NEWS#BlackOutTuesday: Τα social media γέμισαν με μαύρες φωτογραφίες για τον George Floyd

#BlackOutTuesday: Τα social media γέμισαν με μαύρες φωτογραφίες για τον George Floyd

Διάσημοι celebrities και Κύπριοι επώνυμοι συμμετέχουν στο #BlackOutTuesday για τον George Floyd.

Ένα βίντεο με σκηνές οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων έχει σοκάρει και έχει προκαλέσει χαμό στην Αμερική και όχι μόνο, την ώρα που η αγανάκτηση των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται μέσα από τις διαδηλώσεις, αλλά και στα social media. 

Μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd σε πεζοδρόμιο στη Μινεάπολη, από τον αστυνομικό Derek Chauvin οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε ολόκληρη την Αμερική.

Το βίντεο με τον George Floyd να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω» έχει συγκλονίσει τους πάντες, μεταξύ των οποίων και κορυφαία ονόματα της διεθνούς showbiz, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των social media για να ζητήσουν δικαιοσύνη, γράφοντας #JusticeforGeorgeFloyd.

Χθες, μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του George Floyd, τα social media γέμισαν με κατάμαυρες φωτογραφίες προφίλ και εξίσου μαύρες αναρτήσεις.  Διασημότητες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, αθλητές, επιχειρήσεις, χιλιάδες χρήστες, γνωστοί και άγνωστοι, αφήνουν για λίγο τις ξέγνοιαστες στιγμές στην προσωπική τους ζωή και τις αντικαθιστούν με μαύρα τετράγωνα σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την ρατσιστική βία. Από το πρωί, η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται σε Twitter, Facebook και Instagram. 

View this post on Instagram

#blackouttuesday #154

A post shared by ykapoutzidis (@ykapoutzidis) on

View this post on Instagram

Black lives matter. #blackouttuesday

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Το #BlackOutTuesday έγινε δημοφιλές και στην Κύπρο με πολλούς Κύπριους επώνυμους να παίρνουν θέση ενάντια στον ρατσισμό.

View this post on Instagram

🖐🏿🖐🏽🖐🏾🖐🏼🖐🏻

A post shared by Antri Karantoni (@antrikarantoni) on

View this post on Instagram

#blackouttuesday 🖤🖤🖤

A post shared by R A M O N A F I L I P (@ramonfilip) on

View this post on Instagram

#blackouttuesday

A post shared by Kalia Eleftheriou 🍉 (@elkalia) on

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS