ΠροτάσειςΛευκωσίαΗ Μαρία επισκέφθηκε το Impasto, στη Λευκωσία

Η Μαρία επισκέφθηκε το Impasto, στη Λευκωσία

You’ve never had a SCHIACCIATA like this before!

Είναι βέρο ιταλικό, είναι κίτρινο, είναι μικρό, είναι χαριτωμένο, είναι takeout restaurant και… είναι πάρα πολύ νόστιμο. Ο Ιταλός Maurizio και η Κύπρια σύζυγός του Κρίστη είναι οι ιδιοκτήτες του Impasto (σημαίνει ζύμη στα ελληνικά), του σπουδαίου αυτού μαγαζιού. Ο συμπαθητικός και χαρισματικός Ιταλός παρασκευάζει αυθεντικό, φανταστικό τοσκανέζικο schiacciata ψωμί και το προτείνει με διάφορα υλικά σε σάντουιτς ή σε στυλ πίτσας.

Το ψωμί παρασκευάζεται με ποιοτικό αλεύρι και δίδεται έμφαση στην υψηλή ενυδάτωση (το υγρό στοιχείο είναι σχεδόν όσο και το αλεύρι) και στον πολύ χρόνο ωρίμανσής του. Όταν το ψήσεις, το αποτέλεσμα είναι ελαφρύ και τραγανό. Οι Ιταλοί δεν βιάζονται, αφήνουν για ώρες τα ζυμάρια με προζύμι να φουσκώσουν με αποτέλεσμα να γίνονται ελαφρύτερα, θρεπτικότερα και νοστιμότερα. Αυτό συμβαίνει και στο μαγαζί αυτό.

Να αναφέρω επίσης ότι τα περισσότερα υλικά τα προμηθεύονται από την Ιταλία και η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι εξαιρετική. Πήγα εκεί και δοκίμασα δύο είδη schiacciata, La Fiorentina και La Bolognese -αυτό το ξεχωρίζω – και την πίτσα La Margherita. Και τα τρία είδη ήταν εύγεστα, ποιοτικά με σπουδαία πρώτη ύλη. Την επομένη παραγγείλαμε delivery για το σπίτι! Τόσο πολύ μας άρεσε!
Πήγαινε και δοκίμασε τα υπέροχα σάντουιτς του μαγαζιού ή παράγγειλε για το σπίτι μέσω delivery. Ετοιμάζονται επίσης sharing boxes (16,32 και 44 τεμάχια), τα οποία μπορείς να προπαραγγείλεις και να μοιραστείς με την παρέα σου. Ανεπιφύλακτα το προτείνω!

Θα μπορούσα να τρώω από εκεί κάθε μέρα!

Impasto, Λευκωσία (Τ 22316425)

Impasto 1 3
Impasto 2 3
Impasto 3 3
Impasto 5 2

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS