CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠέννυ Φοινίρη και Ιωάννα Λαμπροπούλου: Μας δένει μια δημιουργική τρέλα!

Πέννυ Φοινίρη και Ιωάννα Λαμπροπούλου: Μας δένει μια δημιουργική τρέλα!

Είναι νέες, ταλαντούχες και βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση! Μπορεί να είναι τα ετερώνυμα που έλκονται αλλά ταυτόχρονα επικοινωνούν μαγικά μόνο με ένα βλέμμα. Δύο κορίτσια, καθόλου ανταγωνιστικά μεταξύ τους και με χημεία που ξεφεύγει από τα τηλεοπτικά πλατό. Ναι, η Πέννυ Φοινίρη και η Ιωάννα Λαμπροπούλου, είναι τόσο απολαυστικές από κοντά όσο η «Μαρίνα» και η «Λουκία» στην κωμική σειρά του Alpha Κύπρου «Φαμίλια».

Από την Αφροδίτη Γεωργίου

Αγαπήσατε τους ρόλους σας;
Ιωάννα: Μπορεί η «Λουκία» να φαίνεται πολύ τρομακτική αλλά, ναι, την αγάπησα και τη στηρίζω με χίλια!
Πέννυ: Και νομίζω ότι όπως αγάπησα εγώ ως «Μαρίνα» την «Λουκία», έτσι την αγάπησε και ο κόσμος. Φαίνεται ότι αγαπάμε πολύ τους ρόλους μας επειδή δίνουμε πάρα πολλή ενέργεια.

Όταν πρωτοδιαβάσατε τα σενάρια, περιμένατε ότι θα αγκαλιαστεί η σειρά;
Ιωάννα: Με την πρώτη ανάγνωση! Το ένιωσα κατευθείαν στο πετσί μου ότι η «Φαμίλια» θα κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών.
Πέννυ: Το σενάριο ήταν πρωτότυπο στα δικά μας μάτια οπότε καταλάβαμε ότι αυτό θα το αναγνωρίσει και το κοινό. Αρχικά μας αγκάλιασε το νεανικό κοινό αλλά στην πορεία φέραμε μαζί μας και μεγαλύτερες ηλικίες και αυτό είναι υπέροχο.


Η ΠΕΝΝΥ ΦΟΡΑΕΙ ΦΟΡΕΜΑ TOPSHOP, ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ I AM, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ TOPSHOP. H ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΦΟΡΕΜΑ TOPSHOP, ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ I AM.

Έχετε πολλή χημεία στη σειρά ως φίλες. Ταιριάξατε και εκτός δουλειάς;
Ιωάννα: Με τις ώρες που δουλεύουμε δεν καταφέραμε να το ανακαλύψουμε (γέλια). Αν εκτός δουλειάς θεωρείται και το πριν ανάψει το κόκκινο λαμπάκι της κάμερας, τότε ναι!
Πέννυ: Όντως περνάμε καταπληκτικά! Είναι όμορφο να δουλεύω με την Ιωάννα γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έρχεται καθημερινά στο γύρισμα χωρίς ίχνος μιζέριας. Πάντα με απίστευτη χαρά! Οπότε θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε και θεατρικά όπως θα θέλαμε, θα επιβεβαιωθεί η χημεία και στο θέατρο και μετά αν βρούμε ώρα, μπορεί να την πάω και για καφέ (γέλια).
Ιωάννα: Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει το σύμπαν και το πρόγραμμά μας στο να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δοκιμάσουμε και εκτός τη σχέση μας.

Πάντως, αφού καταφέραμε να κερδίσουμε αυτή την επικοινωνία με το βλέμμα πια, νομίζω το έχουμε στο τσεπάκι και στην καθημερινότητα.
Η τηλεοπτικές Μαρίνα και η Λουκία είναι κολλητές αλλά καμία σχέση σε χαρακτήρα. Εσείς μοιάζετε ή είστε τόσο διαφορετικές μεταξύ σας;
Ιωάννα: Μάλλον αυτό που λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται ισχύει! Νομίζω ότι η Λουκία βρίσκει στη Μαρίνα την γαλήνη, την εσωτερική δύναμη που χρειάζεται, την ασφάλειά της και τη φίλη την αληθινή.
Πέννυ: Ενώ η Μαρίνα αυτό που βρίσκει στην Λουκία είναι η ανακούφιση. Πιστεύω ότι η Μαρίνα μαθαίνει από την Λουκία να εστιάζει στη θετική πλευρά της ζωής.
Πέννυ: Τώρα, στην πραγματική ζωή θεωρώ ότι εγώ και η Ιωάννα έχουμε πάρα πολλά κοινά ως προς την εργασιομανία που μας διακατέχει. Αυτό που έχω ανακαλύψει επίσης μέσα από τις συζητήσεις μας είναι ότι έχουμε και οι δύο το χιούμορ πολύ ψηλά στη ζωή μας.
Ιωάννα: Θέλω να συμπληρώσω και την δημιουργική τρέλα που μας δένει. Γιατί μπορεί η Πέννυ να φαίνεται πολύ συγκροτημένος άνθρωπος αλλά όταν γυαλίσει το ματάκι της, μπορεί να κάνει θαύματα (γέλια).

Η ΠΕΝΝΥ ΦΟΡΑΕΙ ΦΟΥΣΤΑ KAI TOP MANGO. H IΩΑΝΝΑ ΦΟΡΑΕΙ TOP ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ MANGO, ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ I AM.

Αλλαγές αα υπάρξουν στη «Φαμίλια» με τη νέα σεζόν;
Ιωάννα: Και αλλαγές και εκπλήξεις! Θα κρατήσουμε όμως αυτό το μοτίβο που αγαπήθηκε.
Πέννυ: Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι φέτος θα φέρνουμε περισσότερους συναδέλφους ως guest, οι οποίοι δεν θα μένουν μόνο για 1-2 επεισόδια. Έχετε ήδη ακούσει για την Χρύσα Ρώπα που πιστεύουμε ότι θα προσθέσει τη δική της μοναδική κωμική νότα και αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ.

Και τις δύο σας έχουμε δει να πρωταγωνιστείτε σε δραματικές σειρές με επιτυχία. Εσείς τελικά τι απολαμβάνετε πιο πολύ;
Ιωάννα: Δεν νομίζω πως μπορώ να πω ότι απολαμβάνω μια δραματική/κοινωνική σειρά ή μια κωμική περισσότερο ή λιγότερο.
Πέννυ: Είναι δουλειά και τα δύο. Οφείλουμε να τα υποστηρίζουμε και να τα αγαπάμε το ίδιο.

Πάμε και στα θεατρικά σας νέα…
Πέννυ: Στα θεατρικά δρώμενα συνεργάστηκα φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά με τον Λώρη Λοϊζίδη στην κωμωδία των Ρέπα Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τύρανα», την οποία διασκεύασε ο Λώρης στα κυπριακά και την ονόμασε «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ». Η αλήθεια είναι ότι εισπράττουμε τεράστια αγάπη από τον κόσμο. Τα θέατρα γεμίζουν και αυτό το χαιρόμαστε. Ο θεατής γελάει από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι παραστάσεις μας μπορεί να ολοκληρώνονται για αυτό το καλοκαίρι μέσα στον Ιούλιο αλλά θα συνεχιστούν όλο τον χειμώνα στα μεγάλα θέατρα της Κύπρου σε όλες τις πόλεις.
Ιωάννα: Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύουμε για δεύτερη χρονιά με την κυπριακή ηθογραφία «Μουχτάρης Ποσπαστός» και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας έχουν αγκαλιάσει όλα τα χωριά και οι πόλεις.


ΦΟΡΕΜΑ TOPSHOP ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ I AM

Επαγγελματικά, τι άλλο είναι στο πρόγραμμα από Σεπτέμβρη;
Ιωάννα: Για εμένα η σεζόν θα αρχίσει με κάτι λιγότερο… Με μια αποχώρηση, η οποία όμως γίνεται με πολλή αγάπη. Δεν θα βρίσκομαι στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» την καινούργια τηλεοπτική σεζόν. Κρατώ όμως αυτό το κομμάτι μέσα μου με πολλή αγάπη. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την συνεργασία γιατί γνώρισα μια πραγματική ομάδα που με αγκάλιασε, αφήνοντάς μου ταυτόχρονα μεγάλη ελευθερία να είμαι ο εαυτός μας. Ραδιοφωνικά, φυσικά, συνεχίζω και του χρόνου κανονικά με τον λατρεμένο και υπέρ ταλαντούχο Πλάτων Μουρατίδη!
Πέννυ: Εγώ από Σεπτέμβρη θα είμαι στη «Φαμίλια» και θα συνεχίσουμε τις περιοδείες με τους «Συμπέθερους».

Μου φαίνεται λοιπόν, ότι περνάτε την καλύτερη φάση σας επαγγελματικά, έτσι είναι;
Πέννυ: Οφείλω να πω ότι επιτέλους στα τριάντα νιώθω να είμαι στην καλύτερη φάση που έχω βιώσει μέχρι στιγμής. Θεωρώ όμως ότι τα καλύτερα έρχονται και πως δεν τα έχουμε αγγίξει ακόμα!
Ιωάννα: Συμφωνώ απόλυτα! Κάθε χρόνο είναι μια έκπληξη για εμάς τους ηθοποιούς και ένας δρόμος δύσκολος, ένας αγώνας. Κι όμως φέτος τολμώ και εγώ να πω ότι νιώθω πλήρης επαγγελματικά.

Προσωπικά, σε τι φάση σας πετυχαίνουμε;
Πέννυ: Ιωάννα είτε θα το πεις εσύ είτε θα το πω εγώ! (γέλια)
Ιωάννα: Μην το πεις, άσε να είναι έκπληξη… Ας πω ότι είμαστε σε πολύ καλή φάση!
Πέννυ: Η Ιωάννα βρίσκεται προ των πυλών, θα έλεγα! Μέχρι εδώ θα πω. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτήν. Πρέπει να πω ότι έτυχε πρόσφατα να γνωρίσω τον σύντροφό της, τον Ραφαέλο, και είπα «Τι όμορφο και αγαπημένο ζευγάρι!» Πιο cool ζευγάρι δεν γίνεται.
Ιωάννα: Μετά από όλα αυτά, Πέννυ, τόλμα να μην σύρεις πρώτη απ’ όλους τον χορό στον γάμο μας.
Πέννυ: Στον γάμο σας και τον χορό θα σύρω και πιάτα θα σπάσω! Όσο για εμένα, είμαι πάρα πολύ καλά!

Ας μιλήσουμε λίγο για σχέσεις… Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για εσάς και τι δεν ανέχεστε με τίποτα;
Ιωάννα: Για εμένα η μεγαλύτερη οικειότητα φαίνεται στις σιωπές και νομίζω ότι εκεί φαίνεται και η μεγάλη, ασύλληπτη αγάπη. Το πιο σπουδαίο είναι να νιώθεις καλά με τον άλλον ακόμη και όταν δεν λέτε τίποτα.
Πέννυ: Συμφωνώ απόλυτα. Οι καλύτερες συζητήσεις γίνονται στη σιωπή. Αυτό ήταν το κλείσιμο μου μάλιστα όταν έκανα ραδιοφωνική εκπομπή κάποτε. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Όσο για αυτό που δεν ανέχομαι με τίποτα είναι η έλλειψη χιούμορ.


ΦΟΡΕΜΑ TOPSHOP ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ I AM

Εσείς πώς είστε ως σύντροφοι;
Ιωάννα: Είμαι υπέροχη σύντροφος, δεν έχω λάθος (γέλια)
Πέννυ: Εγώ το δουλεύω! Work in progress!

Για πείτε μου, πόσο ρομαντικές είστε από το 1 μέχρι το 10;
Ιωάννα: Δεν το έχω καθόλου με τον ρομαντισμό.
Πέννυ: Δυστυχώς, εγώ 11!

Για την έννοια του γάμου, πώς νιώθετε;
Ιωάννα: Πιστεύω ότι ο θεσμός του γάμου δεν έχει τίποτα να προσθέσει παρά μόνο το πάρτι. Δηλαδή, το να μοιραστείς αυτή τη στιγμή με τους φίλους σου.

Δεν θεωρώ ότι σε κάνει να νιώθεις πιο κοντά με τον άλλον ή πιο επίσημα ως ζευγάρι. Ένα ζευγάρι είναι ζευγάρι είτε είναι παντρεμένο είτε όχι.
Πέννυ: Είναι μία ωραία γιορτή αγάπης με φίλους και συγγενείς. Δεν τον φοβόμαστε καθόλου.

Πώς θα περάσετε αυτό το καλοκαίρι;
Ιωάννα: Όσο καλοκαίρι μένει, θα είμαι ξάπλα σε μια παραλία, να μην κάνω απολύτως τίποτα! Μου έλειψε αυτή η αίσθηση.
Πέννυ: Εγώ αυτό το καλοκαίρι εκπληρώνω ένα όνειρο ζωής. Έχουμε μαζευτεί με τα φιλαράκια μου, έχουμε κλείσει εισιτήρια για Κούβα, όπου θα μείνουμε για 10 μέρες! Αυτό είναι το μεγάλο μου ταξίδι αλλά φυσικά θα επισκεφτώ και παραθαλάσσια μέρη της Κύπρου.


Η ΠΕΝΝΥ ΦΟΡΑΕΙ ΦΟΥΣΤΑ KAI TOP MANGO. H IΩΑΝΝΑ ΦΟΡΑΕΙ TOP ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ MANGO, ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ I AM.

Πάμε και λίγο στα παιδικά τα χρόνια; Τι θυμάστε πιο έντονα;
Ιωάννα: Θυμάμαι τα χρόνια στην Δάφνη στην Αθήνα όπου ήταν το σπίτι μας. Με θυμάμαι να κάνω του κόσμου τις σκανδαλιές. Το σπίτι μας ήταν κάτω και είχε σκάλα που έβγαινε πάνω στον δρόμο. Οπότε με τα τακούνια της μαμάς μου ανέβαινα και όπου έβρισκα πόρτα έμπαινα μέσα. Έκανα επίσης αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις με είσοδο παρακαλώ για να πληρώσει η γειτονιά. Από τότε παλεύαμε για το θέατρο (γέλια)
Πέννυ: Εγώ θυμάμαι να πηγαίνουμε θάλασσα στην Πάφο όπου έχουμε συγγενείς. Θυμάμαι ότι έτρωγα… πετραδάκια και μασούσα τα σγουρά μαλλιά μου, τραγουδώντας το «αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι» (γέλια). Επίσης όταν ήμουν μόνη μου στο σπίτι έπαιρνα μπανάνα, αγγουράκι ή τηλεκοντρόλ και τραγουδούσα, έκανα μονολόγους, παρίστανα την παρουσιάστρια και άλλα τέτοια πράγματα.

Θέλω να μου πείτε στοιχεία του χαρακτήρα σας για τα οποία είστε περήφανες και τι θα θέλατε να αλλάξετε…
Πέννυ: Μου αρέσει η δοτικότητα που έχω ως άνθρωπος και η ευθύτητά μου. Πολύ σπάνια θα πάρεις από εμένα κάτι ψεύτικο. Αυτό που θα άλλαζα, είναι τις αναλογίες λογικής και συναισθήματος. Θα τις εξισορροπούσα περισσότερο, αφού μεγαλώνοντας βλέπω πόσο χρήσιμο είναι να χρησιμοποιούμε και το μυαλό μας ισόβαθμα με την καρδιά μας. Θα ήθελα να ήμουν και λιγότερο εγωίστρια.
Ιωάννα: Εγώ θα άλλαζα το πείσμα και την ξεροκεφαλιά μου, κάτι που θα με γλίτωνε από πολύ δράμα και κόπο στη ζωή μου. Πολλές φορές δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω το δίκαιο στον άλλον ακόμη κι αν βαθιά μέσα μου το ξέρω. Αυτό που μου αρέσει στον χαρακτήρα μου είναι πάλι το πείσμα μου αλλά από την άλλη του όψη, που δεν με αφήνει να απογοητευτώ. Επίσης δεν βιάζομαι να κρίνω τους άλλους σύμφωνα με δικές μου κακές αναμνήσεις.

Για πείτε μου, πιστεύετε στη δύναμη των ονείρων; Πώς μπορεί κανείς να κατακτήσει όσα επιθυμεί η καρδιά του;
Ιωάννα: Πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου, πιστεύω στη δύναμη του μυαλού, στη δύναμη της αγάπης και ότι όταν θέλεις κάτι πολύ θα βοηθήσεις το σύμπαν ώστε να συμβεί.
Πέννυ: Τα όνειρα που κάνουμε ξύπνιοι δεν τα ονομάζω όνειρα αλλά στόχους και πιστεύω ότι όταν θέτεις στόχους βρίσκεις και τη δύναμη να τους κατακτήσεις!

STYLING: SHONA MUIR MAΚΙΓΙΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΛΛΙΑ: ANΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

• ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ AELIA WELLNESS RETREAT

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS