CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΡοζίτα Κεντάλα: «Ο γιος μου είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει»

Ροζίτα Κεντάλα: «Ο γιος μου είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει»

Με τον αναπάντεχο ερχομό του γιου της στα 19 της, πάτησε ένα παρατεταμένο pause στα επαγγελματικά της. Δυο χρόνια μετά, η Ροζίτα πιο ώριμη -αλλά πάντοτε εκθαμβωτική- επιστρέφει στον χώρο του μόντελινγκ, έτοιμη να κυνηγήσει τα όνειρά της. Και γιατί όχι, να γίνει μοντέλο εσωρούχων της Victorias Secret, αφού ο πρώτος στόχος… να χάσει τα 20 κιλά της εγκυμοσύνης, επετεύχθη.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά σου από τότε που έγινες μητέρα;

Πολύ. Μπορεί να μην έχω τον ελεύθερο χρόνο που είχα παλαιότερα, αλλά μου αρέσει. Θεωρώ πως έχω ωριμάσει τα τελευταία δυο χρόνια. Για μένα ο γιος μου είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει.

Βρίσκεις, δηλαδή, διαφορές στη Ροζίτα προ και μετά μητρότητας;

Πάρα πολλές. Τόσο στη συμπεριφορά, όσο και στον χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης. Με έχει βοηθήσει πολύ το μωρό και χαίρομαι γι’ αυτό.

Επειδή ξέρω πως στη μητρότητα δεν είναι όλα ροζ, υπήρχαν φορές που έπεσες ψυχολογικά και ένιωσες να μην αναγνωρίζεις το σώμα και την προσωπικότητά σου;

Αμέσως μετά τη γέννα, όταν συνειδητοποίησα ότι είχα πάρει 20 κιλά, πίστευα πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω την καριέρα μου στο μόντελινγκ. Νόμιζα ότι τέλειωσε η ζωή μου και πως θα έμενα κλεισμένη στο σπίτι μ’ ένα παιδί. Με τον καιρό άλλαξε η διάθεσή μου. Πλέον, αισθάνομαι πολύ καλά. Πιστεύω, κάθε γυναίκα περνάει από αυτό το στάδιο και πέφτει λίγο ψυχολογικά.

Αν σου έλεγε κάποιος παλαιότερα ότι θα γινόσουν μητέρα στα 19 σου, τι θα του έλεγες;

Ήθελα να γίνω μαμά σε μικρή ηλικία, αλλά δεν περίμενα ότι θα γινόταν τόσο νωρίς. Όταν έμεινα έγκυος δεν ήξερα κατά πόσο έπρεπε να το κρατήσω ή όχι. Συζητώντας το με τον Claydee, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.

Είχες συνειδητοποιήσει ότι θα άλλαζε εντελώς η καθημερινότητά σου;

Δεν ήξερα πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Έβλεπα τις φίλες μου με τα παιδιά τους και νόμιζα πως θα ήταν εύκολο. Δεν γνώριζα ότι έχει τόσα ξενύχτια. Ούτε τις αρρώστιες που περνά ένα παιδί και τα συναφή. Δεν το μετάνιωσα, όμως, στιγμή.

Στο τηλέφωνο μού είπες πως είναι πολύ πιεσμένο το πρόγραμμά σου. Να υποθέσω ότι έχεις επιστρέψει στο μόντελινγκ;

Ναι. Συνεργάζομαι με το πρακτορείο μοντέλων Ace Models Athens. Δόξα τω Θεώ, έχω πολλές δουλειές. Παράλληλα, εργάζομαι σ’ ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, ενώ σε συνδυασμό με το μωρό, δεν μου μένει πολύς ελεύθερος χρόνος.

Ποιος το φροντίζει τις ώρες που λείπεις από το σπίτι;

Η γιαγιά του. Η μητέρα του Claydee.

Πώς ένιωσες επιστρέφοντας στα παλιά σου λημέρια;

Όταν πήγα στην πρώτη μου δουλειά, ήταν λες και δεν έλειψα ποτέ από τον χώρο, έστω κι αν απείχα για ενάμιση χρόνο.

Παλαιότερα, δήλωσες πως θέλεις να πας στην Αμερική και να γίνεις μοντέλο της Victorias Secret. Θεωρείς ότι πλέον είναι άπιαστο όνειρο, μιας και έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σου;

Όχι, δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω τ’ όνειρό μου. Θα προσπαθήσω να το υλοποιήσω, παρόλο που ξέρω ότι είναι λίγο πιο δύσκολο τώρα. Όλα γίνονται όταν το θες.

Με την υποκριτική σκοπεύεις να συνεχίσεις ή για σένα ήταν απλώς μια όμορφη εμπειρία;

Προς το παρόν, δεν σκέφτομαι κάτι που αφορά την υποκριτική. Προτεραιότητα έχει το μόντελινγκ, αφού σκοπός μου είναι να εργαστώ στο εξωτερικό. Εννοείται πως στις προτεραιότητες μου είναι και το μωράκι μου.

Δεν σε ενδιαφέρει πια να ασχοληθείς με την τηλεόραση;  

Είμαι δεχτική σε προτάσεις. Θέλω να ασχοληθώ, μιας και έχω περισσότερη πείρα σε σχέση με την εποχή που εμφανιζόμουν στους «Εφτά Ουρανούς» του Sigma. Ήμουν πιο ντροπαλή τότε. Δέχθηκα κάποιες προτάσεις πέρσι, αλλά ήταν πολύ μικρό το μωρό και δεν ήθελα να λείπω πολλές ώρες από κοντά του.

Σε κουράζει το κλισέ που συνοδεύει τις όμορφες γυναίκες και οι άνθρωποι που σχηματίζουν μια εικόνα για σένα, βασισμένοι στην εξωτερική σου εμφάνιση;

Γενικότερα, ακούω διάφορα. Δεν με ενοχλεί, όμως, γιατί ξέρω ποια είμαι, ενώ πιστεύω πως ο άλλος αλλάζει γνώμη όταν με γνωρίσει.

Υπήρχαν φορές που κι εσύ εγκλωβίστηκες σε αυτήν την εικόνα;

Νομίζω πως αυτό το παθαίνουν οι γυναίκες όταν αρχίσουν να έχουν κόμπλεξ. Δεν μου έχει τύχει όμως.

Ένα μοντέλο μπορεί να αφεθεί ή επειδή το σώμα του είναι το εργαλείο της δουλειάς του χρειάζεται να το φροντίζει διαρκώς;

Στην εγκυμοσύνη μου αφέθηκα και δεν σκεφτόμουν καθόλου ότι θα ασχοληθώ ξανά με το μόντελινγκ. Μετά, όμως, δούλεψα πολύ με το σώμα μου και τώρα είμαι σε μια φάση που δεν στερούμαι κάτι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσέχω όσο μπορώ.

Για πες μου κάτι άλλο. Σου λείπει η Κύπρος;

Πολύ. Όταν έρχομαι, περνώ το περισσότερο διάστημα στην Πάφο, όπου μένουν οι γονείς μου. Τώρα, βρίσκομαι σε συζητήσεις για κάποιες δουλειές και ευελπιστώ να προχωρήσουν ώστε να μπορέσω να έρθω.

Την Κύπρο την αισθάνεσαι περισσότερο πατρίδα σου από τη Φιλανδία;

Είμαι Κύπρια. Εδώ μεγάλωσα. Από τη Φιλανδία έφυγα όταν ήμουν τεσσάρων ετών κι έχω πολύ λίγες αναμνήσεις. Είχα πάει πριν έρθω στην Ελλάδα για να δω τη γιαγιά μου και δεν σου κρύβω ότι δεν τρελαίνομαι με το κλίμα της χώρας.

Για λύσε μου μια απορία. Στην Αθήνα πώς βρέθηκες;

Είχα πάει για διακοπές και τελικά έμεινα, καθώς γνώρισα τον Claydee.

Πιστεύεις ότι σου ταιριάζουν περισσότερο οι γρήγοροι ρυθμοί της Αθήνας;

Παρόλο που μου λείπει η Κύπρος, μου αρέσει πιο πολύ η Αθήνα, γιατί μπορεί να μου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε αυτό που θέλω να κάνω.

Το ότι είσαι σε σχέση μ’ έναν γνωστό καλλιτέχνη, σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα που κάθε σας κοινή εμφάνιση βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο;

Δεν με πειράζει καθόλου. Είμαι πολύ άνετη με το συγκριμένο θέμα.

Όταν θέλει κάποιος, μπορεί να κρατήσει τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Εγώ, πάντως, κατάφερα να κρατήσω κρυφή την εγκυμοσύνη μου. Ήθελα να είμαι ήρεμη εκείνη την περίοδο και να πάνε πρώτα όλα καλά, μιας και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Σε παλαιότερή σου συνέντευξη, είχες δηλώσει πως προτιμάς να είσαι μαζί με κάποιον κοντά στην ηλικία σου, καθώς η διαφορά θα φανεί κάποια στιγμή στη σχέση. Τελικά, ποτέ μην λες ποτέ σε αυτή τη ζωή;

(γέλια) Σωστά. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Με τον Claydee έχουμε δέκα χρόνια διαφορά.

Φαίνεται η διαφορά ηλικίας;

Σε κάποια πράγματα, ναι. Το αντιλαμβάνομαι κι εγώ αυτό. Γενικότερα, ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης που έχει ο Claydee σε ορισμένα ζητήματα, είναι πολύ πιο σωστός από τον δικό μου. Κι εμένα αυτό με βοηθά.

Τον μικρό ποιος τον κακομαθαίνει;

Ο μπαμπάς του. Εγώ όσο μπορώ, προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Δεν μπορώ να τον βλέπω να κλαίει.

Εμφανισιακά σε ποιον μοιάζει;

Στον μπαμπά του.

Ποιο στοιχείο του Claydee σε έκανε να νιώσεις σιγουριά στο πλευρό του;

Η υπομονή του.

Συνήθως τα μοντέλα απομυθοποιούν το κομμάτι τελετής ενός γάμου, επειδή έχουν φορέσει δεκάδες νυφικά λόγω δουλειάς. Αυτό ισχύει και στην περίπτωσή σου ή ανυπομονείς να φορέσεις το δικό σου νυφικό;

Προς το παρόν, δεν θέλω κάτι τέτοιο. Ίσως σε μερικά χρόνια, να αλλάξω γνώμη.

Το παιδί δεν σας κάνει να θέλετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας;

Πιστεύω πως δεν θα αλλάξει κάτι για το παιδί. Οπότε, στην παρούσα φάση, δεν σκεφτόμαστε τον γάμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS