ΠροτάσειςΛάρνακαΗ Μαρία επισκέφθηκε το Watar Ziryab, στην Λάρνακα

Η Μαρία επισκέφθηκε το Watar Ziryab, στην Λάρνακα

Απογοητευτικό το φαγητό στο Watar Ziryab. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τα Bao Gua του Cam On Cantina, αλλά έβρεχε αρκετά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και δυσκολευτήκαμε να βρούμε χώρο στάθμευσης. Και ενώ είχαμε αποφασίσει να επιστρέψουμε στη Λευκωσία, αλλάξαμε γνώμη το τελευταίο λεπτό και πήγαμε στο Watar Ziryab για ένα γρήγορο γεύμα στις 3.30 το απόγευμα. 

Το μαγαζί εστιάζει στην Ιορδανική κουζίνα και σερβίρει ζεστά και κρύα ορεκτικά και μερικές επιλογές από κυρίως πιάτα, με έμφαση το κρέας στη σχάρα. Πεινούσαμε πολύ και για καλή μας τύχη, βρήκαμε πολύ κοντά και θέση για το αυτοκίνητο. Ο εσωτερικός χώρος ήταν μάλλον σκοτεινός και άδειος, ο περισσότερος κόσμος καθόταν στην εξωτερική, κλειστή βεράντα, όπου επιτρεπόταν το κάπνισμα, ενώ στο άλλο κομμάτι της εξωτερικής βεράντας ένα μόνο τραπέζι ήταν κατειλημμένο.

Επιλέξαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και χωρίς πολλά λόγια. Παραγγείλαμε τρία είδη από την κάρτα του Ζεστού Μεζέ, Lahem Biajeen (Λαχματζούν – μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά), Arayes Meat (Γεμιστή ψητή πίτα με κρέας – πολύ όμοιο με το λαχματζούν), ένα αξιοπρεπέστατο Nakanek (παραδοσιακό σπιτικό λουκάνικο) και τρεις αλοιφές από την κάρτα του Κρύου Μεζέ.

Mutabal Eggplant (ψητή μελιτζάνα πολτοποιημένη με σάλτσα από ταχίνι – υπερίσχυε το ταχίνι), ένα απογοητευτικό στη γεύση Muhamarah (φρυγανιά, κόλιανδρο και καρύδια, επικαλυμμένα με πάστα πάπρικας, ελαιόλαδο, ταχίνι και μελάσα ροδιού) και Labaneh with Walnuts (Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με ψητά καρύδια). Το συγκεκριμένο σερβίρεται με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι – ανύπαρκτα στο πιάτο και τα δύο αυτά υλικά. Συνοψίζοντας, ομολογώ ότι δεν με εντυπωσίασε το φαγητό.

Watar Ziryab Restaurant & Bar, Λάρνακα (Τ 96663555)

 

Water
Water3

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS