ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΓΕΥΣΗΤα ευεργετικά οφέλη να έχετε τον δικό σας λαχανόκηπο

Τα ευεργετικά οφέλη να έχετε τον δικό σας λαχανόκηπο

Όπως και οι περισσότεροι, θυμάμαι τη γιαγιά μου να καλλιεργεί μόνη της τα περισσότερα φρούτα και τα λαχανικά της. Μαζεύαμε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια από τον κήπο και τα προσθέταμε στις σαλάτες μας. Η μυρωδιά, η υφή και η γεύση ήταν πάντα τόσο φρέσκια, καθαρή και ζουμερή.

Όμως ποια είναι τα οφέλη της καλλιέργειας του δικού σας λαχανόκηπου; Τα περισσότερα λαχανικά καλλιεργούνται πολύ εύκολα, μόνο με τη βοήθεια λίγων απλών πραγμάτων: λίγο χώμα, λίγο νερό και λίγο ήλιο. Και δεν χρειάζεστε μεγάλη αυλή για να φτιάξετε έναν λαχανόκηπο. Ακόμη και το πιο μικρό κομμάτι χώρου μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν καταπράσινο, ακμάζοντα κήπο που θα σας κάνει να νιώθετε περήφανοι.

Dscf0891

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα φρέσκο λαχανικό από τον κήπο σας. Το μαζεύετε φρέσκο όταν είναι απόλυτα έτοιμο, έτσι μπορείτε να γευτείτε αυτή την υπέροχη φρεσκάδα απευθείας από το φυτό! Είναι μια όμορφη ενασχόληση που σας χαλαρώνει και σας βοηθά να αποφορτίσετε!

Επιλέγοντας βιολογική κηπουρική, διασφαλίζετε ότι οι καλλιέργειές σας είναι ασφαλείς για εσάς και την οικογένειά σας. Όπως είναι φυσικό, δεν είναι εφικτό να παράγετε μόνοι σας όλα τα φρούτα και λαχανικά που χρειάζεται η οικογένειά σας, αλλά η ικανοποίηση που θα νιώσετε όταν φάτε την πρώτη ντοματούλα που καλλιεργήσατε οι ίδιοι, θα είναι σίγουρα πολύ μεγάλη!

Το να έχετε τον δικό σας λαχανόκηπο βοηθάει το περιβάλλον με πάρα πολλούς τρόπους. Εάν καλλιεργείτε τον μικρό σας κήπο χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά, δεν συμβάλλετε περαιτέρω στη ρύπανση του νερού και του αέρα. Μπορεί να φαίνεται κάτι μικρό, αλλά κάθε προσπάθεια μετρά!

Και επειδή η Lidl Κύπρου πάντα έχει ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, δημιούργησε τα Lidl Eco Hacks! Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Lidl, αποτελείται από μια σειρά χρήσιμων βίντεο με οικολογικές συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο! 

Στο τελευταίο βίντεο των Lidl Eco Hacks, η αρχιτέκτονας και co-founder της κολεκτίβας Gardens of the future Νατάσα Χρίστου, θα μας δείξει πώς να φτιάξουμε το ολόδικο μας μποστάνι από απομεινάρια της κουζίνας μας!

Φτιάχνοντας τον δικό σας κήπο στο σπίτι έχει ευεργετικές ιδιότητες και στα παιδάκια σας! Η έκθεσή τους στην κηπουρική μπορεί να τα βοηθήσει να συνδεθούν περισσότερο με τη φύση. Η ενασχόληση τους με τον κήπο μπορεί να αλλάξει τη σχέση τους με το φαγητό. Μαθαίνοντας από πού προήλθε η τροφή τους, πώς να μεγαλώνουν και να φροντίζουν το φυτό μέχρι και τη συγκομιδή του, θα τα διδάξει πώς να είναι πιο υπεύθυνα όσον αφορά το φαγητό.

Παρακολουθώντας τον κήπο σας να ανθίζει με όμορφα φρούτα και λαχανικά, σας δημιουργεί μια αίσθηση ικανοποίησης. Έχετε ψηθεί να δημιουργήσετε κι εσείς τον δικό σας; Δείτε το βίντεο της Νατάσας για τα Lidl Eco Hacks για να μάθετε τα μυστικά της και να δημιουργήσετε τον δικό σας λαχανόκηπο από απομεινάρια της κουζίνας σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS