CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜιμή Nτενίση: «Η έπαρση είναι μέρος των ελαττωμάτων μας»

Μιμή Nτενίση: «Η έπαρση είναι μέρος των ελαττωμάτων μας»

Η αποχή της από την τηλεόραση και τα γυρίσματα για την ταινία «Σμύρνη μου Aγαπημένη». Η Μιμή Ντενίση εξηγεί τους λόγους γιατί πρέπει τα ελληνικά κανάλια να συνεργάζονται με τα κυπριακά.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Συνειδητά απέχετε από την τηλεόραση κυρία Ντενίση;

Δεν είναι ότι απέχω από την τηλεόραση. Είναι αδύνατο να συμμετάσχω σε κάποια τηλεοπτική σειρά λόγω του ότι αφιερώνω αρκετό χρόνο για τη θεατρική παράστασή μου, «Σμύρνη μου Αγαπημένη». Όταν δείτε την παράσταση, η διάρκεια της οποίας ξεπερνά τις τρεις ώρες, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι εφικτό το πρωί να έχω γυρίσματα και το βράδυ παράσταση.

Παρόλα αυτά όμως δεν είστε αρνητική στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε πρότασης.

Καθόλου. Όταν ολοκληρωθεί εντελώς η θεατρική παράσταση και τα γυρίσματα της ταινίας που ετοιμάζουμε, γιατί ως γνωστόν η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, αν μου προταθεί κάτι ενδιαφέρον και αξιόλογο, τόσο από την Ελλάδα όσο κι από την Κύπρο, γιατί σχεδόν όλες οι παραγωγές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο έχουν κυπριακή ταυτότητα, ευχαρίστως θα το κάνω, γιατί όχι.

Υπάρχει καθόλου η σκέψη, η παράσταση, πέραν από τον κινηματογράφο, να μεταφερθεί και στην τηλεόραση;

Κοιτάξτε, η ταινία, θα είναι τρίωρη. Θα χωριστεί σε έξι επεισόδια τα οποία θα προβληθούν και στην τηλεόραση. Οπότε, είναι εύκολο να πει κανείς ότι θα γίνει και «τηλεοπτική» σειρά.

Με δεδομένο ότι σχεδόν το 80% των σειρών που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση έχουν κυπριακή ταυτότητα, υπάρχει κάποιο προσχέδιο σειράς που θα θέλατε να προωθήσετε στο νησί;

Εάν υπάρχει κάποιος αξιόλογος παραγωγός που θα εξέφραζε το ενδιαφέρον να συνεργαστεί μαζί μου, θα μπορούσαμε να βρούμε θέματα για να στήσουμε και να υποστηρίξουμε μια σειρά. Ιδέες πολλές. Η έλλειψη χρόνου είναι αυτό που με περιορίζει στο παρόν στάδιο.

denisi9

Να περάσουμε και σε κάτι άλλο; Πώς σχολιάζετε τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί στο τηλεοπτικό πεδίο της Ελλάδας;

Δεν καταλαβαίνω την απόφαση της κυβέρνησης. Τι λογική έχει; Να δημιουργήσουμε κι άλλους άνεργους; Τι μας εμποδίζει, αντί τέσσερα, όπως είναι η τωρινή απόφαση της κυβέρνησης, να έχουμε 10 κανάλια; Το βρίσκω πολύ απολυταρχικό. Γιατί να στεναχωριόμαστε μόνο για την ΕΡΤ; Κι εγώ πικράθηκα όταν έπεσε μαύρο στην κρατική τηλεόραση. Θα σφυρίζουμε αδιάφορα για τους υπαλλήλους των ιδιωτικών καναλιών; Αυτοί δεν πρέπει να φάνε;

Παρόλα αυτά η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα αφήνει πολλούς εργαζόμενους στο δρόμο.

Δυστυχώς. Παρόλα αυτά όμως κανείς δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί. Το θέμα βρίσκεται ακόμα στον αέρα.

Παλαιότερα όμως υπήρχε ένα είδος ρατσισμού από πλευράς των Ελλήνων ηθοποιών στο να συμμετάσχουν σε κάποια κυπριακή παραγωγή.

Αυτό είναι μέρος των ελληνικών ελαττωμάτων. Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά μας πιάνει έπαρση κι όταν χειροτερέψουν μας βγαίνει προς τα έξω ο καλός μας χαρακτήρας. Όπως για πάρα πολλά χρόνια τώρα οι Κύπριοι τραγουδιστές κάνουν καριέρα στην Ελλάδα, έτσι και οι Έλληνες ηθοποιοί στην Κύπρο. Εμείς έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς. Εσείς έχετε πολύ καλούς τραγουδιστές. Όχι γιατί δεν υπάρχει μία μεγάλη γκάμα από άριστους Κύπριους ηθοποιούς. Απλούστατα, δεν είχαν τη δυνατότητα να προβληθούν το ίδιο. Οπότε, τώρα, είναι μία καλή ευκαιρία, αφού και οι δύο χώρες έχουν πάρει το μάθημά τους, σε ό,τι αφορά το θέμα της κρίσης, να πάνε τα μυαλά στη θέση τους και να πούμε ότι είμαστε ένα έθνος, μία φυλή και ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε χωρίς να λέμε ότι αυτός είναι καλύτερος κι αυτός χειρότερος. Έτσι κι αλλιώς, εγώ το έχω πει εδώ και χρόνια, ότι θα γινόντουσαν κυπριακές με ελληνικές σειρές μαζί. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Ένας λαός είμαστε στην ουσία. Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS