εντούτοις η χημεία μεταξύ τους ακτινοβολεί από χιλιόμετρα…

Του Τάσου Ευαγγέλου

«Ζωή μου», μια λέξη τόσο μικρή αλλά με τόσο μεγάλη σημασία. Θα ήθελα να μου πείτε τι σημαίνει για εσάς;

Λευτέρης: Η ζωή μας ολόκληρη αποτελείται από στιγμές που η κάθε μια από αυτές έχει τη δική της ιδιαιτερότητα αλλά και σημαντικότητα. Τώρα, όμως, σκέφτομαι τη Μαρία και τα παιδιά της και λέω πως για έναν άνθρωπο που έχει παιδιά η «ζωή» είναι τα παιδιά του. Για μένα η ζωή είναι η οικογένειά μου, τα ανίψια μου, η υγεία μου και, πάνω από όλα, η δουλειά. Μέσα στην τόσο δα μικρή λέξη, που λες και εσύ, βάζω μέσα όλες εκείνες τις ευχάριστες στιγμές με όλους εκείνους τους ανθρώπους που χάρισαν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Αυτό είναι η ζωή μου.

Μαρία: Όση ώρα ο Λευτέρης περιέγραφε, εγώ σκεφτόμουν και νομίζω πως η ζωή έχει να κάνει με τη διάθεση να ερωτεύεσαι καθημερινά τα πάντα γύρω σου. Να ενθουσιάζεσαι, να πωρώνεσαι με ό,τι υπάρχει, είτε αυτό είναι ένας άνθρωπος, είτε η δουλειά σου, είτε είναι τα παιδιά σου, είτε ακόμα ένα χόμπι. Νομίζω, αυτά είναι που μας κρατούν ζωντανούς, το να τα βλέπουμε όλα με τη διάθεση που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Λευτέρης: Ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός σε κάθε περίπτωση, που σε ενεργοποιεί, που σου δίνει δύναμη, ενέργεια να συνεχίζεις και να παλεύεις, αυτό είναι ζωή.

Μαρία: Ναι… Οτιδήποτε σε συγκινεί και σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός. Αυτό είναι ζωή.

zambetakisioannou3

Παρόλα αυτά, φέτος για εσάς τους δύο ο όρος «Ζωή μου» έχει και μια άλλη μεγάλη σημασία, μιας και έτσι τιτλοφορείται η νέα καθημερινή σειρά του Mega που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου. Πώς προέκυψε;

Λ.: Ξεκίνησε όπως αρχίζουν όλα σχεδόν τα πράγματα στο χώρο μας. Ήρθε μια πρόταση για δουλειά από τον Βάσο Βάσου. Μου είπε για το σενάριο, μου έστειλε κάποια δείγματα της συγγραφέως για το σενάριο, την ιστορία και την πλοκή. Όλο αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πιο «ζωή μου» και έχοντας στα σκαριά κι άλλες προτάσεις επέλεξα εν τέλει τη σειρά του Mega. Το «Ζωή μου» ήταν αυτό που με συγκίνησε πιο πολύ, με ιντρίγκαρε πιο πολύ, γιατί μου έδωσαν ένα ρόλο που επιτέλους δεν ξερνά καλοσύνη (χαμόγελο). Έναν κόντρα ρόλο σε μένα που πολύ τον γουστάρω και ανυπομονώ να τον δω να παίρνει σάρκα και οστά στην οθόνη.

Μ.: Μια απ’ τα ίδια θα πω και εγώ. Σε κάποια στιγμή με παίρνει τηλέφωνο ο Βάσος Βάσου, ο σκηνοθέτης και παραγωγός της σειράς, και μου κάνει την πρόταση να παίξω στον πιλότο. Αργότερα με χαρά μάθαμε πως αυτός ο πιλότος πέρασε στο Mega Κύπρου και στον Star Ελλάδος. Παράλληλα όμως γράφω, αφού είμαι και διαλογογράφος της σειράς.

Μαρία, παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεις κείμενα-διαλόγους για κάποια σειρά, έτσι δεν είναι;

Σωστά, δεν είναι η πρώτη φορά. Έχω γράψει για αρκετά σίριαλ στα οποία έχω παίξει, όχι όμως σε όλα, όπως επίσης έχω γράψει και για σίριαλ στα οποία δεν έχω παίξει.

Πιο πάνω, Λευτέρη, είπες πως φέτος θα σε δούμε σε ένα ρόλο ο οποίος επιτέλους δεν ξερνά καλοσύνη, ένας ρόλος κόντρα σε σένα, δηλαδή;

Λ.: Ναι, επιτέλους ήρθε ένας ρόλος που παρόμοιο έχω παίξει στο θέατρο, αλλά ποτέ στην τηλεόραση. Μέχρι τώρα έπαιζα εύκολους και πολύ κοντά σε μένα ρόλους. Δηλαδή, το καλό παιδί, το παιδί της διπλανής πόρτας. Ο κύριος «ξερνάω καλοσύνη» είναι μια έκφραση που μου την κόλλησαν οι φίλοι μου, οι οποίοι μπούχτισαν να με βλέπουν να παίζω στο γυαλί το καλό παιδί (γέλια). Ο χαρακτήρας που υποδύομαι τώρα έχει διάφορες ρωγμές, όχι γιατί είναι κακός, δεν είναι κακός άνθρωπος, απλώς η ζωή η ίδια τού φέρνει κάποια προβλήματα στο δρόμο του που αφορούν στο παιδί του. Ο ήρωας που υποδύομαι αναγκάζεται να κάνει άσχημα πράγματα και πράξεις με απώτερο σκοπό την επιβίωση της οικογένειάς του. Θα υποδύομαι τον Μάνο Γκίκα, ένα διεφθαρμένο αστυνόμο της δίωξης ναρκωτικών. Είναι παντρεμένος, έχει ένα παιδί και οι σχέσεις του με τη γυναίκα του δεν θα έλεγα ότι είναι και οι καλύτερες. Όλη του η ζωή είναι αυτό το παιδί, το οποίο είναι άρρωστο και γι’ αυτό το λόγο ο ίδιος κάνει ό,τι κάνει για να σώσει τη ζωή του παιδιού του.

zambetakisioannou4

Μαρία, ο δικός σου ρόλος;

M.: Για άλλη μια φορά, θα υποδυθώ μια κακιά και τρομερά φιλόδοξη γυναίκα χωρίς καμιά δικαιολογία (χαμόγελο). Ενσαρκώνω μια ηρωίδα η οποία έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο και έχει υποστεί τη βία σε όλες τις εκφάνσεις της. Είναι ένα πλάσμα που έχει μέσα του ζήλια, πατάει επί πτωμάτων, είναι χαιρέκακη, πονηρή, τι να λέμε τώρα, όλα τα «καλά» ενός ανθρώπου έχουν φωλιάσει μέσα της. Όλα τα πιο πάνω, το τηλεοπτικό κοινό θα τα δει στο πρόσωπο της Μάνιας.

Και πώς στο «Ζωή μου» η Μάνια γνωρίζει τον Μάνο; Και κάτω από ποιες συνθήκες;

Λ.: Η συνάντησή τους γίνεται απλά…

Μ.: Η Μάνια είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ενός καναλιού. Ταυτόχρονα κάνει τα πρώτα ρεπορτάζ, τα πιο πιασάρικα και έχει από κοντά το αφεντικό της.

Λ.: Ξέρει από ποιους θα πάρει συνέντευξη και ποιος θα της δώσει λαβράκι για την είδησή της. Έτσι έρχεται στη δίωξη ναρκωτικών για να της δώσω συνέντευξη. Από εδώ ξεκινά η συνάντησή τους και μετά άλλες καταστάσεις τους φέρνουν μαζί.

Μ.: Στην αρχή αυτοί οι δύο ήρωες δεν εμπλέκονται ιδιαίτερα, παρόλα αυτά όμως στην πορεία κάποια μυστικά ίσως τους ενώσουν. Ποιος ξέρει; Είναι πολύ νωρίς ακόμα…

Ακούγεται πολύ υποσχόμενη η σειρά, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών από Ελλάδα και Κύπρο. Τι να περιμένει λοιπόν το τηλεοπτικό κοινό;

Μ.: Κατ’ αρχάς θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Βάσο Βάσου γιατί έχει κάνει πραγματικά εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τους ηθοποιούς, είναι ταλαντούχοι και ταυτόχρονα πολύ καλά παιδιά, αλλά και στους σκηνοθέτες και στα συνεργεία του. Τώρα ο κόσμος τι να περιμένει; Να περιμένει πολλές ανατροπές και ίντριγκα. Πρόκειται για μια ιστορία «γεμάτη».

Λ.: Είναι μια σειρά που έχει πολλούς χαρακτήρες μέσα, δεν είναι πέντε πρωταγωνιστές και πάει τελείωσε. Κόσμος μπαίνει, κόσμος βγαίνει και η μία ιστορία διαδέχεται την άλλη με μια άκρως ενδιαφέρουσα πλοκή.

zambetakisioannou5

Αναμένουμε λοιπόν την πρεμιέρα του «Ζωή μου». Θα ήθελα να μου πείτε αν η κάθε καινούρια σεζόν για τον ηθοποιό είναι και ένα μεγάλο ρίσκο κι αν τελικά οι επιλογές που κάνετε έχουν να κάνουν με το τι σας λέει η λογική σας ή το συναίσθημα;

Μ.: Προσωπικά, να σου πω την αλήθεια, πάντα οι επιλογές μου είχαν να κάνουν με το ένστικτό μου και μέχρι τώρα δεν έχω πέσει έξω ποτέ. Σαφώς είναι ρίσκο, γιατί δεν ξέρεις πού πας, ούτε τι θα βρεις μπροστά σου. Δεν ξέρεις αν θα πάει καλά, αν θα ταιριάξουν τα χνότα σου με τους συναδέλφους σου.

Λ.: Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία. Είναι το ένστικτο που σε οδηγεί και παίρνεις κάθε φορά μια απόφαση. Δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει αλλά από τη στιγμή που το εμπιστεύεσαι βαδίζεις μαζί του. Φυσικά και είναι ρίσκο κάθε φορά η απόφαση που παίρνεις με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστείς. Αν θα έχει επιτυχία ή όχι αυτό επίσης είναι κάτι που δεν ξέρει κανείς. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα επαγγελματικές μου επιλογές. Ακόμα και κάτι να μην πήγε καλά, εγώ είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και με την εκάστοτε δεδομένη στιγμή που επέλεξα να το κάνω.

Μ.: Εγώ έκανα και σίριαλ που δεν είχαν φοβερή επιτυχία αλλά επειδή πέρασα καλά δεν με ενόχλησε και τόσο. Ας μη γελιόμαστε, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πάντα επιτυχίες. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, και η επιτυχία αλλά και η αποτυχία. Κάθε καινούρια σεζόν είναι σαν να κάνεις και μια καινούρια οικογένεια (χαμόγελο).

Λ.: Και όπου κι αν είσαι οφείλεις να το υποστηρίξεις μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν σε κάποιους δεν αρέσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, εσύ είσαι μέρος όλου αυτού του project και πρέπει να το υπερασπιστείς. Είναι η δουλειά σου και, όπως είπε η Μαρία, κάθε καινούρια συνεργασία είναι και μια νέα οικογένεια.

Στη μέχρι τώρα πορεία σας στο χώρο, έχετε κάνει λάθος επιλογές;

Μ.: Δεν θα έλεγα ότι έχω κάνει λάθος επιλογές και δεν τις βλέπω και έτσι εδώ που τα λέμε. Όλες μου οι επιλογές ήταν κατόπιν ώριμης απόφασης και σκέψης. Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα μέχρι σήμερα έχω κάνει στη δουλειά μου.

Είστε και οι δύο από τους ηθοποιούς οι οποίοι έχετε κάνει δουλειές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να μάθω αν έχετε απωθημένα;

Μ.: Απωθημένα πάντα θα έχεις. Δεν υπάρχει περίπτωση ηθοποιός να σου πει πως είναι εντάξει με όσα μέχρι σήμερα έχει κάνει. Τους βλέπεις ακόμα και 85 χρονών και ακόμη βρίσκονται στο σανίδι και παίζουν. Ελπίζω να μη φτάσουμε μέχρι εκεί (γέλια). είναι πολύ νωρίς ακόμα. Θέλω να κάνω και άλλα πράγματα και εύχομαι να τα υλοποιήσω…

Λ: Είμαι άνθρωπος που ζω το τώρα και το τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό για μένα και δεν βλέπω ποτέ τι θα ήθελα να έκανα του χρόνου. Ποτέ δεν είχα απωθημένο να παίξω μεγάλους ρόλους. Ζω το σήμερα και προσπαθώ πάντα να ενσαρκώνω τον κάθε μου ρόλο στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

zambetakisioannou6

Πέρα από τη νέα καθημερινή σειρά του Mega «Ζωή μου», θα σας δούμε και σε κάποιο θεατρικό έργο;

Μ.: Μιας και φέτος εκτός από το ρόλο μου στο «Ζωή μου», θα έχω και τη συγγραφή των διαλόγων της σειράς και μιας και τον περασμένο χρόνο είχα κάνει τρεις θεατρικές παραγωγές μέσα στη σεζόν, είπα ότι φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ξανά το ίδιο πράγμα (χαμόγελο). Προς το παρόν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι το χειμώνα αλλά το επόμενο καλοκαίρι.

Λ.: Τα δύο τελευταία χρόνια συμμετείχα στη θεατρική παράσταση που έπαιζε στην Ελλάδα με τη Μιμή Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και είμαι πάρα πολύ τυχερός μιας και το έργο ανεβαίνει τον Οκτώβριο και στην Κύπρο για κάποιες παραστάσεις, οπόταν συνδυάζεται με τα γυρίσματά μου στη σειρά «Ζωή μου». Πιο μετά βλέπουμε, έχω κάποιες προτάσεις, αλλά τίποτα ακόμη δεν είναι δεδομένο.

Η ζωή σας εκτός πλατό, εκτός κάμερας, πώς είναι;

M.: Είναι πολύ συνηθισμένη, πολύ καθημερινή, πολύ οικογενειακή, με φίλους, με τα παιδιά μου. Στιγμές τώρα το καλοκαίρι ανεπανάληπτες με τα παιδιά μου, αραχτοί στην παραλία και να παίζουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μας.

Λ.: Είμαι πολύ σπιτόγατος και ήρεμος γενικά. Απολαμβάνω τον ελεύθερό μου χρόνο με φίλους, ένα καλό εστιατόριο και, όποτε μπορώ, ξεκλέβω χρόνο για ταξίδια μιας και αυτά είναι η ζωή μου. Θέλω να περνώ χρόνο με τους δικούς μου και φυσικά αγαπώ τη γυμναστική. Απολαμβάνω απλά καθημερινά πράγματα, όπως το να είμαι στο σπίτι με φίλους, να βλέπω μια καλή ταινία…

Τι είναι ευτυχία για εσάς;

Λ.: Ό,τι σου έχω περιγράψει πιο πάνω. Είναι οι απλές καθημερινές στιγμές εκτός δουλειάς, σπίτι με καλή παρέα, με τους ανθρώπους που έχω επιλέξει και έχω βάλει στη ζωή μου, αλλά και το να περνώ όμορφα στο χώρο της δουλειάς μου. Αυτό είναι για μένα ευτυχία.

Μ.: Η ευτυχία είναι μια στάση ζωής, είναι οι επιλογές που κάνεις. Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι ανεξάρτητα με το τι μας συμβαίνει. Δεν πρέπει να περιμένεις πως όλα πρέπει να σου πηγαίνουν καλά στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος. Πρέπει να είσαι ευτυχισμένος φύσει και θέσει και μετά ό,τι έρχεται θα το βλέπεις αλλιώς. Όπως είπα και στην αρχή η διάθεση να ρουφήξεις τη ζωή, να συγκινηθείς, να ζήσεις, να έχεις ουσία, να μοιράζεις αγάπη στους ανθρώπους σου, αυτό είναι για μένα ευτυχία.

zambetakisioannou2

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS