CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣSin Boy: Το φαινόμενο των 37 εκατομμυρίων views!

Sin Boy: Το φαινόμενο των 37 εκατομμυρίων views!

Ο τραγουδιστής με τα 37 εκατομμύρια views στο YouTube, μέχρι στιγμής, για ένα του μόνο τραγούδι, το «Mama?» -περισσότερα από κάθε άλλον Έλληνα καλλιτέχνη φέτος, κάνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς!- αποφασίζει (επιτέλους!) να δώσει την πρώτη του συνέντευξη σε life style περιοδικό.

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

Δεν θέλει να μιλάει πολύ – κοφτά και λίγο. Μετρημένος. Εκτός αν είναι κάτι που αφορά σε απόψεις του – πολιτικές ή κοινωνικές κυρίως, με τη γενικότερη έννοια. «Θα σε μάθει κάπως ο κόσμος μέσα από αυτή τη συνέντευξη, να καταλάβει, περίπου, πώς σκέφτεσαι;», τον ρωτώ. «Το κοινό, με ξέρει ήδη πολύ καλά!», μου λέει.

Γουστάρεις που έχεις γίνει τόσο διάσημος, που σε σταματάνε στοn δρόμο, που σου ζητάνε αυτόγραφα, που είσαι «ο Sin Boy που τώρα κάνει το μεγαλύτερο σουξέ, από όλους τους άλλους Έλληνες τραγουδιστές»;
Δεν έγινα ο Sin Boy, είμαι ο Sin Boy και απλά τα τελευταία μου tracks βρήκαν το κοινό τους σε όλη τους την έκταση, και είναι, αυτή τη στιγμή, τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα.

Περίμενες αυτή τη μεγάλη επιτυχία πριν κυκλοφορήσει το «Mama?»; Έχει φτάσει, μέχρι σήμερα, τις 37 εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube και προχωράει ακάθεκτο…
Ναι, το περίμενα. Και με τη συμμετοχή των Madclip, ΥΠΟ και iLLEOo, το κομμάτι έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ακροάσεων, συνολικά, στη χώρα μας.

Λογικά θα ‘χεις γίνει και πλούσιος πια – και στο λέω αυτό γιατί ο ίδιος έχεις πει πως μεγάλωσες με ψωμί, λάδι κι αλάτι στον Περισσό…
Ό,τι μπορεί ο καθένας. Το «πλούσιος» είναι πάντα σχετικό.

Τώρα, δηλαδή, ποια είναι η σχέση σου με τα χρήματα;
Η καλύτερη που είχα τα τελευταία χρόνια! Το μυστικό στο να μαζεύεις αρκετά χρήματα, είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει ή να κάνεις κάτι που ποτέ κανείς δεν το έχει φανταστεί. Και να τολμάς να το δοκιμάζεις!

Γενικά, τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια; Δύσκολα; Πολύ φτωχικά;
Τα παιδικά μου χρόνια δεν ήταν ούτε εύκολα, ούτε όμως και πάρα πολύ δύσκολα. Ευτυχώς, γεννήθηκα σε ένα περιβάλλον όπου ναι μεν μπορεί να μην είχαμε πολλά λεφτά, οι γονείς μου όμως με στήριξαν και με φρόντισαν με αγάπη, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα τελειώσω το σχολείο ή αν θα γίνω ράπερ.

Είχες αντιμετωπίσει και ρατσισμό τότε, λόγω της καταγωγής σου από την Αλβανία;
Ο ρατσισμός είναι κάτι το αναπόφευκτο, όταν είσαι για κάποιους διαφορετικός. Εγώ θεωρώ και τις δύο «πατρίδες» μου – την Ελλάδα και την Αλβανία. Την Ελλάδα τη θεωρώ την ωραιότερη χώρα να ζει κάποιος στον πλανήτη, και την καλύτερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα, πόλη, χωριό έχω επισκεφθεί στο παρελθόν. Ίσως αυτό ακούγεται επίσης ρατσιστικό για τους ξένους.

Κι όταν σου έλεγαν, για παράδειγμα, οι συμμαθητές σου «ο Αλβανός», πώς το εκλάμβανες εσύ; Ως βρισιά;
Είναι κάτι το οποίο δεν με ενδιέφερε καθόλου!

Ήσουνα πάντα τόσο cool που συνδύαζες τις δύο αυτές χώρες;
Πάντα. Κοίτα, δεν θεωρώ ότι ήμουν «cool», από τη στιγμή που και τις δύο χώρες τις θεωρώ πατρίδες μου. Δεν είναι κάτι wow το να μπορείς να τις συνδυάσεις. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

Γιατί δεν βγάζεις τότε και ελληνικό διαβατήριο, αφού αγαπάς τόσο πολύ την Ελλάδα;
Γενικότερα, δεν επιδιώκω να γίνω στα «χαρτιά» Έλληνας για να μην πάω φαντάρος, γιατί είναι κάτι το οποίο θα μου στερήσει και χρήματα και χρόνο, αλλά, κυρίως, θα στερήσει από το κοινό μου -το οποίο μου δίνει τόση ενέργεια και τα ψηλότερα σκορ ακροάσεων- την παρουσία μου. Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Αλβανία, ο στρατός είναι εθελοντικός – και να μην είναι στα χαρτιά είναι στην πράξη, δεν έχεις 9-12 μήνες σερί στράτευση. Μόνο εδώ «ξεμείναμε» και πρέπει ο οποιοσδήποτε, στο peak της καριέρας του, να αποκτήσει ψυχολογικά έχοντας την υποχρέωση να υπηρετήσει την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τη δουλειά του. Και αυτό το ψευτοδίλημμα τού αν θα πρέπει να βάλουμε πρώτα μπροστά την πατρίδα ή την προσωπική μας επαγγελματική πορεία, από την οποία μάλιστα κάποιοι μπορεί και να εξαρτώνται, όπως η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου, έχει καταντήσει αστείο σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει να φάει. Γιατί μόλις μπει σε μια καλή τροχιά στα οικονομικά του και στη δουλειά του -που δεν είναι και πολύ εύκολο- έρχεται ένας στρατός και, ως αποτέλεσμα, στο αποκεφαλίζει για μήνες ή για χρόνια ή για πάντα.

Από μικρός ήσουνα αντιδραστικός;
(γελάει) Θυμάμαι μια φορά που ήθελα να γίνω ράπερ και σταμάτησα το σχολείο.

Να υποθέσω πως ήσουνα αντιδραστικός και με τους καθηγητές σου; Δεν διάβαζες ιδιαίτερα; Ή, κάνω λάθος, και ήσουνα το υπόδειγμα του καλού μαθητή;
Δεν ήμουνα καλός μαθητής. Τα μαθήματα και η συνεχής αποστήθιση δεν αποδίδουν σε κάτι, αν αυτά που μαθαίνεις σου είναι παντελώς άχρηστα. Αν δε σου είναι πραγματικά χρήσιμα, τα ξεχνάς αμέσως.

Κοπάνες φουλ;
Κοπάνα από πού; Από τα καλλιτεχνικά και τις δουλειές μου ποτέ! Από ό,τι άλλο που δεν μου αρέσει, πάντα!

Πότε είπες πρώτη φορά «θέλω να γίνω τραγουδιστής»;
Όταν είδα τον Michael Jackson.

Τελικά, εξήγησέ μου, πώς αυτοπροσδιορίζεσαι; Τραγουδιστής; Ράπερ;
Τραγουδιστής – ράπερ. Τι να συγκρίνουμε, αν κάποιος μπορεί να τραγουδήσει πέντε ή δέκα νότες; Αν κάποιος έχει ταλέντο στο να τραγουδάει λαϊκά ή ποπ; Ποιος είναι ο καλύτερος; Τεχνικά ή στο πόσο σκοράρει στο κοινό;

Στους περισσότερους από εμάς, που δεν ξέρουμε πολλά από το είδος της μουσικής σου, υπάρχει η εντύπωση πως υπάρχουν πολλές αντιπαλότητες μεταξύ των ράπερ τραγουδιστών, πως υπάρχουν κόντρες. Είναι αλήθεια;
Δεν με νοιάζουν οι κόντρες. Κόντρες υπάρχουν σε όλα τα είδη της μουσικής. Σε όσους δεν αρέσω, το YouTube είναι μεγάλο και γράφει από μόνο του το σκορ. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!

Εσύ, τι μουσική ακούς; Θα είχες θέμα, για παράδειγμα, να πας στα μπουζούκια για να ακούσεις έναν λαϊκό τραγουδιστή;
Κανένα θέμα – μου αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη. Μου αρέσει όποιος είναι καλός στη δουλειά του.

Οι μπάτσοι αναφέρονται μέσα στο «Mama?» – αλλά και σε άλλα σου τραγούδια. Για ποιο λόγο σε σταματούσαν συνήθως;
Η δουλειά των μπάτσων είναι να ψάχνουν όποιον και ό,τι φαντάζονται ότι κρύβει κάτι. Μια χαρά όλα!

Τώρα έχει αλλάξει αυτή η αντιμετώπιση, λόγω του «Μama?»; Είσαι γι’ αυτούς «ο διάσημος τραγουδιστής»;
Ο «διάσημος» πάντα έχει μια μικρή ή μεγάλη διαφορά από τον «άσημο» στην Ελλάδα. Άλλοι, «άσημοι», πάνε μέσα για ψύλλου πήδημα και άλλοι, «διάσημοι», με τα λεφτά που έκλεψαν ή απέσπασαν από παραβατικότητα, πληρώνουν την εγγύηση τους, δικηγόρους, και είναι έξω. Γενικότερα, η μουσική, για μένα, ήταν «ο δικηγόρος» μου, γιατί με έσωσε από το να καταλήξω στους δρόμους ή στην φυλακή. Αυτά προς το παρόν.

Οι νόμοι, επομένως, τι είναι για σένα; Κάτι που πρέπει να καταπατήσεις, λόγω ίσως της κουλτούρας σου και του τρόπου σκέψης σου;
Τους νόμους τους σέβομαι και, αν πιάσουμε τα καθημερινά σε στατιστικά παραβάσεων, για παράδειγμα ποτό με οδήγηση, κάπνισμα κλπ, εγώ θέλω να είμαι συνεπής. Δεν πίνω και οδηγώ, δεν προτείνω καμία μορφή χρήσεων ή καταχρήσεων που μπορεί να βλάψει τον δίπλα σου. Αν θες, για την πάρτη σου, κάτσε και κάνε ό,τι νομίζεις, αν σου ταιριάζει. Αν το «παράνομο» η κοινωνία το κάνει «νόμιμο», τότε κάτι γίνεται λάθος ή προς το σωστό και τα πράγματα πρέπει άμεσα να αλλάξουν.

Τώρα η καθημερινότητά σου πόσο έχει αλλάξει μετά από τόσο μεγάλη επιτυχία, Sin Boy; Μεγαλύτερη άνεση, περισσότερες γκόμενες, αναγνωρισιμότητα;
Τα πάντα όλα προς το καλύτερο. Το θέμα είναι πώς το διαχειρίζεσαι.

Αλήθεια, το «Sin Boy» πώς βγήκε;
Με βάφτισε έτσι ο Stan. Εκείνη την περίοδο της ζωής μου ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να υλοποιήσω το όραμα μου – και άλλο όνομα να είχα πάλι θα είχα πετύχει, γιατί είχα θέσει τον δικό μου στόχο.

Δείχνεις πάντως πολύ άνετος με όλα, πολύ cool, δεν έχεις θέμα με τίποτα, κανένα πρόβλημα πουθενά… Υπάρχει κάτι με το οποίο να αισθάνεσαι αναστολές;
Μπα. Δεν είμαι της κατάχρησης, δεν πίνω και δεν καπνίζω υπερβολικά, και μου αρέσει πολύ το γυναικείο φύλο. Όλα καλά!

Τα ‘χεις κάνει, λοιπόν, όλα στη ζωή σου; Τα ‘χεις δοκιμάσει όλα; Κανένα απωθημένο;
Δεν γίνεται κάποιος να τα έχει δοκιμάσει «όλα». Ωστόσο, εγώ δεν έχω κανένα απωθημένο.

Δεν είχες ποτέ εξαρτήσεις με κάτι; Drugs, αλκοόλ κλπ;
Μόνο με τη μουσική και με αυτό που κάνω.

Πες μου κάτι ακραίο που ‘χεις κάνει, μία τρέλα, για να καταλάβω λίγο μέχρι πού μπορείς να φτάσεις…
Πρόταση γάμου στο τσακ-μπαμ, χωρίς πολλά πολλά.

Μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες μέχρι τώρα στη ζωή σου;
Δεν μετανιώνω για τίποτα, προς το παρόν.

Ζεις, απ’ όσο καταλαβαίνω, τη ζωή σου στα άκρα. Δείχνεις να μη σε νοιάζει σχεδόν τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι που να φοβάσαι;
Δεν χωράει μεγάλη ανάλυση. Υγεία να έχουμε, να μην την καταστρέφουμε, και να βγάζουμε ό,τι γουστάρει και φέρνει χαρά σε αυτόν που το ακούει.

Κινδύνευσες ποτέ στη ζωή σου;
Ναι, αμέ. Αλλά σε κάποια άλλη συνέντευξη, του χρόνου, ίσως να σας πω πώς.

Οι γονείς σου, αλήθεια, τι σου λένε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία που ζεις; Τους αρέσει;
Φυσικά και τους αρέσει – σε ό,τι έχει κλίση ο καθένας να πηγαίνει καλά.

Δεν τους ενοχλεί που βάφεις τα μαλλιά σου, που έχεις κάνει τατουάζ στο πρόσωπό σου, που δεν είσαι ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα;
Παλιά τους ενοχλούσε, γιατί τα έκανα αυτά από μικρός και ήταν για «μεγάλους». Τώρα, κανένα θέμα. Είναι μέσα στη καλλιτεχνική φύση μας.

Πάντα ένιωθες ξεχωριστός;
Όχι, πάντα ένιωθα καλός. Όλοι, στην τελική, δεν είμαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον;

Φίλους κολλητούς έχεις;
Έχω φίλους. Και, για να τους ονομάσω «φίλους» μου, πρέπει να είναι απλά φίλοι μου. Κολλητοί, αναγκαστικά, δεν μπορεί να είναι πολλοί.

Είσαι και ευαίσθητος; Ρομαντικός ίσως;
Ναι, είμαι. Και ρομαντικός και ευαίσθητος.

Πώς ερωτεύεσαι, Sin Boy; Φουλ κι εκεί; Στα άκρα;
(γελάει) Ναι. Και εδώ στα άκρα!

Σου ‘χει συμβεί πολλές φορές;
Μία και καλή.

Σε φοβίζει το επόμενο στάδιο μετά από αυτά τα εκατομμύρια views και τη μεγάλη διασημότητα; Μήπως τελειώσει όλο αυτό ξαφνικά;
Θα σου πω. Η δημιουργία τελειώνει μόνο αν το θες εσύ, μόνο αν αρρωστήσεις ψυχολογικά ή σωματικά ή μόνο αν φύγεις από αυτόν τον κόσμο. Έχω πολλά επόμενα στάδια. Ναι, η επιτυχία είναι να μπορείς να δημιουργείς μετά την επιτυχία και άλλες.

Και κάτι τελευταίο: Γιατί δεν δίνεις συχνά συνεντεύξεις; Γιατί δεν φωτογραφίζεσαι για τα περιοδικά – ενώ ξέρω πως όλα σου έχουν ζητήσει συνέντευξη; Τα σνομπάρεις; Ή μήπως είναι έξω από την κουλτούρα σου;
Βαριέμαι. Και δεν υπάρχει λόγος να λέω τα ίδια και τα ίδια σε όλους. Αν θες με βλέπεις ή με διαβάζεις, να τα λέω μια φορά. Μετά από καιρό, αν έχω πάλι να προσθέσω κάτι, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

Info: Το καινούριο album του Sin Boy «KA GU RAS», κυκλοφορεί από την «Minos EMI / Universal».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS