ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΑυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν να πίνεις περισσότερο νερό

Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν να πίνεις περισσότερο νερό

Το έχουμε διαβάσει, το έχουμε ακούσει άπειρες φορές ωστόσο πόσοι από εμάς το τηρούμε; To νερό χρειάζεται για τον οργανισμό μας και συχνά προσπαθούμε να πίνουμε την απαιτούμενη ποσότητα χωρίς να τα καταφέρνουμε.

Γι’ αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips που πιθανόν να σας βοηθήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια σας για κατανάλωση νερού, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Διαβάστε επίσης: 3 δροσιστικά smoothies για να φτιάξεις στο σπίτι σου

1. Βάλε ξυπνητήρι ή κατέβασε application 

Yπάρχουν πολλά applications που έχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να σε υπενθυμίζουν να καταναλώνεις την αναγκαία ποσότητα νερού, ανάλογα με το βάρος σου. Αν σε δυσκολεύει αυτή η διαδικασία, τότε απλά μπορείς να βάλεις ένα ξυπνητήρι με τις ώρες που θέλεις. 

2. Παγωμένο νερό

Επέλεξε το νερό που πίνεις να είναι παγωμένο και όχι χλιαρό. Αυτό συνήθως βοηθάει αρκετά, αν και βέβαια αυτό εξαρτάται ανάλογα από τον άνθρωπο. Οι έρευνες πάντως λένε πως πίνουμε περισσότερο νερό όταν είναι σε θερμοκρασία ψυγείου έτσι πρόσεξε το λίγο.

3. Διάλεξε το κατάλληλο μπουκαλάκι 

Έχουμε ακούσει αρκετούς να υποστηρίζουν ότι μπορούν να πίνουν νερό μόνο σε μπουκαλάκια. Μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία; Tότε βρες ένα παγούρι που σου αρέσει αλλά και σε βολεύει και γέμισε το προτού φύγεις το πρωί από το σπίτι. Ετίε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο, μπορείς να το γεμίζεις όσες φορές χρειαστεί. Εξάλλου όταν έχεις δίπλα σου ένα μπουκαλάκι, αυτό αυτόματα θα σε κάνει να ζητήσεις νερό. 

Διαβάστε επίσης: Tips που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά των διακοπών

4. Μην περιμένεις να διψάσεις

Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο να διψάσεις πολύ για να ζητήσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι και τόσο ενυδατωμένη αφού μόλις νιώσεις δίψα, μάλλον το σώμα σου έχει ήδη χάσει αρκετό νερό.  Γι’ αυτό λοιπόν προσπάθησε να το προλάβεις και να τρέχεις να βάλεις λίγο νερό προτού νιώσεις δίψα.

5. Βάλε λεμόνι, αγγουράκι και δυόσμο

Αυτό θα κάνει το νερό σας πιο γευσάτο και πιο δροσερό. Ρίχνετε λοιπόν σε μια κανάτα φέτες από λεμόνι και λάιμ, μερικές φλούδες από αγγούρι που θα κόψετε με το πίλερ που καθαρίζετε τις πατάτες, καθώς και φυλλαράκια δυόσμου. Απογεμίζετε την κανάτα με παγωμένο νερό και παγάκια και είναι έτοιμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS