ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYFACE & BODYTips που πρέπει να γνωρίζεις όταν βάζεις το αντηλιακό σου

Tips που πρέπει να γνωρίζεις όταν βάζεις το αντηλιακό σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να βάζουμε αντηλιακό προτού εκτεθούμε στον ήλιο, ειδικότερα τώρα που έχουμε συνεχώς υψηλές θερμοκρασίες και κάνουμε τις εξορμήσεις  στις παραλίες για να δροσιστούμε. Ταυτόχρονα πρέπει να νοιαζόμαστε το δέρμα μας και να το προστατεύουμε, ωστόσο πόσοι γνωρίζουμε την ποσότητα του αντηλιακού που πρέπει να απλώνουμε;

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το σημείο που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό

Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού αποτελεί το 70% της σωστής προστασίας της υγείας σου από την ηλιακή ακτινοβολία. Το υπόλοιπο 30% επαφίεται στη δική σου τακτική – πόσο συχνά ανανεώνεται το προϊόν, πόση ποσότητα βάζεις, σε ποια σημεία. Ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών:

Άπλωσε το αντηλιακό σου μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο. Δύο κουταλιές της σούπας είναι η ποσότητα προϊόντος που συνιστάται για όλο το σώμα και περίπου 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ειδικά για το πρόσωπο.

Μην ξεχνάς τα τρωτά σημεία: αφτιά, χείλη. Ανεξάρτητα από το SPF ή το PPD που αναγράφεται στη συσκευασία, ανανέωνε τη χρήση κάθε 2 ώρες και ακόμη πιο σύντομα αν κολυμπάς ή αθλείσαι.

Φόρα το αντηλιακό σου ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Το 80% της ακτινοβολίας και των δύο τύπων διαπερνά τα σύννεφα, ακόμα και τα τζάμια των παράθυρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS