GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗSuperfoods: Ένας ισχυρός σύμμαχος για τον οργανισμό μας

Superfoods: Ένας ισχυρός σύμμαχος για τον οργανισμό μας

Περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ευεξία και ζωτικότητα είναι μερικά από αυτά που υπόσχονται τα superfoods ή αλλιώς υπερ-τροφές, που αναμφίβολα αποτελούν έναν πολύ καλό σύμμαχο για την υγεία.

Το gohealthyetc, όπως λέει και το όνομα του νοιάζεται για την υγεία σας και γι’αυτό τον λόγο, έχει ανανεώσει το μενού του και έχει προσθέσει σε αυτό αρκετά super-foods τα οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Quinoa (Quinoa & Avocado Super Food Salad, Quinoa Veggie Wrap)

Η κινόα έχει αναγνωριστεί ως τρόφιμο με εξαιρετική διατροφική αξία και θεωρείται μια πλήρης και ισορροπημένη τροφή αφού αποτελείται από υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνες. Είναι ελεύθερο τρόφιμο σε γλουτένη, χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Avocado (Chicken, Avocado & Egg Salad, New York Bagel with avocado & egg)

Περίπου το 75% των θερμίδων σε ένα αβοκάντο προέρχεται από λιπαρά και πιο συγκεκριμένα, μονοακόρεστα λιπαρά. Τα αβοκάντο είναι επίσης πολύ πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες το 25% αυτών διαλυτές και το υπόλοιπο 75% αδιάλυτες φυτικές ίνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Salmon (Salmon Superfood Salad)


O Σολομός, είναι μια πολύτιμη τροφή με ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, καλή καρδιά και διαύγεια νου. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων – σημαντικών δομικών μονάδων των κυτταρικών μεμβρανών – που δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας στα νοσήματα φθοράς.

Granola (Yoghurt Pot & Granola Mix)

Η γκρανόλα (granola) είναι μείγμα δημητριακών με βάση τη βρόμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και καταναλώνεται συνήθως στο πρωινό σε γάλα, γιαούρτι ή χυμούς.
Μπορεί επίσης να περιέχει αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, μπαχαρικά κλπ.Με την προσθήκη των διάφορων συστατικών, η γκρανόλα αποκτά μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο.

Ginger (Detox Juice)

Το τζίντζερ, το βρίσκουμε είτε σε μορφή σκόνης, είτε ολόκληρο, με τη ρίζα του δηλαδή, στον πάγκο με τα λαχανικά και τα φρούτα.Πρόκειται για ένα φυτό του οποίου η ρίζα θεωρείται, σύμφωνα και με επιστημονικές μελέτες, εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία μας. Έχει αρκετά έντονη γεύση και είναι: Αντιοξειδωτική τροφή, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, λειτουργεί σαν ασπίδα κατά της ναυτίας. Πέρα απ’ αυτές τις εξαιρετικά ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες, το τζίντζερ περιέχει Βιταμίνη C, βιταμίνη Β-6 και μαγνήσιο.

Διογένους 1, Έγκωμη, 22 744744, Δευτέρα – Παρασκευή 07:30 – 19:00, https://gohealthyetc.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS