ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΕδέσματα και platters για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι

Εδέσματα και platters για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι

Τα ξύλα στο τζάκι έχουν παραδοθεί στις φλόγες, το ραδιόφωνο παίζει νοσταλγικές μελωδίες, η κουζίνα μοσχοβολάει κανέλα και οι φίλοι άρχισαν ήδη να τοποθετούν τα πιόνια τους στο πολύχρωμο ταμπλό, περιμένοντάς σε να φτάσεις με ευφάνταστες λιχουδιές και γιορτινές πιατέλες. Σε αυτά τα 10+2 μέρη θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε σκηνικό χριστουγεννιάτικης ταινίας.

Από την Νταϊάνα Αζά


GOHEALTHYETC
Όπως και κάθε άλλη φορά, έτσι και αυτές γιορτές, τα platters καταφέρνουν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση κρατώντας τους πάντες ικανοποιημένους. Το gohealthyetc επιστρατεύει τόση μαεστρία, που τα κάνουν να μοιάζουν με έργα τέχνης! Τα απολαυστικά του platters είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση, είτε αυτή είναι το lunch break με τους συναδέλφους σου ή ακόμα και τα γιορτινά τραπέζια, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την ποσότητα, καθώς και τα σάντουιτς που επιθυμείς να συμπεριληφθούν στο πακέτο, από το μενού που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα gohealthyetc.com/catering-menu. Ανάμεσα σε αυτά που θα εντοπίσεις τα δικά μας αγαπημένα Koulouri Roasted Pork Halloumi με χοιρινό ρόστο και χαλούμι, το Avocado and Egg σε ψωμί ολικής αλέσεως με κρεμώδες τυρί, αβοκάντο και αβγό και το κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους Sesame and Falafel Wrap, που σερβίρεται με ταχίνι και ντομάτα. Τα πάντα σερβίρονται σε ατομικές συσκευασίες, που διασφαλίζουν την τήρηση των αναγκαίων κανόνων υγιεινής της περιόδου.
Διογένους 1, Έγκωμη (πίσω από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο). Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 – 17.00. Οι παραγγελίες για take-away και delivery γίνονται τηλεφωνικά στο 22744744.

Coffeehouse TasteHabitat
Τα COFFEEHOUSE ξεχωρίζουν για την επιμονή τους στη λεπτομέρεια, προσφέροντας ζεστούς και κρύους καφέδες με βάση τον espresso, cold brew και φίλτρου, φρέσκους και detox χυμούς ή smoothies και μια ποικιλία από βότανα για τσάι, σοκολάτες και σπιτικές λεμονάδες. Καθημερινά σε όλα τα καταστήματα παρασκευάζονται υγιεινά και ολόφρεσκα σνακ με υλικά υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά με την επιμέλεια και τις συνταγές του καταξιωμένου Chef Χριστόφορου Πέσκια, όπως εκλεκτά σάντουιτς, wraps, σαλάτες, energy bowls, μπάρες και σφολιάτες. Αυτή την περίοδο του χρόνου σε όλα τα COFFEEHOUSE παγκύπρια θα βρείτε τα Χριστουγεννιάτικα Choco Spoons σε δύο υπέροχες γεύσεις: Τα Belgian Dark Chocolate & Cinnamon με Candy Cane, Mini Marshmallows & White Chocolate Drizzle και τα Belgian White Chocolate & Caramel με Caramel Cream Sweets. Απολαύστε τα παραγγέλνοντας τα για take away ή delivery, είτε σαν ρόφημα, είτε από μόνα τους για να τα φτιάξετε με τους αγαπημένους σας στο σπίτι.
Καλέστε στο πλησιέστερο κατάστημα COFFEEHOUSE ή πραγματοποιήστε την παραγγελία σας μέσω του application Coffeehouse Loyalty.

Kalopésas
Το όνομα Kalopésas στη ζαχαροπλαστική σημαίνει εγγύηση και φαντασία. Το αγαπήσαμε για τα αρτοποιήματα και τα θεϊκά γλυκά του. Εδώ, η παράδοση έχει πάντα ένα twist, για αυτό και πάντα καταφέρνει να ξεχωρίσει. Γνωστοί για τις ιδιαίτερες δημιουργίες τους, οι δαιμόνιοι pastry chefs του Καλοπέσα δημιούργησαν και αυτή τη χρονιά το αγαπημένο μας σοκολατένιο δεντράκι με χρυσές πέρλες. Είναι ιδανικό δώρο και επιδόρπιο μετά από ένα τραπέζι.
Chrysovalantou Bakery/Kalopesas, Λεωφόρος Λυκαβηττού 2, Λευκωσία, 22819555.

Wood NFire Art Bakery
Ένας φούρνος που εξειδικεύεται στην παρασκευή ψωμιών με προζύμι σε ξυλόφουρνο, διάφορα εκλεκτά αρτοποιήματα, πίτες και γλυκά. Σλόγκαν τους το «Baking is Art», έτσι αφήνουν για λίγο την τεχνολογία στο πλάι , νιώθοντας την ανάγκη να επιστέψουν στις ρίζες τους, στις παραδοσιακές τεχνικές, ζυμώνοντας στο χέρι, επενδύοντας στην ποιότητα και όχι στην μαζική παραγωγή. Αυτά τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν για εμάς βασιλόπιτες, μικρές, μεγάλες και ακόμα μεγαλύτερες για 30 ή και 40 άτομα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπισκότα χριστουγεννιάτικα, Christmas Cake ολόκληρο ή και ατομικό, χριστουγεννιάτικο ψωμί και wish box με διάφορα γιορτινά εδέσματα. Βυζαντίου 40, Στρόβολος, παραγγελίες αλλά delivery στο 70087878 ή μέσω Foody.

Amara Hotel
Φέτος τις γιορτές, απολαμβάνουμε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα εκλεκτά εδέσματα με την υπογραφή του πολυτελούς AMARA στη Λεμεσό. Παραδοσιακά γερμανικά κέικ Stollen, αυθεντικά ιταλικά Panettone σε γεύσεις κάστανο, κλασική, πορτοκάλι – σοκολάτα, χειροποίητο μυρωδάτο Glühwein, πεντανόστιμα cookies, καθώς και μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι μόνο μερικές από τις πολλές γιορτινές επιλογές που θα βρεις στο AMARA Christmas Feastings Corner, εντός του Plussea Lifestyle Bar δίπλα από τους χώρους του ξενοδοχείου στην παραλία, για να απολαύσεις από την άνεση του σπιτιού σου. Το AMARA Christmas Feastings Corner  λειτουργεί καθημερινά προσφέροντας υπηρεσίες take away από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 08:30 έως και τις 17:30.
Plussea Lifestyle Bar: Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Λεμεσός. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 25442222 και 25634995.

Galette Artisan Bakery
Το artisan bakery ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία του, αλλά και τη γαλλική του φινέτσα. Προτείνει homemade προϊόντα, όπως αρτοποιήματα, ψωμιά, διάφορα pastries, κρουασάν και γλυκά με γκουρμέ χαρακτήρα.  Άρωμα γαλλικής παράδοσης θα έχει και αυτά τα Χριστούγεννα, με highlights δύο εκδοχές του Bûche de Noël, με Κάστανο και με πραλίνα-καραμέλα. Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κέικ, που σερβίρεται τα Χριστούγεννα, στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τον Καναδά, τον Λίβανο, τη Συρία και πολλές πρώην γαλλικές αποικίες.
Σπύρου Αραούζου 33, Λεμεσός, 25100815.

Marks & Spencer
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει και τα χριστουγεννιάτικα προϊόντα των εμβληματικών βρετανικών καταστημάτων δεν θα μπορούσαν να μην μας τραβήξουν για άλλη μια χρονιά την προσοχή, αφού διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα από premium λιχουδιές και εορταστικά εδέσματα που περιλαμβάνουν από πεντανόστιμες Mince Pies μέχρι premium Boxed Chocolates και Cakes & Puddings. Οι 6 All Butter Mince Pies είναι πεντανόστιμες πίτες, από ζύμη βουτύρου γεμιστές με κλασικό κιμά M&S και φρούτα, ενώ η Christmas Pudding Christmas Pudding 6 Months Matured είναι μια Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, ωριμασμένη στην τελειότητα και αρωματισμένη ελαφρά με διαλεγμένα μπαχαρικά, είναι γεμάτη ζουμερά φρούτα. Εξίσου απολαυστικά είναι και τα premium κουτιά με σοκολατάκια από την ποικιλία των M&S – εγγυημένα το αγαπημένο επιδόρπιο όλων και ένα ακαταμάχητο δώρο. Όπως τα Milk, Dark & White Chocolate Selection που είναι σοκολατάκια από μαύρη, λευκή και σοκολάτα γάλακτος, με διαφορετική γέμιση, όπως  honeycomb crunch, raspberry cream και hazelnut praline και τα Swiss Chocolate Assortment, μια συλλογή από ελβετικές τρούφες και σοκολατάκια με μαύρη, λευκή και σοκολάτα γάλακτος.
Σε όλες τις πόλεις. Μπορείτε να παραγγείλετε online από Λεμεσό, Λάρνακα, Παραλίμνι και Πάφο στο www.symeonidesfashion.com. Από Λευκωσία μπορείτε να παραγγείλετε online στο www.myvlmstore.com .

Colors Café
Η καφετέρια του ξενοδοχείου Four Seasons έχει χαραχτεί στη μνήμη μας ως το απόλυτο καταφύγιο για τις μέρες των Χριστουγέννων, όπου αράζαμε για χρόνια στις αναπαυτικές του πολυθρόνες μετά από τα οικογενειακά τραπέζια, παρέα με τους φίλους και τα εκλεπτυσμένα γλυκά από το ειδικό μενού για αυτή την περίοδο του χρόνου. Παρόλο που αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουμε να απολαύσουμε την υπέροχή του ατμόσφαιρα, το Colors δεν πρόκειται να μας στερήσει τις λιχουδιές του. Το χριστουγεννιάτικο μενού διατίθεται με προπαραγγελία για take-away και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα το Signature Christmas Cake, το Bûche de Noël σε τέσσερις εκδοχές, Panettone κλασικό και με κάστανο/σοκολάτα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και μοναδικές πραλίνες σε συσκευασία δώρου.  fourseasons.com.cy, για παραγγελίες στο 25858285 (από τις 10:00 έως τις 17:00).

Τενκερλής
Για χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονταν τη Θεσσαλονίκη, ενώ σχεδόν κανένας δεν επέστρεφε στη χώρα του, χωρίς ένα ή και περισσότερα τσουρέκια στις αποσκευές του. Η χάρη του έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Τις μέρες των Χριστουγέννων, εκτός από τα τσουρέκια, φτιάχνει για εμάς σοκολατένια σπιτάκια που θα λατρέψουν τα παιδιά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, κλασικά ή με σοκολατένια επικάλυψη, βασιλόπιτες, Christmas Cake και μπισκότα σε σχήμα χιονάνθρωπου.
Διαθέσιμες υπηρεσίες takeaway και delivery. 28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797.

QBoo Bakehouse
Ένα από τα πρώτα εναλλακτικά αρτοποιεία της Κύπρου, ψήνει εδώ και χρόνια υπέροχα artisan ψωμιά και αρτοδημιουργίες, με συνταγές εμπνευσμένες από τη γερμανική παράδοση. Εδώ την περίοδο των Χριστουγέννων βρίσκουμε τα Stollen, το παραδοσιακό γερμανικό γιορτινό αρτοσκεύασμα, με ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, επικαλυμμένο με ζάχαρη άχνη, καθώς και τα Zimtsterne Cookies, που είναι γερμανικά μπισκότα με αμύγδαλα, σε σχήμα αστεριού.
Προδρόμου 51, Λευκωσία, 22270477.

Yolanda’s Chocolatiers
Η Άννα-Ισαμπέλλα και η Αίγλη Σταματίου μεγάλωσαν με μια μητέρα που έκανε την κουζίνα ανάστατη προκειμένου να τελειοποιήσει τις συνταγές της και σε ένα σπίτι από το οποίο δεν έλειπε ποτέ η ποιοτική σοκολάτα. Οι δύο αδελφές πίσω από το Yolanda’s Chocolatiers φτιάχνουν τα μικρά σοκολατένια θαύματα για τα οποία μιλά όλη η Κύπρος, τα οποία αποτελούν το τέλειο έδεσμα και δώρο για τις μέρες των γιορτών. Ανάμεσά τους τα θεϊκά Truffles, οι chocolate pearls με καραμέλα και σοκολάτα και ένας συνδυασμός από artisanal bonbons σε μια special edition πολυτελή συσκευασία που θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Παραγγελίες στο yolandaschocolatiers.com, info@yolandaschocolatiers.com

ΡΩ
Η φιλοσοφία του, είναι η προώθηση ενός συνειδητοποιημένου τρόπου ζωής στον οποίο οι επιλογές του φαγητού μάς χαρίζουν υγεία, ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και τα ζώα. Έτσι, στο ΡΩ χρησιμοποιούν ό,τι μας χαρίζει απλόχερα η Γη, ό,τι φυτρώνει, και το μετουσιώνουν σε αγνή τροφή. Ό,τι βγαίνει από την κουζίνα του, λοιπόν, δεν είναι απλά vegan, αλλά ωμοφαγικό, δηλαδή χωρίς καμία επεξεργασία ή ψήσιμο. Τα γλυκά και τα φαγητά τους δεν έχουν ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη, αλλά ξηρούς καρπούς, αφυδατωμένα και αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, ωμό σιρόπι αγαύης και φρέσκα φρούτα. Αυτά τα Χριστούγεννα μάς παρουσιάζουν το Raw Vegan Christmas Cake τους σε τρία διαφορετικά μεγέθη, το mini mini, το mini και το regular. Διαθέσιμο με προπαραγγελίες.
Γλάδστωνος 59, Λεμεσός, 25582356.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 141.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS