CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Ιωάννου: Σταματά την υποκριτική; Τι αποκαλύπτει η ίδια

Μαρία Ιωάννου: Σταματά την υποκριτική; Τι αποκαλύπτει η ίδια

Αν δεν σε αφήσει να την γνωρίσεις, εύκολα μπορεί να την παρεξηγήσεις. Αν σε αφήσει, όμως, θα την αγαπήσεις. Με ειλικρίνεια και χιούμορ, η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Tv Mανία για τη σειρά «Μπλε» του Γιώργου Τσιάκκα στον Alpha Κύπρου, τη συγγραφή και όλα όσα της μαθαίνουν τα παιδιά της.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Επιστροφή στα τηλεοπτικά δρώμενα, στη νέα σειρά του Γιώργου Τσιάκκα, «Μπλε», στον Alpha Κύπρου. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να λάβεις μέρος;

Ο Γιώργος Τσιάκκας και ο Alpha! Στο παρελθόν, με τον Γιώργο, είχαμε μια λατρεμένη συνεργασία, στη σειρά «Μίλα μου». Από την άλλη, οι συντελεστές είναι -θα μου επιτρέψεις να πω- η αφρόκρεμα σε όλα τα πόστα, από τη σκηνοθεσία και τους ηθοποιούς μέχρι την παραγωγή, για πολλούς από τους οποίους έχω μεγάλη αγάπη. Τέλος, το κανάλι μάς έδειξε, από την πρώτη στιγμή, τη φροντίδα και την υποστήριξή του – κι αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια.

Έχεις υψηλές προσδοκίες; Είναι μια δουλειά στην οποία συμμετέχεις με ευχαρίστηση;

Έχω μεγάλες προσδοκίες, ναι! Φυσικά και συμμετέχω με ευχαρίστηση στο «Μπλε», γιατί ξέρω τι μπορεί να γράψει ο Γιώργος, εκείνος ξέρει τι μπορώ εγώ να παίξω, οπότε είμαι ήσυχη.

Είναι εύκολη η προσαρμογή σ’ έναν εργασιακό χώρο με πολυκοσμία στην παρούσα φάση; Πώς το αντιμετωπίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο, επειδή στην προηγούμενη σειρά που εργάστηκα, ασκούσα χρέη σεναριογράφου, έτσι συνήθισα να δουλεύω στην ησυχία του σπιτιού μου. Είμαι και από τη φύση μου άνθρωπος που απολαμβάνει τη μοναχικότητα και την ησυχία. Τώρα, φαντάζομαι θα ξανασυνηθίσω.

Αναφέρεσαι στη σειρά «Παντρεμένοι κι οι δυο». Επαγγελματικά, θα ήθελες να ασχοληθείς αποκλειστικά με το γράψιμο στο μέλλον;

Ναι, σωστά. Είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθώ αποκλειστικά με το γράψιμο. Το γράψιμο γίνεται, σιγά-σιγά, η νέα πρόκληση της επαγγελματικής μου πορείας. Όπως σου είπα και πριν, νιώθω πολύ δημιουργική πλάθοντας ιστορίες και δημιουργώντας ήρωες. Παρόλα αυτά, έπρεπε να παραιτηθώ από την ευθύνη της συγγραφής του σεναρίου της σειράς «Παντρεμένοι κι οι δυο», αφού είχα ήδη υπογράψει για τη σειρά «Μπλε», όταν αποφασίστηκε η συνέχισή της, που αρχικά ήταν για 32 επεισόδια. Αυτό το έκανα για λόγους συνέπειας, επειδή δεν ήθελα να αμελήσω καμία από τις δύο δουλειές, αν κάποια στιγμή δεν με έφταναν οι ώρες του 24ώρου! Μην ξεχνάς ότι έχω και δυο παιδιά πια. Θα επανέλθω συγγραφικά, δριμύτερη, σε μετέπειτα φάση.

Υπάρχει στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο που θα ήθελες να γράψεις;

Υπάρχουν πολλά project στο μυαλό μου, κάποια στα χαρτιά, κάποιο έγινε και πιλοτικό επεισόδιο. Με ενδιαφέρει η γραφή μου να είναι σύγχρονη, με αλήθεια, με βάθος, με χιούμορ, με πάθος, όπως είναι και η ζωή μας. Και να μπορεί να εμπνέει. Να δίνει ανάταση στους ανθρώπους, είτε κάνοντάς τους να γελούν, να συγχωρούν ή να παρηγορούνται.

Άρα η όλη διαδικασία της συγγραφής, που είναι πιο ήσυχη και μοναχική, σε εκφράζει περισσότερο ως άτομο, σωστά;

Ακριβώς! Απολαμβάνω τις στιγμές που είμαι μόνη μου και ταξιδεύω με τη φαντασία μου. Το να πλάθω κόσμους δικούς μου είναι το καλύτερό μου. Έτσι κι αλλιώς, κατά γενική ομολογία, ζω στον κόσμο μου!

Περισσότερα στο περιοδικό Down Town που κυκλοφορεί

 

STYLING: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Αμαλία Ζαννέτου

ΜΑΛΛΙΑ: John Παφίτης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS