ΜΟΔΑFASHION NEWS«KULT Together» - Νατάσα Μιχαηλίδου: «Όταν δίνεις, αυτό επιστρέφεται»

«KULT Together» – Νατάσα Μιχαηλίδου: «Όταν δίνεις, αυτό επιστρέφεται»

«Η ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ», λέει η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Thanos Hotels & Resorts και των μπουτίκ KULT, που μας μιλά για το ξεχωριστό fashion event που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στην πρωτεύουσα. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το «KULT Together». Μείνατε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και τα αποτελέσματα της περσινής διοργάνωσης;

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική στο κάλεσμα μας την περσινή χρονιά. Λόγω του ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό στην εντυπωσιακή Πλατεία Ελευθερίας, του μεγάλου αριθμού των αθλητών που έλαβαν μέρος εθελοντικά και της εντυπωσιακής επιμέλειας του καλλιτεχνικού Διευθυντή της εκδήλωσης, Filep Motwary, το show προκάλεσε αίσθηση και είχε μεγάλο συναισθηματικό αντίκτυπο στους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα να είναι αντικείμενο συζήτησης για πολλές μέρες αργότερα. Φέτος που διοργανώνουμε το Kult Together για δεύτερη χρονιά είμαι σίγουρη ότι η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι το ίδιο θερμή.

Φέτος ο φιλανθρωπικός στόχος της εκδήλωσης είναι πολύ συγκεκριμένος, -η ανακαίνιση των Παιδιατρικών Θαλάμων του Μακάρειου Νοσοκομείου- σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που ήταν γενικά για την ενίσχυση των δράσεων του φιλανθρωπικού οργανισμού των ποδοσφαιριστών, «Γκολ στη Ζωή», που -οφείλουμε να το σημειώσουμε- στα έξι χρόνια ύπαρξης του έχει προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  για την στήριξη ευάλωτων ατόμων. Τι σας οδήγησε φέτος στη πολύ συγκεκριμένη στόχευση;  

Ο πρωταρχικός στόχος και σκοπός της ιδρύσεως του «Γκολ στη Ζωή» το 2017, ήταν η στήριξη των παιδιών του Μακάρειου Νοσοκομείου. Η ανακαίνιση των Παιδιατρικών Θαλάμων του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι ένα πολυδάπανο έργο, οπότε φέτος που έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό χρημάτων – έπειτα από 5 χρόνια εκδηλώσεων- βάλαμε μπροστά τον σημαντικότερο στόχο μας.

Kulttogether (17 Of 239)

Αλήθεια, πως γεννήθηκε η ιδέα του φιλανθρωπικού fashion show «KULT Together» και η συνεργασία των Kult Boutiques με τον οργανισμό «Γκολ στη ζωή»;

Η ιδέα γεννήθηκε επειδή τύχαινε να είμαι και εγώ η ίδια μέλος του Γκολ στη Ζωή και λόγω και της δικής μου ενασχόλησης με θέματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, παρακολουθούσα στενά τις πολλαπλές πράξεις στήριξης ατόμων που έχουν ανάγκη που πραγματοποιούσε ο οργανισμός. Το «Γκολ στη Ζωή» και η Kult ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα και έτσι καταλήξαμε από κοινού σε αυτή τη συνεργασία που πλέον εξελίσσεται σε θεσμό, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η περσινή, πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας ενώ για φέτος επιλέγηκε ο αρχαιολογικός χώρος δίπλα από το νέο δημαρχείο Λευκωσίας. Υπάρχει κάποιος συμβολισμός που έπαιξε ρόλο στην επιλογή των συγκεκριμένων αστικών τοπίων;

Η επιλογή αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο σκοπός της επιλογής των χώρων αυτών είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι αγκαλιάζουμε την πόλη μας, αναδεικνύουμε τις ομορφιές της και είμαστε περήφανοι για τα καινούρια έργα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται σε χώρους οι οποίοι αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν τόσο όμορφους σκοπούς.

Φορώντας δημιουργίες ποιων Οίκων θα εμφανιστούν την ερχόμενη Τρίτη τα μοντέλα στην πασαρέλα της εκδήλωσης;

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Filep Motwary επιμελήθηκε αποκλειστικά των επιλογών των συγκεκριμένων ρούχων. Στην πασαρέλα θα παρουσιαστούν περίπου 60 looks με κομμάτια από τις χειμερινές συλλογές που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα της Kult όπως: Gucci, Prada, Miu Miu, JW Anderson, Jil Sander, Dolce & Gabbana, Stella McCartney, Etro και APC.

Kulttogether (195 Of 239)

Ως Kult Boutiques έχετε κι άλλες φιλανθρωπικές δράσεις ή περιορίζεστε στη συγκεκριμένη διοργάνωση; 

Όπως έχω δηλώσει ξανά στο παρελθόν «όταν δίνεις, αυτό επιστρέφεται». Συνεπώς η Kult (ως μέλος της εταιρίας Thanos Hotels) είναι πολύ ενεργή σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε αποκλειστικοί διαχειριστές ενός καταφυγίου σκύλων το οποίο φιλοξενεί αδέσποτα σκυλιά των δήμων Λευκωσίας. Η εταιρία μας σε συνεργασία με το RoundTable 7 Paphos διευθύνουν το Ίδρυμα Υποτροφιών «Έναυσμα» το οποίο κάθε χρόνο χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε προγράμματα και πανεπιστήμια της επιλογής τους. Επίσης μόλις πρόσφατα παραλάβαμε βραβείο για την χορηγία μας στο Ίδρυμα «Sophia For Children» για το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», για το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών των ολοήμερων σχολείων της Κύπρου που φέτος έκλεισε τα δέκα του χρόνια.

Τι σημαίνει για σας προσωπικά το κάλεσμα «KULT Together»;

Προσωπικά θεωρώ ότι η μόδα και γενικότερα κάθε μορφή τέχνης αποτελούν αντανάκλαση της κοινωνίας μας. Οι τάσεις της μόδας συνάδουν με το τι συμβαίνει γύρω μας την εκάστοτε περίοδο. Η ανάγκη για αλληλεγγύη και προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ, επομένως θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό και αναγκαίο το γεγονός να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις που μας δίνουν την ευκαιρία να προσφέρουμε τη στήριξη μας σε άτομα που το χρειάζονται πραγματικά και παράλληλα να ψυχαγωγούμαστε. Το κάλεσμα «KULT Together» περιλαμβάνει στοιχεία από την μόδα, τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη, για αυτό είναι τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

INFO

«KULT Together», Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, 19:15, Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας –  Αρχαιολογικός Χώρος. Προπώληση εισιτηρίων: Τickethour, ΑCS Courier και σε όλες τις KULT Boutiques. Πληροφορίες: 77 77 70 40

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS