CELEBRITIESΤέλος το «Sussex Royal» για τον Χάρι και τη Μέγκαν: Οι αιχμές...

Τέλος το «Sussex Royal» για τον Χάρι και τη Μέγκαν: Οι αιχμές του ζευγαριού για τους χειρισμούς του Παλατιού

Μάλλον ήταν αυτονόητο ότι από τη στιγμή που ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ότι θα έχαναν και τον τίτλο των «Royal». Όπως, αποκαλύπτεται ωστόσο εκ των υστέρων το ζευγάρι είχε στηρίξει κάποια από τα σχέδια του στην επωνυμία «Sussex Royal», με την οποία λειτουργεί τόσο το σάιτ του όσο και τον λογαριασμό τους στο Instagram. Μ’ αυτή, εξάλλου, αποκαλύπτεται ότι ήθελαν να κάνουν μια νέα αρχή ιδρύοντας τον δικό τους μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ως «Sussex Royals», το Sussex Royal Foundation, ενώ είχαν αιτηθεί να την κατοχυρώσουν ως εμπορικό σήμα για τη χρήση της σε βιβλία, επιστολόχαρτα και ενδύματα.

Όμως, ύστερα από αιφνιδιαστική απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα πρέπει να κάνουν πίσω και να αποσύρουν την επωνυμία, αφού πλέον δεν εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, το ρεπορτάζ της Daily Mail που έκανε την αποκάλυψη για την απόφαση της Ελισάβετ, αναφέρει ότι η Βασίλισσα απευθύνθηκε σε δικηγόρους για να εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

Η αντίδραση του Χάρι και της Μέγκαν ήταν άμεση και με ανακοίνωσή στο σάιτ τους, αφήνουν αιχμές για τους χειρισμούς του Παλατιού και αμφισβητούν την απαγόρευση του χαρακτηρισμού «royal» που τους επιβλήθηκε. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Αν και ούτε Βασίλισσα ούτε η Κυβέρνηση έχουν δικαιοδοσία για τη χρήση της λέξης Royal στο εξωτερικό, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν σκοπεύουν χρησιμοποιήσουν το Sussex Royal ή οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση της λέξης Royal σε καμία περιοχή (εντός ή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου) μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα την άνοιξη του 2020».

Με τη νέα αυτή ανακοίνωση του ζευγαριού, που παράλληλα ανακοινώνει και ποια θα είναι τα σχέδιά του, γίνεται εμφανές ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Χάρι και το Παλάτι για το «Megxit» ήταν τεταμένες.

Αν και όπως αναφέρουν ο Χάρι και η Μέγκαν, θα προτιμούσαν να εκπροσωπούν και να υποστηρίζουν τη Βασίλισσα με έναν πιο περιορισμένο τρόπο και αρμοδιότητες, εμφανίζονται τώρα να διαμαρτύρονται ότι τους μεταχειρίστηκαν από το Παλάτι διαφορετικά σε σχέση με άλλα μέλη και αφήνουν υπονοούμενο ότι μετανιώνουν που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα προνόμια για τα οποία ήλπιζαν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Παλάτι ανακοίνωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα αποχωρήσουν επίσημα από τα βασιλικά τους καθήκοντα στις 31 Μαρτίου. Ακολούθως, χθες Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε δήλωση του Παλατιού που αναφέρει:

«Κι ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ έχουν επικεντρωθεί στα σχέδιά τους για να ξεκινήσουν έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, λαμβάνοντας υπόψη τους συγκεκριμένους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη χρήση της λέξης royal, έχει συμφωνηθεί ότι ο οργανισμός δεν θα έχει τον τίτλο Sussex Royal Foundation.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Sussex Royal σε καμία περιοχή μετά την άνοιξη του 2020.

Επομένως, οι αιτήσεις για την κατοχύρωση της επωνυμίας, οι οποίες κατατέθηκαν για λόγους προστασίας και ασφάλειας, έχουν αποσυρθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS