BEAUTYFACE & BODYΜανδελικό οξύ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το απόλυτο skincare συστατικό

Μανδελικό οξύ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το απόλυτο skincare συστατικό

Το μανδελικό οξύ έχει πολλαπλές δράσεις και θεωρείται must για τη ρουτίνα της περιποίησης σου.

Δεν είναι τόσο γνωστό αλλά στους beauty experts είναι πολύ δημοφιλές. Πρόκειται ίσως για το πιο εντυπωσιακό χημικό πήλινγκ, μιας και είναι αποτελεσματικό ακόμη και για τα ευαίσθητα δέρματα, καθώς δεν ερεθίζει καθόλου το δέρμα και φυσικά δεν πονάει.

Δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και τη βοηθά στη λείανση. Ανήκει στην κατηγορία των AHA, των άλφα υδροξυοξέων και προέρχεται από τα πικραμύγδαλα.

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα AHAs όπως πχ το γλυκολικό, το κιτρικό ή το γαλακτικό οξύ έχει πιο ήπια δράση, γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με ευαίσθητη ή ακνεική επιδερμίδα.

Ποιά τα οφέλη του μανδελικού οξέως;

#Απολέπιση

Το μανδελικό οξύ έχει μικρότερο μέγεθος μόριας από άλλα οξέα απολέπισης, όπως το γλυκολικό οξύ, που το καθιστά πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της υφής και της λάμψης του δέρματος.

#Αντιγήρανση

Eίναι γνωστό για τις αντιγηραντικές ιδιότητές του. Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, προάγοντας έτσι την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Επίσης, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ηλιακών κηλίδων, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος.

#Αντιβακτηριακή δράση

Το μανδελικό οξύ έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, καθιστώντας το ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής και των προβλημάτων σχετικά με την λιπαρότητα του δέρματος.

#Υπερμελάγχρωση

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης υπερμελάγχρωσης, όπως σκούρες κηλίδες ή ανομοιόμορφο τόνο.

Τι πρέπει να προσέξεις :

Ξεκίνα τη χρήση του σιγά σιγά

Αρχικά, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με χαμηλή συγκέντρωση μανδελικού οξέος, ιδίως αν είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μία φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια να αυξήσετε τη συχνότητα σιγά-σιγά ανάλογα με την ανεκτικότητα του δέρματός σας. Σε περιπτώσεις πιο ευαίσθητου δέρματος, η συχνότητα χρήσης μπορεί να περιοριστεί σε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αντηλιακό

Συνιστάται η χρήση αντηλιακού όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε AHA καθώς μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο, γι’αυτό τον λόγο συνιστάται να χρησιμοποιείτε στη βραδινή ρουτίνα σας

Ενυδατική κρέμα

Μετά τη χρήση του,εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να επαναφέρετε την υγρασία και να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το μανδελικό οξύ μπορεί σε κάποιους να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα, γι’αυτό πάντα πρέπει να γίνετε η εφαρμογή του προιόν σε κάποιο μέρος του σώματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή ερεθισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS