GOOD LIFEΥΓΕΙΑΑγαπημένοι μας σταρ που πάσχουν από κάποια ασθένεια

Αγαπημένοι μας σταρ που πάσχουν από κάποια ασθένεια

Ποιος είπε ότι oi celebrities δεν υποφέρουν από ασθένειες που τους χτύπησαν την πόρτα; Mπορεί να έιναι μέσα στα πλούτη, ωστόσο όλα αυτά μαζί με την ομορφιά και την φήμη τους,  δεν αποτέλεσαν ποτέ ασπίδα προστασίας από ασθένειες. 

Πολλά από τα λαμπερά αστέρια λοιπόν έχουν το δικό τους ιστορικό σε θέματα υγείας και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν περαστικό, σε κάποιες άλλες ανίατο, δύσκολο, και επικίνδυνο.

Το γεγονός ότι είναι διάσημοι, είναι λογικό ότι δεν τους επιτρέπει να κρατήσουν ιδιωτικό το πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν, ωστόσο από την άλλη λειτουργούν συχνά ως «role model» και δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχουμε ακούσει να μιλάνε δημοσίως για αυτό και να στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας στους θαυμαστές τους. 

Μερικοί από τους διάσημους που φαίνονται υγιείς αλλά δεν είναι: 

  1. Νίνο

Ο Νίνο εδώ και χρόνια πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, την «αθροιστική κεφαλαλγία». Η συγκεκριμένη ασθένεια προσβάλει έναν στους 10.000 ανθρώπους. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, πρόκειται για μία βασανιστική ασθένεια και μερικές φορές χάνεται μέσα στον πόνο του

2. Έλλη Κοκκίνου: 

Η Έλλη Κοκκίνου πριν λίγα χρόνια ανακάλυψε πως πάσχει από κοιλιοκάκη, μια ασθένεια αρκετά σπάνια, αφού βάσει ερευνών, την έχουν περίπου ένας στους 3.000 – 4.000 ανθρώπους. Πρόκειται για μια ασθένεια που έχει σχέση με το στομάχι και τη διατροφή. Η τραγουδίστρια δε μπορεί να φάει οποιοδήποτε φαγητό περιέχει γλουτένη.

3. Σελένα Γκόμεζ:

Η Σελένα Γκόμεζ αποκάλυψε το 2015 στο περιοδικό Billboard ότι διαγνώστηκε με λύκο και χρειάστηκε να κάνει χημειοθεραπείες. «Διαγνώστηκα με λύκο και χρειάστηκε να κάνω χημειοθεραπείες. Γι’ αυτό το λόγο τα σταμάτησα όλα, θα μπορούσα να είχα πάθει εγκεφαλικό» αποκάλυψε, σοκάροντας τους θαυμαστές της. Αυτός όπως είπε ήταν και ο λόγος που το 2013 ακύρωσε δύο σκέλη της περιοδείας της στην Αυστραλία και την Ασία.

Ο λύκος είναι μία ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος προκαλώντας φλεγμονή και ιστολογική βλάβη. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά περισσότερο συχνά προκαλεί βλάβες στην καρδιά, στις αρθρώσεις, στο δέρμα, στους πνεύμονες, στις φλέβες, στο ήπαρ, στα νεφρά και στο νευρικό σύστημα.

4.Ντέιβιντ Μπέκαμ:

Την αποκάλυψη πως πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή  έκανε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν από πολλά χρόνια. Η εν λόγω διαταραχή, γνωστή ως OCD (obsessive compulsive disorder), μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή, αφού το άτομο που πάσχει από αυτή «παγιδεύεται» από μια σειρά επαναληπτικών σκέψεων(ιδεοληψίες – obsessions) και συμπεριφορών(ψυχαναγκασμοί – compulsions). Ο Μπέκαμ εξομολογείται πως «Έχω αυτή τη διαταραχή, σύμφωνα με την οποία θέλω όλα να είναι τακτοποιημένα σε μια γραμμή ή σε ζευγάρια… Θέλω όλα να είναι τέλεια. Θα ήθελα να απαλλαγώ από αυτή τη συνήθεια, αλλά αν και προσπάθησα, δεν τα έχω καταφέρει». 

5. Κιμ Καρντάσιαν

Η διάσημη σταρ διαγνώστηκε με την πάθηση της ψωρίσασης το 2010, την οποία και κληρονόμησε από την μητέρα της Kris Jenner, που επίσης έχει ψωρίαση. Όταν δε η δερματοπάθεια βρίσκεται σε έξαρση, το δέρμα της Kim γεμίζει από έντονα κόκκινα μπαλώματα κυρίως στο δεξί της πόδι.
Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά, όπως λέει στους θαυμαστές της, καταφέρνει το διαχειρίζεται μέσω διατροφής.  «Όλοι όσοι έχουν ψωρίαση έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μερικές φορές οι εξάρσεις έχουν φαγούρα, άλλες φορές μοιάζει σαν να βγάζεις λέπια. Στην περίπτωσή μου η έξαρση έρχεται αραιά και που για διάφορους λόγους» εξηγεί και συμπληρώνει «εννοείται πως πάντα ελπίζω σε μια θεραπεία, αλλά στο μεσοδιάστημα, μαθαίνω απλώς να το δέχομαι ως κομμάτι αυτού που είμαι».

6. Πάμελα Άντερσον

Η Πάμελα Άντερσον, είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα C, μια λοίμωξη στο συκώτι που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή κάποιου. Τότε είχε κατηγορήσει τον πρώην άντρα της Tommy Lee ότι της μετάδωσε τον ιο τον οποίο όπως είπε, κόλλησε από βελόνα για τατουάζ. Έπειτα από φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε, ξεπέρασε το πρόβλημα αυτό.  

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS