GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΑυτές είναι οι τροφές που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα χωρίς να παχαίνεις

Αυτές είναι οι τροφές που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα χωρίς να παχαίνεις

Και να που η άνοιξη είναι εδώ, και που το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακριά μας… Εδώ είναι που αρχίζουμε να αγχωνόμαστε για το σώμα μας, για τα κιλά που πήραμε όλο αυτό το διάστημα που έχουμε μείνει στο σπίτι λόγω καραντίνας και που επιτέλους θέλουμε να κάνουμε κάτι για να ξoρκίσουμε το κακό.


Η διατροφή μας όλο αυτό το διάστημα δε θα έλεγε κανείς πως ήταν αυτή που θα έπρεπε. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την άσκησή μας. Επειδή αυτά τα δύο πάνε μαζί αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή οργανισμό κι ένα καλλίγραμμο σώμα, ήρθε η ώρα να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να τα φέρεις σε ισορροπία.


Και μπορεί να μην είσαι έτοιμη να στερηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά και να μπεις σε ένα σκληρό πρόγραμμα διατροφής, σου έχουμε καλά νέα. Υπάρχουν τροφές που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα και να μην παίρνεις ούτε γραμμάριο.

Η αλήθεια είναι πως ηστέρηση που προκαλεί η δίαιτα φέρνει λαιμαργία και ψευδές αίσθημα πείνας, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, και προτείνουν να επιλέγουμε τροφές που δεν έχουν πολλές θερμίδες. Έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών προάγει το αίσθημα της πληρότητας καθώς οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι, αυξάνοντας το χρόνο πέψης. Έτσι, η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων φυτικών ινών μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε αυτόματα λιγότερες θερμίδες.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS