CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρία Κορτζιά: «Ονειρεύοµαι να έχω µια ευτυχισµένη οικογένεια»

Μαρία Κορτζιά: «Ονειρεύοµαι να έχω µια ευτυχισµένη οικογένεια»

Με ένα χαµόγελο που µαγνητίζει, το κορίτσι του Πιέρου Σωτηρίου αποκαλύπτεται µιλώντας στο Hello!

Toυ Τάσου Ευαγγέλου

Έχει το χάρισμα με το χαμόγελό της να κερδίζει τις εντυπώσεις. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως τίποτα απ’ όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα δεν της χαρίστηκε. Η φιλία μας μετρά τα τελευταία χρόνια και στο πρόσωπό της έχω γνωρίσει ένα κορίτσι δοτικό, με όνειρα και στόχους. Η συνάντησή μας γίνεται στο σπίτι μου, βράδυ Δευτέρας και με χαλαρή διάθεση συζητάμε τα νέα δεδομένα της ζωής της. Εκτός από τα επαγγελματικά της η Μαρία σκιαγραφεί το πορτρέτο του άντρα που πρωταγωνιστεί όχι μόνο στα γήπεδα του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά στη ζωή της, του Πιέρου Σωτηρίου.

Η ζωή μας ολόκληρη είναι στιγμές. Ποιες στιγμές από τη ζωή σου θυμάσαι πιο έντονα και γιατί;
Οι στιγμές που θυμάμαι πιο έντονα είναι εκείνες οι ανέμελες του σχολείου, του πανεπιστημίου αλλά και όλες εκείνες οι όμορφες και ξεχωριστές στιγμές που μου χάρισαν η οικογένειά και οι φίλοι μου.

Ο σύντροφός σου, ο Πιέρος Σωτηρίου πού βρίσκεται; Σε ποιες στιγμές της ζωής σου;
Mα o Πιέρος ανήκει στην οικογένειά μου, είναι η οικογένειά μου (Χαμόγελο).

Διανύεις μια από τις πιο όμορφες επαγγελματικά περιόδους της ζωής σου, από τη μια η τηλεόραση και από την άλλη το ραδιόφωνο. Περίμενες αυτή την ανέλιξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Όντως ζω μια πολύ όμορφη φάση στα επαγγελματικά μου. Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το περίμενα αλλά πάλεψα για όλα αυτά και είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν.

Η τηλεόραση ήταν κάτι που ήθελες να κάνεις από μικρό παιδί;
Όχι, ποτέ δεν ήταν όνειρο ζωής η τηλεόραση. Αντίθετα από παιδί ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και το χορό. Άλλωστε οι αρχικές μου σπουδές είχαν να κάνουν με τη διαιτολογία. Όταν όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω το πρώτο μου τηλεοπτικό βήμα, εκεί άλλαξαν τα όνειρα και οι σπουδές μου. Αγάπησα από την πρώτη στιγμή την τηλεόραση.

Υπάρχει κάτι καινούριο στα σκαριά, τι να περιμένουμε;
Ναι υπάρχουν καινούρια πλάνα, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά είναι πολύ νωρίς για να πω περισσότερα. Χαίρομαι όμως για ό,τι καινούριο έρχεται στην επαγγελματική μου ζωή.

Το γεγονός ότι είσαι το κορίτσι του Πιέρου, θεωρείς ότι βοήθησε στην επαγγελματική σου ανέλιξη;
Στην αρχή θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο η σχέση μου με τον Πιέρο, παρόλα αυτά η θέληση και η αφοσίωσή μου στο να παραμείνω σ’ αυτόν τον χώρο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία και εξέλιξή μου στα media.

Είστε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της εγχώριας showbiz, αυτό σας ενοχλεί;
Δεν θα έλεγα ότι μας επηρεάζει ως ζευγάρι. Παρόλα αυτά η υπερπροβολή της προσωπικής μας ζωής ίσως κάνει κακό στα επαγγελματικά μας, κυρίως του Πιέρου.

Πώς είναι η ζωή δίπλα σε ένα διεθνή ποδοσφαιριστή;
Σίγουρα δεν είναι εύκολη η ζωή δίπλα στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν, όταν αγαπάς αληθινά έναν άνθρωπο δέχεσαι τη ζωή του έτσι όπως είναι και σαφώς συμβιβάζεσαι. Είμαι πραγματικά περήφανη για τον Πιέρο και για όλα όσα έχει πετύχει στην επαγγελματική του ζωή μέχρι στιγμής.


Ακούγονται έντονα φήμες ότι ο σύντροφός σου φλερτάρει με ομάδες του εξωτερικού. Ανεξάρτητα από την απόφασή του, εσύ τι θα κάνεις;
Αυτό που μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά είναι πως όποια απόφαση πάρει ο σύντροφός μου, θα είμαι και εγώ δίπλα του. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε σενάρια και εικασίες.

Σε ενοχλεί που σε αποκαλούν «το κορίτσι του Πιέρου»;
Όχι γιατί να με ενοχλεί, αφού είμαι (Γέλια).

Πόσα χρόνια είστε μαζί;
Πέντε χρόνια και κάτι.

Τι είναι αυτό που αγάπησες σε εκείνον;
Το γεγονός ότι είναι ρομαντικός, το ότι ξέρει να σέβεται τη γυναίκα που έχει απέναντί του. Το ότι είναι από τα πιο προσγειωμένα παιδιά που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Είναι δοτικός και η ζωή δίπλα του δεν είναι ποτέ, μα ποτέ βαρετή (Χαμόγελο).

Πότε πήρατε την απόφαση να συγκατοικήσετε;
Μετά από ένα χρόνο σχέσης, ήρθε και η συγκατοίκηση.

Είστε από τα πιο αγαπητά ζευγάρια στην Κύπρο. Πότε να περιμένουμε το γάμο;
Είναι μέσα στα επόμενα σχέδιά μας. Τώρα αυτό πότε θα συμβεί… είμαι σίγουρη ότι θα το μάθετε!

Ένα παιδί εκτός γάμου το έχετε σκεφτεί;
Κοίτα, είμαι παραδοσιακή γυναίκα. Θέλω πρώτα να έρθει ο γάμος και μετά ένα παιδί. Από την άλλη όμως, είναι και θέλημα Θεού το πότε θα έρθει στη ζωή ενός ζευγαριού ένα παιδί.

Θέλετε να φτιάξετε μεγάλη οικογένεια;
Ξέρεις κάτι; Λένε πως όταν εμείς οι άνθρωποι κάνουμε σχέδια τα βλέπει ο Θεός και γελά. Αγαπάμε και οι δυο τα παιδιά αλλά όπως είπα το κάθε πράγμα στην ώρα του.

Έχει περάσει από το μυαλό σου πώς θα είναι ο Πιέρος στο ρόλο του πατέρα;
Από αυτό που βλέπω, πιστεύω ότι θα είναι ο καλύτερος. Αγαπά πολύ τα παιδιά.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ελάττωμα του συντρόφου σου;
Το μεγαλύτερο προτέρημά του είναι το γεγονός ότι ξέρει να σέβεται τη γυναίκα που έχει απέναντί του. Είναι στοργικός και τρυφερός. Τώρα όσον αφορά το μεγαλύτερο ελάττωμά του, θεωρώ πως είναι το γεγονός ότι ως χαρακτήρας ο Πιέρος είναι πολύ κλειστός άνθρωπος και δεν εξωτερικεύει εύκολα τα συναισθήματά του.


Την περασμένη εβδομάδα ο Πιέρος γιόρταζε τα 24α γενέθλιά του. Πληροφορίες λένε ότι του είχες ετοιμάσει ένα πάρτι έκπληξη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μίλα μου γι’ αυτό!
Την ημέρα των γενεθλίων του ο Πιέρος είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις οπόταν ήταν αδύνατο να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Έτσι σκέφτηκα να του ετοιμάσω ένα πάρτι έκπληξη καλώντας την επόμενη κιόλας ημέρα τους πιο δικούς του ανθρώπους στο σπίτι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ημέρα των γενεθλίων του. Το πάρτι πέτυχε και ο Πιέρος ξαφνιάστηκε. Δεν το περίμενε καθόλου και είμαι σίγουρη πως το απόλαυσε όπως και εμείς άλλωστε.

Σας αρέσουν τα ταξίδια;
Αρκετά αν και είναι δύσκολο να κάνουμε όλα αυτά τα ταξίδια που έχουμε στο μυαλό μας λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του συντρόφου μου.

Ποιο ταξίδι που έχετε κάνει σας έχει σημαδέψει και γιατί;
Το ταξίδι μας στο Λονδίνο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Σ’ αυτό το ταξίδι ζήσαμε μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές της σχέσης μας. Είναι από τα ταξίδια που θα θυμάμαι για πάντα.

Είστε και οι δύο πολυάσχολοι. Πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε για να ζείτε τις στιγμές σας μέσα στη σχέση;
Όντως λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχουμε είναι περιορισμένος. Συνήθως τις καθημερινές, τα βράδια τα περνάμε οι δυο μας στο σπίτι ή με φίλους. Τα Σαββατοκύριακα εξαρτάται πάντα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει.

Όταν εκείνος δεν είναι δίπλα σου τι σου αρέσει να κάνεις;
Είναι ο χρόνος που αφιερώνω στην οικογένεια και στους φίλους μου. Είτε θα πάμε για φαγητό ή για έναν καφέ, είτε θα μείνουμε στο σπίτι χαλαρά με καλή διάθεση για κουβέντα.

Λένε πως ο έρωτας είναι λαχείο, ισχύει;
Το να ερωτεύεσαι είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος και είναι τυχεροί όσοι το έχουν νιώσει. Τώρα αν είναι λαχείο, αυτό δεν έχει να κάνει με τον παράγοντα τύχη αλλά με το τι σου βγάζει ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου.

Ο Πιέρος για σένα είναι λαχείο;
Ναι, είναι (Γέλιο).

Τέλος, θα ήθελα να μου πεις τι ονειρεύεσαι;
Ονειρεύομαι να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια και να είμαι υγιής και κατασταλαγμένη επαγγελματικά.

Επιμέλεια: Σοφία Χαραλάμπους
Μακιγιάζ: Δήμητρα Παπασάββα (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Ανδρέας Χριστοδούλου
Θερμές ευχαριστίες στο The Market Company (Πύθωνος 2, Παλιά Λευκωσία) για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθεια κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS