ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTΤηλεόρασηΟι «Δυο Ξένοι» επιστρέφουν

Οι «Δυο Ξένοι» επιστρέφουν

Η σειρά που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην ελληνική τηλεόραση και μάς χάρισε ατελείωτες στιγμές γέλιου επανέρχεται με ένα ακόμη επαναληπτικό γύρο μέσα από την οθόνη του Alpha. Δευτέρα με Παρασκευή, στις 01.30 το ξημέρωμα, οι πιο τρελές, ξεκαρδιστικές αλλά και… σουρεαλιστικές ατάκες της Ντένης Μαρκορά, τα σοφά λόγια του Κωνσταντίνου, οι συμβουλές του Τόλη, τα ρωσικά της Μαρούσκας και τα «διαμάντια» της Μαρίνας Κουντουράτου, στην αγαπημένη σειρά που στιγμάτισε τα ‘90s. Δεκατέσσερα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά και που θα σας θυμίσουν το όμορφο-ξέγνοιαστο τηλεοπτικό παρελθόν σας.

Ξανθό μαλλί «λάχανο», σετάκια σε μονοχρωμίες, στρας, φανταστικοί διάλογοι με τη Νινέτα, υστερία στη φωνή, διαρκής απέχθεια για τη Μίνα και στο στόχαστρο η Φλωράνς. Η μία ατάκα μετά την άλλη. Εμείς και η Ντένη Μαρκορά ποτέ δεν θα γίνουμε «Δύο Ξένοι» όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πάρτε ένα μπουκάλι Evian, καθίστε για να μη σωριαστείτε, φωνάξτε τη Μαρούσκα να κρατά σημειώσεις και απολαύστε.

Στο πρώτο επεισόδιο -στο τέλος των τίτλων αρχής- οι συντελεστές αφιερώνουν τη σειρά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, με το χαρακτηριστικό παρακάτω κείμενο: «Η σειρά αφιερώνεται σε μια γυναίκα που μας έμαθε να πιστεύουμε στα παραμύθια… την Αλίκη».

Ο σεναριογράφοι της σειράς Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου εμπνεύστηκαν από τον μύθο του Πυγμαλίωνα, το ομώνυμο έργο του George Bernard Shaw, καθώς και το θεατρικό έργο Educating Rita του Willy Russell, και ενσωμάτωσαν πολλά στοιχεία τους στην υπόθεση της σειράς. Ένα από αυτά είναι και το τραγούδι των τίτλων, «I Could Have Danced All Night», που ακούγεται στην κινηματογραφική διασκευή του Πυγμαλίωνα, «My Fair Lady» («Ωραία μου Κυρία»), με την Audrey Hepburn στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από το τραγούδι του Γιάννη Πάριου «Το Σημάδι», σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου και μουσική Μάριου Τόκα, που κυκλοφόρησε το 1989 και έκανε αμέσως μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά ο σκοπός των δημιουργών ήταν η σειρά, την οποία είχαν αφιερώσει στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, να διαρκέσει μόνο μία σεζόν, ωστόσο από τα πρώτα επεισόδιά της έκανε τεράστια επιτυχία και τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως.

Το αρχικό ζευγάρι των πρωταγωνιστών ήταν πολύ διαφορετικό, καθώς για το ρόλο της Μαρίνας είχε προταθεί από το κανάλι η Ελένη Κούρκουλα (ω, ναι, η «Σελήνη» της τηλεοπτικής «Λάμψης»), ενώ για το ρόλο του Κωνσταντίνου είχε ακουστεί το όνομα του Γρηγόρη Βαλτινού.

Η επιλογή της Εβελίνας Παπούλια έγινε αφότου οι σεναριογράφοι την είδαν να πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ασυνήθεις Ύποπτοι», στο ρόλο της κόρης του υπουργού. Μέσα από αυτό το ρόλο, είχε φανεί ξεκάθαρα ότι η ίδια ήταν ένα πολλά υποσχόμενο νέο τηλεοπτικό πρόσωπο, ιδανικό για να υποδυθεί την παρουσιάστρια της φανταστικής εκπομπής «Πρωινό Χαμόγελο».

Η Χρυσούλα Διαβάτη επιλέχθηκε τελευταία στιγμή για το ρόλο της Φλώρας, ενώ για το ρόλο της Ντένης οι σεναριογράφοι σκεφτόντουσαν και την Νόνικα Γαληνέα, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν τελικά να τον αναθέσουν στην Ντίνα Κώνστα.

Η Ελένη Καστάνη εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ως ηθοποιός που περνάει από οντισιόν για το ρόλο της Αντιγόνης, καθώς ο Αλέξανδρος Ρήγας ήθελε να της δώσει έναν μικρό ρόλο για να φέρει γούρι στη σειρά.

Στο σενάριο βοήθησε πολύ τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου η Ελένη Μενεγάκη, με την οποία ο πρώτος διατηρούσε φιλικές σχέσεις από την εποχή που συνεργαζόντουσαν στη σειρά «Πάτερ Ημών». Πολλά περιστατικά από αυτά που είχαν συμβεί σε εκπομπές της Μενεγάκη ενσωματώθηκαν στο σενάριο, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά να παραμένει μέχρι σήμερα αυτό του πρώτου επεισοδίου, όπου ο Πάνος Κιάμος υποδύεται έναν τραγουδιστή του εντέχνου τραγουδιού, τον οποίο είχαν προσκαλέσει σε κάποια εκπομπή της Μενεγάκη, με αποτέλεσμα η ίδια να έχει βαρεθεί πάρα πολύ.

Η Νινέτα δεν εμφανίστηκε ποτέ στις δυο σεζόν της σειράς, ωστόσο οι σεναριογράφοι σκόπευαν να μας γνωρίσουν (επιτέλους) τον συγκεκριμένο χαρακτήρα στην τρίτη σεζόν, η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε. Το ρόλο της κολλητής της Ντένης με την έντονη ερωτική ζωή θα έπαιζε ο εξαιρετικός ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας για τον οποίο όλοι ήτανε σίγουροι πως θα χάριζε άφθονο γέλιο.

Αν έχετε αναρωτηθεί κι εσείς για ποιο λόγο η Εβελίνα Παπούλια έκοψε τα μαλλιά της στη 2η σεζόν της σειράς, και φορούσε ποστίς σε πολλά επεισόδια, αυτό έγινε επειδή τα μαλλιά της πήραν φωτιά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο τρίτος κύκλος της σειράς θα συμπεριλάμβανε μόλις 12 επεισόδια, ενώ υπάρχουν δυο εκδοχές σχετικά με την υπόθεσή του. Σύμφωνα με την πρώτη, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα στο πλοίο, ο Κωνσταντίνος θα είχε μετακομίσει στο Λονδίνο και η Μαρίνα θα μεγάλωνε τα δίδυμα μαζί με τη Ντένη και τη Φλώρα, οι οποίες πλέον θα συγκατοικούσαν. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, το ζευγάρι θα κατέληγε στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών, όπου θα συναντούσαν ως δικαστή τη Μίνα Αγγελοπούλου. Η καριέρα της Μαρίνας θα βρισκόταν σε κακό χάλι, καθώς πλέον θα δούλευε σε ένα λιγότερο γνωστό κανάλι, ενώ ο Κωνσταντίνος θα άφηνε έγκυο και τη Μάρα.

Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και με χαμηλή μόρφωση, νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, και ενός καθηγητή αρχαίου δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα. Πρωταγωνιστές σε αυτή ο αείμνηστος Νίκος Σεργιανόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Ντίνα Κώνστα, Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Τσούτσης, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Οδυσσέας Σταμούλης, Ράνια Ιωαννίδου και Αίας Μανθόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS