CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΝίκος Πολυδερόπουλος: Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων

Νίκος Πολυδερόπουλος: Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων

«Μόνο όσοι επιχειρούν το παράλογο, μπορούν να επιτύχουν το αδύνατο», γράφει σε μία ανάρτησή του στο Instagram. Ο Νίκος δεν είναι απλά άλλος ένας «ωραίος»!

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

Αλλιώς τον περίμενα – άλλος ένας sexy wannabe. Με διέψευσε από την πρώτη γουλιά καφέ – ναι, ο Νίκος το ‘χει!

Γιατί πιστεύεις πως σε θεωρούν hot;
Νομίζω από τους ρόλους μου. Είμαι λίγο ιδιαίτερος.

Τι είδους αρσενικό είσαι;
Είμαι τζέντλεμαν εκεί που πρέπει, αλήτης εκεί που πρέπει, κακός εκεί που πρέπει και καλός εκεί που πρέπει. Αλλά όταν είμαι κακός είμαι καλύτερος.

Το «κακός» πάντως ελκύει πολύ τις γυναίκες…
Η γυναίκα θέλει και τον άντρα τον τζέντλεμαν και τον άντρα τον αλήτη – αυτό το έχω και στην προσωπική μου ζωή. Έχω φύγει νωρίς απ’ το σπίτι, έχω μάθει την αλητεία, αλλά μέσα από την αλητεία έχω μάθει τους σωστούς τρόπους και πού να τους προσφέρω.

Γιατί έφυγες από τα 16 σου απ’ το σπίτι;
Ήθελα να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να βγάλω το δικό μου χαρτζιλίκι. Ξεκίνησα από υδραυλικός.

Το θεωρείς πλεονέκτημα που δεν μπήκες από τα 18 σου στην υποκριτική;
Μπήκα στην υποκριτική όταν έπρεπε. Όσο και να πεις, ένα παιδί 16 χρόνων δεν έχει ακόμη το γνώθι σαυτόν και δεν πηγαίνει και στα πιο ασφαλή μέρη – δεν προσέχει. Έκανα πράγματα που είχαν επικινδυνότητα, έμπλεξα με τέτοιου είδους ανθρώπους – ήμουνα ένας τρόπον τινά «αλήτης». Έχω επίσης ζήσει πολλές στιγμές μοναχικότητας, αλλά κι αυτές με βοήθησαν στο να βρω τον εαυτό μου και τα «θέλω» μου. Κάποιες από τις εμπειρίες που έχω τις υποδύομαι τώρα – ορισμένες και μέσα από το ρόλο του «Ορφέα».

Τι εννοείς «κινδύνευσες»;
Είχα δική μου επιχείρηση από πολύ μικρή ηλικία, απ’ τα 24 μου, χρώσταγα χρήματα, με κυνηγούσαν «μπράβοι», ήμουνα σε ένα περίεργο «κύκλωμα».

Τον χαρακτηρισμό του «λαϊκού παιδιού» τον αποδέχεσαι;
Τον αποδέχομαι, τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Τα λαϊκά παιδιά έχουν μπέσα και είναι τίμια, κάτι που στις μέρες μας σπανίζει.

Αν κάποια γυναίκα επιμείνει στην άποψή της για σένα «νέος, ωραίος, σέξι, με κορμί φέτες και με ατού του τον ωραίο πωπό» θίγεσαι;
Βαριέμαι.

Εσύ τι αναζητάς από μία γυναίκα;
Αγάπη, ευτυχία, σεβασμό και ειλικρίνεια.

Τι είναι ευτυχία για σένα;
Ευτυχία είναι να μπορείς να είσαι ελεύθερος και να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου – να ξέρεις τα «θέλω» σου, να τα επιδιώκεις και να τα αποκτάς. Νιώθω ευτυχισμένος που κάνω αυτό που αγαπάω! Μικρός έβαζα εμπόδια μόνος μου και τα ξεπερνούσα, αλλά πλέον στέκομαι στα πόδια μου. Βασίζομαι στη δύναμή μου. Στέκομαι όρθιος. Δεν εξαρτώμαι από τίποτα. Και, για να μην εξαρτάσαι από τίποτα, πρέπει να ‘σαι καταρχήν γενναίος.

Πότε χάνεις τη δύναμή σου;
Πλέον ποτέ! Ξέρω να κρατάω τη φωτιά αναμμένη.

Νιώθεις, κατά κάποιο τρόπο, survivor;
Μα, είμαι. Ξέρω πώς να επιβιώνω. Πήγα το Καλοκαίρι στη Γαύδο. Έχω ξαναπάει πολλές φορές εκεί – και Χειμώνα. Μ’ αρέσει αυτή η επαφή με τη φύση, απ’ την οποία προήλθαμε όλοι. Το ότι επιλέγω να ζήσω μόνος μου, σε ένα νησί, χωρίς κανέναν δίπλα μου, σε μία σκήνη, με μία κατσαρόλα, εμένα με ενδυναμώνει. Μοναξιά σημαίνει να σου λείπει κάτι, αλλά η μοναχικότητα -που εμένα μ’ αρέσει- είναι άλλο πράγμα. Είναι να μπορείς να συνδέεσαι με σένα.

Τι κατάλαβες την τελευταία φορά για τον εαυτό σου εκεί;
Το ότι οι άνθρωποι είμαστε ελεύθεροι. Και όλα είναι επιλογές μας, που εξαρτώνται μόνο από μας. Ευτυχία δεν είναι να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα. Μόνο αν βαδίζεις τον δρόμο σου θα καταλάβεις πόσο ξεχωριστός είσαι. «Να είσαι ο εαυτός σου, οι υπόλοιποι ρόλοι είναι πιασμένοι», όπως έλεγε και ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Ντράπηκες ποτέ για επιλογές σου στη ζωή;
Δεν ντράπηκα. Έμαθα. Η ευτυχία δεν είναι μία ευθεία, είναι ένας δρόμος με καμπύλες. Και οι καμπύλες είναι τα λάθη μας.

Διαβάζεις πολύ, ε;
Μ’ αρέσει στον ελεύθερο μου χρόνο να διαβάζω.

Πιο πολύ έχεις υποφέρει εσύ από γυναίκες ή γυναίκες περισσότερο από σένα;
Δεν έχω φτάσει ποτέ στο σημείο τού να κάνω μία γυναίκα να υποφέρει από μένα – κι ούτε πρόκειται. Πολλές φορές αδίκησα, αδικήθηκα, είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου, αναγνωρίζω τα λάθη μου, αλλά πάω παραπέρα.

Αποκλείεται να μην έχουν κλάψει γυναίκες για σένα!
Έχουν κλάψει γυναίκες για μένα. Κι έχω κλάψει κι εγώ για γυναίκα.

Το «σ’ αγαπώ» το ‘χεις εύκολο;
Είναι πολύ μεγάλη λέξη αυτή. Πλέον παίρνουμε τηλέφωνο και λέμε «αγάπη, τι κάνεις;» – μπερδέψαμε την έννοια της αγάπης. Η αγάπη είναι προσωπική αφοσίωση, στοργή, συμπόνια και ευγένεια. «Σ’ αγαπώ» σημαίνει θα δώσω κάτι κι ας μου λείψει, για να ζήσεις εσύ.

Πότε το ‘πες τελευταία φορά σε σχέση σου;
Πάνε χρόνια…

Έχεις χρόνια να κάνεις σχέση;
Ναι.

Δεν σου λείπει;
Βλέπεις πώς είναι η ζωή μου – αεροπλάνα, γυρίσματα, Κύπρος, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, θέατρο, πρόβες, τηλεόραση. Η σχέση θέλει χρόνο. Το σεξουαλικό δεν μου λείπει, η σχέση όμως, ναι, μου λείπει. Θα έρθει στην ώρα της.

Η σχέση για σένα προϋποθέτει πίστη;
Είναι δεδομένη η πίστη. Δεν μπορείς να έχεις κάποιον δίπλα σου και να τον κοροϊδεύεις. Γιατί αυτομάτως μειώνεις εσένα τον ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS