ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTVΠρεμιέρα ΑΝΤ1 - Ας αρχίσει το «Παραμύθι»: Ποιοι είναι οι 5 από...

Πρεμιέρα ΑΝΤ1 – Ας αρχίσει το «Παραμύθι»: Ποιοι είναι οι 5 από τους 25 ιδιαίτερους χαρακτήρες της σειράς;

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη.

Ο Λορέντζο, ο Μερκούριος, ο Δέσποτας, το Αερικό, η Κορασιά κι άλλοι τόσοι πρωταγωνιστές σε αυτό το παραμύθι, σάς (προσ)καλούν να ταξιδέψετε μαζί τους στον… υπέροχο -ίσως και μοναδικό- κόσμο τους. Ο Λώρης Λοϊζίδης, μάς συστήνει πέντε -από τους 25- πρωταγωνιστές του, ανάμεσά τους και τον… εαυτό του.

Κάποιοι πιστεύουν πως τα παραμύθια, είναι δημιουργήματα σοφών που έχουν φτιαχτεί για να μας μεγαλώσουν. Κάθε παραμύθι περιέχει μια αλήθεια κι ένα κρυμμένο μήνυμα, το οποίο αντέχει στο ταξίδι του χρόνου και μεταφέρεται από στόμα σε στόμα με βάση τις εμπειρίες και τις ερμηνείες του καθενός.

Είναι το μέσο, μέσα από το οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί να ταξιδέψει, να βρει  εμπόδια, να παλέψει με δράκους και να σώσει πριγκίπισσες. Μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε, μπορούμε να αποκτήσουμε μια δύναμη που δεν έχουμε, και ικανότητες που έχουν οι σούπερ ήρωες που θαυμάζουμε.

Ο Λώρης Λοϊζίδης, στο δικό του παραμύθι, δημιουργεί ένα κόσμο παράξενο, αλλιώτικο και συνάμα μοναδικό. Είναι η ιστορία που κάποτε άρχισε να διηγείται στον Alpha αλλά στην πορεία έχασε το νόημα της. Προσπάθησε πολλές φορές να την επαναφέρει αλλά οι δυνάμεις του «καλού» συγκρούστηκαν με το «κακό» και το «παλάτι» έκλεισε την κεντρική του πύλη για να προστατεύσει τον αμύθητο «θησαυρό» του από τους πειρατές και τους δράκους. Ο χρόνος πέρασε, η ιστορία ωρίμασε και το βασίλειο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους υπηκόους του. Παλιούς, νέους και…γκεστ. Σιδερωμένους κι ασιδέρωτους, κοντοκουρεμένους και μουσάτους, με μπούκλες ή με μακρύ ίσιο μαλλί, με πανοπλίες, σπαθιά, λυχνάρια ή με δάδες, νεράιδες, σκιάχτρα, ξωτικά, βασίλισσες και αφεντάδες, δούλοι ή ρόλοι απλά… γεμωσιά. Λειτουργώντας, λοιπόν, μέσω των συναισθημάτων και ενός κόσμου φανταστικού επιστρέφει στο προσκήνιο μ’ έναν ασφαλή, πολύχρωμο, οικείο και προσφιλή μικρόκοσμο μέσα στον οποίο επιδιώκει να καλλιεργήσει την κριτική του ικανότητα και να αποκωδικοποιήσει τον αβέβαιο και δυσνόητο κόσμο του ανταγωνισμού. Αρπάζει την ευκαιρία να παλέψει τους όποιους φόβους του, συνειδητούς ή ασυνείδητους, και τις όποιες βαθύτερες επιθυμίες του, μέσα από ένα ασφαλές πάντα περιβάλλον που ξεκινάει μ᾽ ένα «Μια φορά και έναν καιρό» και καταλήγει στο «Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Geniki

Η ιστορία του απλή αλλά σύνθετη η εξέλιξή της: Μια γυναικεία φιγούρα, ένα πνεύμα και μία κατάρα που πρέπει να ξορκιστεί με όλα τα συνεπακόλουθα της. Δεν περιέχει δράμα, ούτε στοιχεία κοινωνικής σειράς ή κομεντί. Δεν στηρίζεται σε κάποιο γνωστό παραμύθι (ή βιβλίο) αλλά ούτε σε πραγματικά γεγονότα. Έχει πολλή φαντασία, χιούμορ, ατάκες, τρολαρίσματα, μπερδέματα και εικόνες που μόνο το μυαλό μπορεί να ζωντανέψει. «Το παραμύθι αυτό θα μας οδηγήσει μπροστά στις οθόνες μας, θα μας δημιουργήσει συναισθήματα που σαν μικρά θα αγωνιούμε για τη συνέχεια του», καταθέτει ο Λώρης στο εισαγωγικό υπόμνημα του για τη νέα κωμική παραγωγή του, στην οποία πρωταγωνιστούν 25 ηθοποιοί ανάμεσα τους: Λένια Σορόκου, Μιχάλης Σοφοκλέους, Πέννυ Φοινοίρη, Χρήστος Γρηγοριάδης, Στέλλα Φιλίππου, Μαρία Μαστρίδου, Ανδρέας Μακρής, Σωτήρης Πατσίκας, Χριστόδουλος Μαρτάς, Έρικα Μπίγιου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Παπακώστα, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Γιώργος Ευαγόρου, Γιάννης Μίνως, Στέλιος Καλλίστράτης, Μάρθα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ανδρέας Ρόζου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνα Ξενοφώντος και Κατερίνα Ζήνωνος. Το σκηνικό συμπληρώνει μεγάλος αριθμός κομπάρσων με μόνιμο ρόλο στο καστ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ;

Ο Λορέντζο, ο υποφαινόμενος, εισβάλει στην ιστορία μας καθοδηγούμενος από το «Αερικό» για να ξορκίσει την κατάρα που περιβάλλει ένα απομακρυσμένο χωριό. Δυναμικός, ευχάριστος και πάντα σε ετοιμότητα για να βρει λύσεις. Ο «πυροσβεστήρας» ανάμεσα στους δύο συνοδοιπόρους του, τον «Μερκούριο» και τον «Δωρόθεο» που μαζί θα φέρουν σε πέρας την αποστολή. Εύστροφος και ετοιμόλογος σε κάθε περίπτωση, δείγμα εξυπνάδας και ευφυΐας . Ένας «διαφορετικός» και ιδιόμορφος  πολεμιστής, μα τόσο ίδιος με το υπόλοιπο σύνολο.

Lwris

Ο Μερκούριος, τον οποίο υποδύεται ο Σωκράτης Πατσίκας, είναι ο ένας εκ των τριών ιπποτών που «βαφτίστηκε» μοναχός μόνο και μόνο για να τρώει δωρεάν φαγητό στο μοναστήρι που τον φιλοξενούσαν -εξάλλου ο βήχας και τα περιττά δεν κρύβονται. Σε κάθε φυσιολογικό άνθρωπο ο εγκέφαλος αποτελείται από κύτταρα. Του δε Μερκούριου, το εγκεφαλικό του σύστημα, σίγουρα αποτελείται από ολόκληρη την διατροφική αλυσίδα μαζί με όλο το ζωικό βασίλειο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φαγητό. Αθυρόστομος και ανυπόμονος σε κάθε περίπτωση. Με κάθε ευκαιρία, ακόμα για την πιο ασήμαντη αφορμή, τσακώνεται με τον Δωρόθεο.

Merkourios

Χριστόδουλος Μαρτάς, σα να λέμε… Δέσποτας. Η «αρχή» του χωριού, που κάθε άλλο παρά αρχή δεν είναι, αφού στην πραγματικότητα είναι υποχείριο της «Αρχόντισσας Κασσάντρας» και του «Αφέντη». Λειτουργεί και διοικεί το χωριό με τις εντολές των προαναφερθέντων, προσπαθώντας να το παίξει σκληρός και αυταρχικός στους χωριανούς που κατά βάθος γνωρίζουν ότι από μόνος του δεν μπορεί να επιβληθεί, ούτε κουνούπι να διώξει από το οπτικό του πεδίο. Κρυφά ερωτευμένος με την «Αρχόντισσα Κασσάντρα» η οποία δεν του δίνει καμία σημασία, παρά μόνο τον χρησιμοποιεί για τα θελήματα της. Παντρεμένος με την «Πρώτη Κυρία» με την οποία η επαφή τους είναι κάτι παραπάνω από βαρετή και ανιαρή. Βαριούνται φρικτά ο ένας τον άλλο και δεν διστάζουν να το δείξουν.

Despotas

Η Έρρικα Μπίγιου, εμφανίζεται στην ιστορία μας σαν «Αερικό». Είναι μητέρα της Ανθούσας, η οποία δεν ζει πια ανάμεσά μας. Ακούμε γι’ αυτήν μέσα από διηγήσεις των χωρικών και εμφανίζεται μόνο στην κόρη της, Ανθούσα, μέσα από την «Πηγή της Ελιάς» στο σημείο, δηλαδή, που πέθανε αλλά και στον Λορέντζο στον οποίο έδωσε και την εντολή για να πάει στο χωριό να ξορκίσει το κακό. Γυναίκα του Άρχοντα του χωριού η οποία πέθανε μυστηριωδώς για να πάρει την θέση της η Κασσάντρα έως ότου πεθάνει και αυτός, και ό,τι του άνηκε πέρασε στα χέρια της.

Aeriko

Η Μαρία Μαστρίδου θα υποδύεται την «Κορασιά». Γυναίκα του Βλάμη, γνωστός και ως Πούλουκκος, ιδιοκτήτης του Καπηλειού. Στο λεξικό δίπλα στην λέξη αγαθός σίγουρα γράφει το όνομα της. Την λέξη «άποψη» δεν την έχει καν ακουστά μιας και δεν έχει δική της. Συμφωνεί πάντα με όσα λέει ο Βλάμης, ο οποίος δεν την προσφώνησε ποτέ με το όνομα της (μπορεί και να μη το ξέρει καν) αλλά με το «χαϊδευτικό»… «Ρεεεεεε». Πάντα χαμογελαστή και γλυκομίλητη, αδερφή της Φαιβρωνίας που προσπαθεί να της ανοίξει τα μάτια αλλά μάταια αφού η Κορασιά μας ζει στο δικό της συννεφάκι κάπου ανάμεσα στο σύμπαν, στους συγχωριανούς της, στον Πούλουκκο κι ό,τι άλλο κάνει τον κόσμο της ευτυχισμένο.

Korasia

«Αυτοί είναι μόνο πέντε από τους πολλούς χαρακτήρες της και μπορώ να πω και ίσως οι… πιο “απλοί”. Υπάρχουν κι άλλοι σύνθετοι, μοναδικοί, ιδιαίτεροι, χαρισματικοί ίσως και φευγάτοι, ιδιόρρυθμοι, έξυπνοι, καλοί, πράοι, δουλευταράδες, τεμπέληδες, μπορεί κι αλλού ντ’ αλλού χαρακτήρες. Σας αφήνω να τους ζήσετε και να τους ανακαλύψετε. Με τις καλές, τις μαγικές τις πονηρές αλλά και τις κακές πτυχές τους. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Αλλά τους συνδέουν πολλά: το χιούμορ, η τρέλα, η ατάκα και η ό,τι να ναι συμπεριφορά τους. Ένα ιδιαίτερο παραμύθι που τα έχει όλα. Κι όταν αυτοί θα ζούνε καλά, εμείς θα ζούμε…

INFO

Μην χάσετε την πρεμιέρα της σειράς τη Δευτέρα στις 21.15 -και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα- από τον ΑΝΤ1.

Πηγή: Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS