CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΝτόρα Μακρυγιάννη: The newcomer

Ντόρα Μακρυγιάννη: The newcomer

Όταν πριν από ένα χρόνο, στα 27 της, ο Ant1 αποφάσιζε να τη χρίσει πρωταγωνίστρια της νέας του καθημερινής σειράς, «Γυναίκα χωρίς όνομα», ίσως ούτε η ίδια να περίμενε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα αναδεικνυόταν το νέο, λαμπερά υποσχόμενο, πρόσωπο της TV.

Από τoν Γιώργο Πράσινο

Απώλεια «Δεν είναι κάτι τρομακτικό για μένα, ίσως γιατί είναι κάτι το οποίο υπάρχει. Ασφαλώς και με τρομάζει, αλλά έχει ταυτόσημη έννοια με τη ζωή. Δεν γίνεται να ζει ένας άνθρωπος χωρίς απώλειες. Έχω ζήσει απώλειες – είτε όταν έφυγαν αγαπημένα πρόσωπα είτε από χωρισμούς από ανθρώπους».

Βοήθεια «Δεν ζητώ εύκολα βοήθεια. Είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα μου που θέλω να “διορθώσω”, αλλά είμαι και λίγο περήφανη και δεν ζητώ. Αντιθέτως, δηλώνω παρούσα για να δώσω βοήθεια. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω τη σκέψη πως, αν το κάνεις, θα βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει στην ανάγκη σου».

Γάμος «Είναι κάτι όμορφο, αλλά όχι απαραίτητα δεδομένο. Όταν ακούω τη λέξη “γάμος”, μου έρχεται η εξής εικόνα: Σε μια παραλία σε ένα αγαπημένο νησί, ξυπόλητοι στην άμμο, με λινά… Ας πούμε κάπως όπως το γαμήλιο πάρτι στην ταινία ‘Mamma Mia’! Τώρα πώς, πότε θα γίνει και αν θα γίνει, δεν ξέρω καν…».

Δίνω «Δίνω χωρίς σταματημό. Μου αρέσει να δίνω, το θεωρώ όμορφο. Έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Μέχρι το σημείο που δεν πρέπει να δίνω άλλο, γιατί τότε δίνω από μένα. Πρέπει να μάθω να μην δίνω τα ίδια, εξίσου και σε όλους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αδικήσεις αυτούς που πραγματικά είναι δίπλα σου και τους δίνεις τα ίδια με τους άλλους. Μεταξύ μας, είναι κάτι που αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να το διορθώσω – σε αντίθεση με τη βοήθεια που λέγαμε πριν. Κάποιος που έχει μάθει να δίνει είναι δύσκολο να το ελέγξει!».


Φόρεμα diamond creations boutique (diamondcreations boutique.gr), ζώνη Zara, σκουλαρίκια Ozar jewels

 

Έρωτας «Παγίδα! Γιατί όσο ωραία μπορεί να είναι και να νιώθεις κύριος του εαυτού σου, τόσο εύκολα και ξαφνικά μπορεί να σε διαλύσει. Όπως λέει και ο Ρέμος στο τραγούδι του “Έτσι ξαφνικά όπως μπήκες στη ζωή μου, θα φοβάμαι μην σε χάσω…”. Επίσης, η Κική Δημουλά είχε πει ότι “ο έρωτας δεν θέλει χρόνο. Θέλει ταχύτητα”. Και συμφώνησα τόσο πολύ. Στην παρούσα φάση, είμαι ερωτευμένη και νομίζω πως δεν μπορώ να το ελέγξω και απλά δέχομαι την κατάστασή μου. Αυτό που σου αφήνει ο έρωτας δεν είναι σαν να παίρνεις ένα χαπάκι και να σου περάσει ο πονοκέφαλος!».

Ζήλεια «Πεδίο άγνωστο για μένα. Έχω τσακωθεί σε σχέση μου, γιατί δεν ζηλεύω. Όταν συμβαίνει, μόνο σαν πρώιμο παιχνίδι, ίσα για να γελάσεις και να τσιγκλήσεις τον σύντροφό σου, είναι μια χαρά! Αν ξεφύγει όμως, είναι σαν να θεωρείς τον άλλο “κτήμα” σου και τότε ξεφεύγει εκτός ορίων. Με έχουν ζηλέψει, ίσως και για αυτό είμαι τόσο αντίθετη μ’ αυτό. Η ζήλεια είναι ένα αρνητικό συναίσθημα. Προτιμώ να θαυμάζω τον άλλον. Επίσης, ποτέ δεν έχω ζηλέψει κάτι ή κάποιον. Μόνο καμαρώνω κάποιον για κάτι που έκανε ή για κάτι που είναι».

Ήλιος «Αχ! Είναι μεγάλη μου ανάγκη. Έχω αλληλεξάρτηση με τον ήλο, σε σημείο που να τυραννιέμαι τον χειμώνα. Πραγματικά είναι κινητήριος δύναμη. Έβλεπα σε μια παιδική σειρά, τις προάλλες, ένα κοριτσάκι που είχε έρωτα με τον ήλιο και άπλωνε συνέχεια το χέρι του για να τον φτάσει, και όταν της “κρυβόταν”, εκείνη ανέβαινε στα βράχια για να προλάβει την τελευταία ακτίνα του. Έτσι και εγώ, τού παραδίνομαι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον κυνηγήσω μέσα στην μέρα. Κλείνω τα μάτια κι απλώνω το πρόσωπό μου σε εκείνον!».

Θάλασσα «Έχω μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα και γι’ αυτό ζορίζομαι τόσο στην Αθήνα. Στην αρχή ειδικά, ένιωθα ασφυκτικά που δεν μπορούσα να δω τα αστέρια και να έχω επαφή με τη θάλασσα, και δεν εννοώ να πάω βόλτα στην παραλία στον Άλιμο αλλά να πάω να βουτήξω στις τρεις η ώρα το βράδυ. Ένα από τα όνειρά μου είναι να έχω ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Δεν με νοιάζει να είναι μεγάλο, ας είναι και καλύβα, αλλά να έχει δυο πολυθρόνες μπαμπού στη βεράντα και να ακούω τη θάλασσα – όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Ακόμα και σε δύσκολες συναισθηματικά στιγμές πήγαινα βόλτα στη θάλασσα. Με χαλαρώνει».

Ζιβάγκο bsb (BSB fashion.com), καλσόν Calzedonia, σκουλαρίκια και δαχτυλίδι Ozar jewels

 

Ιδιορρυθμία «Έχω ψυχαναγκασμό με την καθαριότητα. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι μυρωδιές, όπως το να περάσω από ένα μαγαζί με μπαχαρικά και να σταθώ… Οτιδήποτε έντονο θα μου “χτυπήσει”. Μπορεί να περάσει άνθρωπος δίπλα μου, και να θυμηθώ το άρωμά του μετά από τέσσερα χρόνια. Το καλύτερό μου είναι τα νυχτολούλουδα και το φιδάκι για τα κουνούπια που μου θυμίζουν καλοκαίρι στην αυλή».

Κοινό «Ειδικά στη δική μου δουλειά, το κοινό έρχεται πρώτα και μετά εμείς, γιατί εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για εκείνους. Ωστόσο, αποτελεί μεγάλη παγίδα γιατί δεν πρέπει να γίνεται επιτηδευμένα ότι παίζουμε για εκείνους, αλλά να είμαστε αυθόρμητα γενναιόδωροι. Πρέπει να υπάρχει δόσιμο, αλλιώς δεν γίνεται καλά η δουλειά».

Λάμψη/Λήξη «Όταν υπάρχει λάμψη, δεν υπάρχει λήξη! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπως και η Τζένη Καρέζη ήταν μέσα σ’ αυτό. Και συνάμα εξέπεμπαν μια αθωότητα που λείπει από την εποχή μας. Ήταν τέτοια η λάμψη τους -εσωτερική και εξωτερική- και τόσο ανεπιτήδευτη που τις στερέωσε στον γαλαξία! Πλέον υπάρχουν πρότυπα που λειτουργούν για λίγο και για συγκεκριμένους λόγους».

Παλτό bsb (BSB fashion.com), καλσόν Calzedonia, γόβες jimmy Choo Kalogirou, σκουλαρίκια και δαχτυλίδι Ozar jewels.

 

Μέντορας «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνω από όλους ό,τι μπορεί να με ελκύσει και να με πάει παρακάτω. Αυτό μπορεί να γίνει από τους γονείς μου, έναν καθηγητή, μια ποιήτρια, μέχρι και μια γιαγιά, που θα μου μιλήσει στο δρόμο. Δεν πιστεύω στις ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού, γιατί δεν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι σε όλα τέλειος. Μου αρέσει να βλέπω στα πρόσωπα που θαυμάζω και μια ρωγμή…».

Νιότη/Νοσταλγία «Όταν φύγει η νιότη έρχεται η νοσταλγία. Είμαι άτομο που νοσταλγεί… Όχι με την αρνητική έννοια. Συνήθως ανατρέχω σε πιο ξέγνοιαστες ημέρες, τότε που το μόνο που με ένοιαζε ήταν να μετρήσω πόσα παγωτά θα φάω μέσα στο καλοκαίρι. Είναι γλυκόπικρο συναίσθημα, αλλά πάντα μου βγαίνει αυτό το μειδίαμα στα χείλη, όταν σκέφτομαι τα περασμένα…».

Ξέσπασμα «Έχω στιγμές ξεσπάσματος και πιστεύω πως πρέπει να ξεσπάς, γιατί μόνο έτσι δεν αφήνεις κενό. Αρκεί όταν γίνονται να μην αφήνεις πίσω σου χαλάσματα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Μπορείς να ξεσπάς πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή στα μπουζούκια με τους φίλους σου. Αποφεύγω πια τα ξεσπάσματα με φωνές, γιατί δεν βοηθά ούτε εμένα που τρέχω μετά να μαζέψω τα αμάζευτα, ούτε τους δίπλα μου. Ασφαλώς και δεν έχω σπάσει πιάτα σε κεφάλια, ούτε έχω εκσφενδονίσει αντικείμενα, αλλά έχω υψώσει τη φωνή μου και ανακατέψει 15 διαφορετικά θέματα, με αφορμή ένα! (γελά)».

Οριοθετώ «Είναι και αυτό από εκείνα που έμαθα να κάνω, μεγαλώνοντας. Πρέπει να βάζω όρια για να με σέβεται ο άλλος. Αν δεν βάλεις όρια, δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρή σχέση – είτε συγγενική, είτε ερωτική, είτε φιλική».

 

Πάθος «Το γεγονός ότι έχω σκάσει ένα τεράστιο χαμόγελο -είτε από αμηχανία είτε επειδή δεν ξέρω τι να διαλέξω να πω- μετρά; Αν δεν υπάρχει πάθος, βαριέμαι. Θέλω να έχω πάθος με τη δουλειά, με τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί μου,… Είναι τυχεροί όσοι έχουν να παθιαστούν με κάτι. Χωρίς να γυρίζει σε “αρρώστια”».

Ρομάντζο «Τρελαίνομαι για λατέρνες! Ειδικά όταν είχα ξυπνήσει ένα πρωί ακούγοντας μια λατέρνα να περνά κάτω από το σπίτι μου, στον Κεραμεικό, παίζοντας “Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά…”. Μακάρι να ζούσα σε αυτή την εποχή που άνοιγες τα παραθυρόφυλλά σου και υπήρχαν λατέρνες απ’ έξω…».

Σειρά «Η “Γυναίκα χωρίς όνομα” είναι ένα τεράστιο δώρο και ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα. Είναι η πρώτη μου επικοινωνία με τον κόσμο. Το γεγονός ότι δεν με ήξερε κανείς και την επόμενη μέρα της προβολής βίωσα βαθιές εκδηλώσεις αγάπης είναι συγκινητικό!».

Τύχη «Είμαι πολύ τυχερή στη ζωή μου. Αν χαμογελάσεις στην τύχη, θα σου έρθει. Λειτουργεί όπως η γκρίνια! Αν γκρινιάζεις, έτσι και θα είσαι. Ενώ αν πιστεύεις στην τύχη και της χαμογελάσεις, θα σου έρθει!».

Υπομονή «Χρειάζεται. Είναι ένα από τα συστατικά που πρέπει να έχει ο άνθρωπος. Αλλά όταν νιώθεις πως πρέπει να πεις “φτάνει”, ε, τότε πρέπει να το πεις».

Φοβίες «Δεν θέλω να χάσω το “παιδί” μέσα μου. Με όλα τα ρομάντζα που επιζητώ, την αθωότητα… Επειδή σκληραίνουμε με τα χρόνια, θέλω να το διαφυλάξω και να μην χαθεί όλο αυτό».

Χρόνος «Το πέρασμα του χρόνου δεν με ανησυχεί προς το παρόν. Μαθαίνω από τις εμπειρίες και νιώθω πως πρέπει να τον αφήσεις να κάνει και αυτός τη δουλειά του. Μήπως και σε αφήσει και εκείνος…».


Φόρεμα diamond creations boutique (diamondcreations boutique.gr), σκουλαρίκια Ozar jewels

 

Ψωνίζω «Μπορεί να με δεις στο σουπερμάρκετ να κάνω δύο ώρες και όταν πάω για καλλυντικά ή ρούχα, να χαωθώ και να φύγω σε δέκα λεπτά χωρίς να έχω κάνει τη δουλειά μου! Τρελαίνομαι δε να πηγαίνω στα μεγάλα καταστήματα με παιδικά παιχνίδια!».

Ωράριο «Δεν τα πάω και πολύ καλά. Είναι και αυτοί οι τρελοί ρυθμοί της Αθήνας, που ακόμα να τους συνηθίσω. Να κάνεις μιάμιση ώρα μέχρι να πας στη δουλειά σου; Δεν τα πάω καλά με την ώρα. Ούτε στον ύπνο. Αν πω “ήρθε η ώρα να κοιμηθώ”, ε, θα κάνω μια ώρα για να αποκοιμηθώ! Ωστόσο, έχω κάνει αισθητή βελτίωση! Επίσης, όταν περνώ καλά, χάνω την ώρα…».

Επιμέλεια-Styling: Πωλίνα Λαμπόγλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS