ΠροτάσειςΛευκωσίαΗ Μαρία επισκέφθηκε το Memento Mori, στην Λευκωσία

Η Μαρία επισκέφθηκε το Memento Mori, στην Λευκωσία

Ζήσε λοιπόν τη στιγμή … τρώγοντας και μην ξεχνάς ότι θα πεθάνεις. Αυτό είναι το μότο του μαγαζιού και το υποστηρίζω απόλυτα, παρόλο που με ξένισε κάπως η συγκεκριμένη επιλογή ονόματος του εστιατορίου. Ο χώρος είναι προσεγμένος και όμορφα σχεδιασμένος, εντελώς μεταμορφωμένος και δεν θυμίζει σε τίποτε το Domus που στεγαζόταν εδώ για πολλά χρόνια.

Λάτρεψα τη μεγάλη μπάρα με τα πολλά διαθέσιμα καθίσματα. Η ομάδα στην κουζίνα είναι Ελλαδίτες και προτείνουν ένα αρκετά ενδιαφέρον μενού. Μαρινάτο Λαβράκι, Τόνος Σεβίτσε, τηγανητή προζυμένια χορτοτυρόπιτα στο τζάκι, λαχανοντολμάς γαρίδας, καμένα λαχανικά στα κάρβουνα -μούτρωσα όμως με τη τιμή στα 20 ευρώ, παραείναι ακριβά- Paccheri αβγοτάραχο (ζυμαρικά) και φιλέτο ψάρι ημέρας ήταν τα πιάτα που δοκίμασα. 

Η παρέα είχε κέφια και τελειώσαμε το δείπνο μας παραγγέλλοντας και τα τρία γλυκά.Πορτοκαλόπιτα, γλυκό με κολοκύθα και κανέλα και ένα ιδιαίτερα γευστικό γλυκό με σοκολάτα και αχλάδι, ξεχνώ την ονομασία. Η λίστα κρασιών με πολύ μικρή επιλογή κυπριακών κρασιών έχει τιμές προς τα πάνω. Ο σερβιτόρος, αν και ευγενικός και πολύ εξυπηρετικός, δεν ήταν πλήρως ενήμερος για το μενού και χρειάστηκε μερικές φορές να ρωτήσει ώστε να μπορέσει να μας εξυπηρετήσει. Αν θα έπρεπε να σχολιάσω κάτι είναι το ύψος του όμορφου φωτιστικού στο τραπέζι.

Είναι στο επίπεδο του ματιού και σε δυσκολεύει να βλέπεις το άτομο που κάθεται απέναντι σου. Χρειάστηκε να το μετακινήσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε οπτική επαφή ο ένας με τον άλλον. Θα ξαναπάω αλλά θα παραγγείλω με σύνεση, γιατί ο λογαριασμός εύκολα μπορεί να ξεφύγει.

Memento Mori, Λευκωσία (Τ 22433722) 

Memento Mori1 2
Mishmish3
Memento Mori4 2
Memento Mori5 2
Memento Mori8 2
Memento Mori9 2
Memento Mori11 1
Mishmish3
Mishmish 2 2
Mishmish 3 2
Mishmish 4 2
Mishmish 5

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS