ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΠόσο σημαντικός είναι ο Ποδίατρος για την υγεία μας;

Πόσο σημαντικός είναι ο Ποδίατρος για την υγεία μας;

Ποιός είναι ο Ποδίατρος και με τι ασχολείται:

Ο Ποδίατρος είναι ένας εξειδικευμένος επιστήμονας και ασχολείται με την ποδιατρική η οποία είναι μια καινούργια επιστήμη υγείας. Η ποδιατρική απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας και αφορά συγκεκριμένα το άκρο πόδι. Ένα σημείο του σώματος που μπορεί να παρουσιάσει διάφορες επιπλοκές ή δυσλειτουργίες, αλλά που πολλές φορές μένει ανεπίβλεπτο.

Ένας Ποδιατρος μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε διάφορα δερματικά προβλήματα όπως επώδυνους κάλους, μυρμηγκιές, μυκητιάσεις, ονυχικές διαταραχές όπως ονυχόλυση, μυκητίαση, είσφρυση όνυχας (νύχι που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα) και ονυχογρύπωση (χοντρά – κίτρινα και σκληρά νύχια).

Μυοσκελετικές βλάβες και αθλητικές κακώσεις όπως άκανθα πτέρνας, πτώση μεταταρσίου, πελματιαία απονευρωσίτιδα, ανισοσκέλεια (το ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο), πλατυποδία, κοιλοποδία, διαστρέμματα, τενοντίτιδες και πολλά άλλα, προβλήματα, που δεν επηρεάζουν μόνο το πόδι, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και πόνους στα γόνατα στα ισχία και στη χαμηλή οσφύ.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες εκδηλώνονται σοβαρές επιπλοκές στο πόδι όπως σοβαρές ασθένειες π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα, φλεβική ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδης διαβήτης.

Η ποδίατρος Τατιάνα Κυριάκου είναι στη διάθεση των ασθενών για να εξετάσει και να θεραπεύσει τα παραπάνω προβλήματα. Η ίδια είναι απόφοιτη του university of Plymouth , του Ηνωμένου βασιλείου που πρόσφατα της απονεμήθηκε το πτυχίο και ο τίτλος της Ποδίατρου – Ποδολόγου (BSc Podiatry). Κατά την διάρκεια των σπουδών της απέκτησε εκτενή εμπειρία στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS). Στόχος της να παρέχει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες με προτεραιότητα την σωστή επούλωση και ανακούφιση του προβλήματος.


Τατιάνα Κυριάκου

Tatiana

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS