CELEBRITIESMUSICEurovision 2024: Η ανακοίνωση της EBU για την επίθεση στην εκπρόσωπο του...

Eurovision 2024: Η ανακοίνωση της EBU για την επίθεση στην εκπρόσωπο του Ισραήλ

Η EBU εξέδωσε επίσημη ανακοίνωσης το απόγευμα της Τρίτης (9/4), με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται στα social media για την απόφασή της να εγκρίνει τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι “Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε είδους κακοδιαχείριση ή κακοποίηση έχει ως στόχο τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες”.

Συγκεκριμένα δέχονται καταιγισμό αρνητικών σχολίων και εκκλήσεων από τους Eurofans, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση της ισραηλινής συμμετοχής, κατηγορώντας την EBU για μεροληπτική στάση υπέρ του κράτους του Νετανιάχου. 

Και η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, λαμβάνει ακραία μηνύματα μίσους αλλά και απειλές.

Έτσι λοιπόν η EBU εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες».

«Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε είδους κακοδιαχείριση ή κακοποίηση έχει ως στόχο τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες εντός ή εκτός διαδικτύου και δεσμευόμαστε να τους εγγυηθούμε ένα ασφαλές, συμπεριληπτικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον», σημειώνει η EBU για τις επιθέσεις που αφορούν στη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS