CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΣάγια Χάνσεν: Ο έρωτας, το μωρό και τα μελλοντικά της σχέδια

Σάγια Χάνσεν: Ο έρωτας, το μωρό και τα μελλοντικά της σχέδια

Λαμπερή, με το εσωτερικό φως που χαρίζει η ευτυχία σ’ έναν άνθρωπο, ερωτευμένη, απόλυτα συνειδητοποιημένη για τις προσωπικές και επαγγελματικές της επιλογές, η τραγουδίστρια μιλάει για το μωρό που θα κρατά σε δύο περίπου μήνες στην αγκαλιά της και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Από τη Μελίνα Κολιτσοπούλου

Απολαμβάνει πλήρως αυτή την περίοδο της ζωής της κι αυτό φαίνεται σε κάθε της βλέμμα, σε κάθε της χαμόγελο. Η Σάγια Χάνσεν διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και ανυπομονεί, μαζί με τον σύντροφό της, Θοδωρή Παπαντώνη, να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το γιο τους. Η τραγουδίστρια φωτογραφίζεται για το Hello! και μας μιλά για τα συναισθήματά της, για το μωρό, για τα γαμήλια σχέδια και για τα νέα της επαγγελματικά βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα μιούζικαλ σε μεγάλο θέατρο του εξωτερικού.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση σου με τον Θοδωρή Παπαντώνη;
Πάνω απ’ όλα, είμαστε φίλοι. Έτσι γνωριστήκαμε, έτσι ερωτευτήκαμε. Ταιριάζαμε σε πάρα πολλά. Από την αρχή ήταν όλα σωστά και συνεχίζουν να είναι.

Το μωρό ήταν στα σχέδιά σας;
Ναι. Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας. Είχα ινομυώματα και έπρεπε να κάνω μια επέμβαση και μάλιστα αρκετά σοβαρή. Μου είχε πει, λοιπόν, ο γιατρός μου, μετά την επέμβαση, αν έχω σκοπό να κάνω παιδί, να μην αργήσω. Θέλαμε και οι δύο οικογένεια και έτσι περίπου οκτώ μήνες μετά την επέμβαση έμεινα έγκυος. Χωρίς προσπάθεια και άγχος.

Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα;
Είχα πολύ δουλειά και παράλληλα παρουσίασα καθυστέρηση μιάμιση εβδομάδα. Ένα βράδυ, λοιπόν, πήγαμε και πήραμε το τεστ, γιατί ναι μεν η καθυστέρηση μπορούσε να οφείλεται σε κούραση και άγχος, αλλά γενικά είμαι σταθερή στον κύκλο μου. Το αγοράσαμε, αλλά αποφάσισα να το κάνω το πρωί, για να είμαστε 100% σίγουροι. Ξύπνησα, το έκανα μόνη μου και χάρηκα απίστευτα! Περίμενα να ξυπνήσει ο Θοδωρής για να δω ποια θα ήταν η πρώτη φράση που θα μου έλεγε. Και αυτή ήταν: «Είμαστε, είμαστε;». Απάντησα «ναι» και τότε άρχισε να χοροπηδά στο κρεβάτι. Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι, το ζούμε στο φουλ και έχουμε ήδη ξεκινήσει να μιλάμε στο παιδί μέσα από βιντεάκια. Οι στενοί μας φίλοι παρακολουθούν πώς μεγαλώνει το αγόρι μας κάθε εβδομάδα! Και οι οικογένειές μας είναι ξετρελαμένες, γιατί είναι το πρώτο εγγόνι και από την πλευρά του πατέρα μου και από την πλευρά των γονιών του Θοδωρή.

Μέσα σε όλα μετακόμισες κιόλας.
Ναι, αποκέντρωση! Πήγα στην εξοχή, κοντά στους γονείς του Θοδωρή, εκεί όπου μεγάλωσε. Το απολαμβάνουμε πολύ. Κάνω γυμναστική, περπάτημα συγκεκριμένα, μαζί με τα πεθερικά μου, γιατί πρέπει να είμαστε fit για το αγόρι μας! Έχουμε και κήπο για να τρέχει ελεύθερα το παιδί. Στα σχέδιά μας είναι και ένα δεντρόσπιτο! Είμαστε ευλογημένοι.

Πώς φαντάζεσαι τον πρώτο καιρό με το μωρό;
Το καλό είναι πως πλέον έχουμε πολλές πηγές ενημέρωσης, αν και χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχει υπερπληροφόρηση. Ο παιδίατρος είναι πολύ σημαντικός επίσης. Αλλά υπάρχουν και πολλές ιδέες που μπορείς να πάρεις από το ίντερνετ για παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση του παιδιού. Ακόμα, περιμένω πώς και πώς να φτάσει η ώρα να βλέπω κινούμενα σχέδια μαζί με το παιδί μου!

Τους γονείς του Θοδωρή τους ανέφερες ως πεθερικά. Ο γάμος είναι στα σχέδιά σας;
Προς το παρόν θα κάνουμε ένα σύμφωνο συμβίωσης, περισσότερο για τα γραφειοκρατικά της γέννησης του παιδιού. Αργότερα θα κάνουμε και το γάμο, γιατί θέλουμε να γιορτάσουμε τον έρωτά μας. Πιθανότατα του χρόνου το καλοκαίρι, μαζί με τη βάπτιση του παιδιού. Θέλει και οργάνωση για να έρθουν οι δικοί μου κοντινοί συγγενείς από τη Σουηδία, τη Δανία και την Αμερική. Η μητέρα μου, ας πούμε, ζει μισό χρόνο στην Τουρκία και μισό στην Ισλανδία. Ο πατέρας μου περνάει πολύ χρόνο στη Βραζιλία. Η πρόταση γάμου υπάρχει και έχει γίνει αποδεκτή, δεν το συζητάμε, οπότε θα οργανωθούμε.

Σκέφτηκες πόσο και πώς θα επηρεάσει την καριέρα σου η εγκυμοσύνη;
Είμαι χορτασμένη και στη ζωή και στην καριέρα μου. Φυσικά και έχω να κάνω πολλά ακόμη επαγγελματικά, αλλά είμαι σε μια φάση που θέλω πιο επιλεκτικά πράγματα. Είναι όλα συνειδητές αποφάσεις. Έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα ο νέος μου δίσκος, «Stronger», ενώ έχω και προτάσεις από το εξωτερικό – για δισκογραφία, αλλά και για να παίξω σε μιούζικαλ στο μεγαλύτερο θέατρο της Δανίας. Πέρασα από οντισιόν τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και επειδή είχα ναυτίες, νόμιζα ότι δε θα μπορούσα να αποδώσω καλά. Ωστόσο, άκουσα τα καλύτερα λόγια και τελικά πήρα το ρόλο. Κι έτσι θα παίξω στο μιούζικαλ «The Βook of Mormon», στο «Det Ny Teater». Για την Αμερική δεν το συζητώ καν, είναι πολύ μακριά. Αλλά οι προτάσεις από το εξωτερικό ήταν πριν από κάποια χρόνια άπιαστο όνειρο.

Στην προηγούμενη συνέντευξή μας μου είχες μιλήσει για μια σειρά εμφανίσεων με θεατρικό χαρακτήρα που ήθελες να κάνεις.
Θα γίνει κι αυτό. Tο οργανώνουμε με τους μουσικούς μου, «The Dominants», και σχεδιάζουμε άλλα πράγματα, τα οποία έχουμε on hold λόγω του αγοριού μας. Αλλά θέλω πολύ να συνδυάσω τη μουσική μου με εικόνες. Έχω επίσης πολύ υλικό ακόμη για μια νέα δισκογραφική δουλειά. Κάποια τραγούδια τα έχουμε γράψει παρέα με τον Θοδωρή, ο οποίος, εκτός από ηχολήπτης, γράφει επίσης μουσική, κάποια μαζί με τους «The Dominants». Έχω νέες ιδέες μέσα από την εμπειρία του δίσκου. Έρχονται όλα ομαλά και έχω την αίσθηση πως μετά το μωρό θα απολαύσω την καριέρα μου περισσότερο.

Είσαι μια γυναίκα με πολύ ωραία φιγούρα. Κάνεις κάτι για να τη διατηρήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μέχρι τον πέμπτο μήνα δούλευα και ταξίδευα στην Κύπρο, όπου εμφανιζόμουν μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, οπότε δεν είχα χάσει καθόλου το ρυθμό μου. Πήρα πέντε κιλά, ένα το μήνα. Μόλις σταμάτησα να δουλεύω, όμως, πήρα πέντε κιλά μέσα σ’ ένα μήνα και έπαθα σοκ, δεν είχα ξαναζήσει τέτοια απότομη αύξηση βάρους. Οπότε, αποφάσισα να προσέξω, χωρίς να στερηθώ. Αν θέλω γλυκάκι, θα το φάω. Γιατί όχι, το αξίζω κιόλας. Επίσης, περπατάω πολύ, 7 χιλιόμετρα τη μέρα, μέσα στη φύση. Το απολαμβάνω και ο γιατρός μου λέει ότι βοηθάει το μωρό. Η γυμναστική, άλλωστε, ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Ξέρω ότι θα πάρω βάρος, αλλά δε θέλω να πάρω υπερβολικό, ώστε να επιστρέψω εύκολα στην αρχική μου κατάσταση. Ελπίζω, πρώτα ο Θεός, να μπορέσω να θηλάσω και λένε ότι αυτό βοηθά πολύ το σώμα να επιστρέψει στο προ της εγκυμοσύνης σχήμα του.

Έχεις αποφασίσει να μη δουλέψεις τους επόμενους μήνες;
Ναι, θέλω να το απολαύσω. Απέρριψα και μια πολύ καλή πρόταση για τα τέλη Μαΐου, για εμφάνιση σε event στη μεγαλύτερη πλατεία της Δανίας, γιατί θεώρησα ρίσκο να ταξιδέψω.

Πόσο σε προσέχει ο σύντροφός σου;
Πάρα πολύ, γιατί είναι πανευτυχής! Αν και δουλεύει πολύ, κάνει τα πάντα. Σήμερα είχα μια εμφάνιση πρωινή σε τηλεοπτική εκπομπή και όταν γύρισα στο σπίτι με περίμενε με έτοιμο πρωινό. Τη μετακόμισή μας την έκανε ο ίδιος με τους φίλους του. Δε με αφήνει να κουράζομαι καθόλου.

Σε βλέπω πολύ σύντομα με δεύτερο παιδί.
Ναι, το θέλουμε. Αν και σκεφτόμαστε να το αφήσουμε για λίγο, να υπάρχει κάποια διαφορά, ίσως 3-4 χρόνια, για να νιώσουμε και εμείς και το παιδί τα πάντα. Κοίτα, στο πρώτο παιδί έχω δίσκο με τίτλο «Stronger», στο δεύτερο θα βγάλω έναν που θα λέγεται «Even Stronger»!

Τα επαγγελματικά σχέδια που μου ανέφερες αφορούν στο εξωτερικό. Με την Ελλάδα τι γίνεται;
Η μουσική στην Ελλάδα είναι σε παράξενο στάδιο, όλα είναι σε κρίση. Ο κόσμος νομίζω πως παίρνει ό,τι του δίνεις στο πιάτο και αποζητά το εύκολο. Εγώ ποτέ δε βάδιζα σύμφωνα με την εποχή, δεν έβγαζα τραγούδια που να ταιριάζουν στο ύφος που παίζουν τα ραδιόφωνα. Έκανα αυτό που βγαίνει από μέσα μου. Ο κόσμος έχει γυρίσει στο λαϊκό, έχει ντέρτια. Η ποπ μουσική περνά δύσκολες στιγμές και οι καλλιτέχνες της δεν έχουν στήριξη. Αλλά σε όλες τις χώρες που έχω πάει ο κόσμος επιστρέφει στις μουσικές ρίζες.

Εσύ δε θέλησες να πεις τα της εποχής ώστε να βρίσκεσαι σε ένα νυχτερινό κέντρο ή «μέσα στα πράγματα»;
Όχι, δε συμβιβάζομαι. Νομίζω πως και οι δικοί μου θαυμαστές δε θέλουν να κάνω κάτι που δεν είμαι. Οπότε, κινούμαι με βάση αυτό που νιώθω και μέχρι στιγμής μου έχει πάει καλά.

Το «Stronger» δε θέλεις να ακουστεί;
Φυσικά και θέλω. Αλλά δεν είναι η εποχή, κάτι που γνώριζα απ’ όταν έφτιαχνα το δίσκο. Συνειδητή απόφαση και πάλι. Ωστόσο, έχει ακουστεί σε ραδιόφωνα στα οποία δεν είχαν ακουστεί παλαιότερα τραγούδια μου, ποιοτικά ραδιόφωνα, με παραγωγούς οι οποίοι επιλέγουν ωραίες μουσικές. Αυτό είναι μια κατάκτηση, κάτι σπουδαίο. Άλλα έχω και σχέδια που αφορούν στην Ελλάδα. Γράψαμε ένα τραγούδι με τον Θοδωρή και τον Κρίστοφερ Στιάρν, που ήρθε από τη Δανία και κάναμε ένα group music session. Θέλαμε κάτι με ποιότητα, που να έχει κάτι να πει ο στίχος του. Ο τίτλος του είναι «Taking Over», που σημαίνει παίρνω τη ζωή στα χέρια μου. Πάντα το φανταζόμουν με πολλές φωνές, αλλά με το που έμεινα έγκυος, μου ήρθε! Θα το ηχογραφήσουμε με την παιδική χορωδία των Παιδικών Χωριών SOS. Έχουμε ήδη γνωριστεί με τα παιδιά, βγήκαμε, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, κάναμε πρόβες και τώρα ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο στούντιο. Επίσης, καταγράφω εικόνες από το backstage και αυτές θα αποτελέσουν το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, σαν making off. Θα είναι ένα αγγλόφωνο single με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό, γιατί γίνονται πολλές αναφορές στο bulling και το τραγούδι μιλάει για το ότι πρέπει να είμαστε θετικοί, να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Είχες πάντα κοινωνικές ευαισθησίες;
Πάντα, και είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης: να προσφέρει. Αυτό είναι που σου δίνει χαρά. Όταν ανεβαίνεις στη σκηνή προσφέρεις, δίνεις την ψυχή σου. Και παίρνεις την αγάπη του κοινού. Αυτό είναι που ζητά ένας καλλιτέχνης. Όταν αυτό που δίνεις έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όλα τα συναισθήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα, γιατί ξέρεις πως από τη σχέση σου με το κοινό αντλούν χαρά και δύναμη άνθρωποι οι οποίοι το έχουν ανάγκη.

Θέλω να μου πεις πέντε λέξεις που σε περιγράφουν;
Ενθουσιώδης, χαμογελαστή, ευαίσθητη, ντροπαλή κατά καιρούς και αποφασιστική.

Να προσθέσω εγώ ερωτευμένη και ευτυχισμένη;
Ναι, πολύ και από τα δύο!

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μακιγιάζ-χτένισμα: Δημήτρης Δημητρούλης (D-Tales)
Ευχαριστούμε το «Coco-Mat Hotel, Athens», Πατριάρχου Ιωακείμ 36, Κολονάκι, τηλ.  210 7230000, www.cocomatathens.com, για την ευγενική φιλοξενία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS