GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΤι θα συμβεί στο σώμα σου αν γίνεις fruitarian;

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν γίνεις fruitarian;

Σίγουρα έχετε ακούσει για χορτοφάγους, vegans, λακτοχορτοφάγους, ακόμα και για εκείνους που τρέφονται μόνο με λαχανικά και ψάρια, η περίπτωση όμως μία γυναίκας που τρέφεται τα τελευταία 27 χρόνια αποκλειστικά και μόνο με φρούτα και λαχανικά είναι, αν μη τι άλλο, εξαιρετικά σπάνια.

Η Anne Osborne δηλώνει πως «εφόσον τα φρούτα που τρώει είναι καλής ποιότητας, όχι, δεν της λείπει καθόλου να δοκιμάσει οποιοδήποτε άλλο φαγητό». Η Osborne εξηγεί πως όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια έγινε χορτοφάγος και υποστηρίζει ότι είδε μία τεράστια βελτίωση στη ζωή και στην υγεία της. Στη συνέχεια μέσω μίας γυναίκας που ήταν και η ίδια “fruitarian” αποφάσισε να εντάξει την διατροφή της αποκλειστικά και μόνο στα φρούτα, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο να έκανε ένα πολύ μεγάλο καλό στο περιβάλλον.

Όσο μοναδική κι αν ακούγεται η περίπτωση της Osborne δεν είναι η μοναδική στον κόσμο που ακολουθεί τη συγκεκριμένη διατροφή. Ο Steve Jobs ήταν για σημαντικό διάστημα της ζωής του “fruitarian”, ενώ και ο Aston Kutcher είχε δοκιμάσει την εν λόγω δίαιτα αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από μόλις έναν μήνα.

Πεπόνι και blueberries, μπανάνες και αβοκάντο, πορτοκάλια και μάνγκο βρίσκονται στην ημερήσια διατροφική διάταξη της Osborne, η οποία αποκαλύπτει της λεπτομέρειες των συνηθειών της στο βίντεο που ακολουθεί και επιμένει πως το σώμα της είναι σε άψογη φόρμα χάρη στη δίαιτα που ακολουθεί. Μάλιστα, τονίζει πως και τα παιδιά της είναι υγιέστατα και ότι κατάφερε να τα θηλάσει χωρίς να αναγκαστεί να φάει οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο οι ειδικοί διαφωνούν, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατο να τραφείς σωστά και να λάβεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που είναι απαραίτητα για έναν οργανισμό τρώγοντας φρούτα και λαχανικά, παρά το γεγονός ότι είναι γεματά βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS