CELEBRITIESSHOWBIZΑντελίνα Βαρθακούρη: «Απαρνήθηκα πολλά για να πετύχω τα όνειρά μου»

Αντελίνα Βαρθακούρη: «Απαρνήθηκα πολλά για να πετύχω τα όνειρά μου»

Η εκπομπή της, «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι», έκανε πρεμιέρα την περασμένη Τρίτη στον Alpha Κύπρου -μετά από δίμηνη αναβολή λόγω κορωνοϊού. Γεμάτη κέφι και όρεξη για δουλειά μιλάει για το νέο επαγγελματικό της βήμα και όλα όσα της χάρισε μέχρι στιγμής η ζωή.

Όταν παλαιότερα σε μια συνέντευξή σου η δημοσιογράφος σού είπε ότι «Ο κόσμος δεν ξέρει πολλά για σένα», η απάντησή σου ήταν «Κι ούτε θα ‘πρεπε να ξέρει». Την ίδια απάντησή θα έδινες ακόμα και σήμερα;

Πιστεύω ότι το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στο γεγονός ότι όσο ψηλά και να φτάσεις, πρέπει να νιώθεις ότι δεν σε ξέρει κανείς, γιατί έτσι μόνο δεν αλλοιώνεσαι. Σε εκείνη τη δήλωσή μου, δεν εννοούσα ότι κρύβομαι, αλλά ότι ο κόσμος δεν με γνώριζε. Θα είμαι πάντα ευγνώμων όταν κάποιος με ξέρει και ασχολείται με μένα. Νιώθω πάντα την ίδια έκπληξη όταν με αναγνωρίζουν.

Είσαι της θεωρίας ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τόσα όσα πρέπει και που να αφορούν μόνο την επαγγελματική σου σταδιοδρομία;
Έχω αποδείξει ότι η ζωή μου είναι ανοιχτό βιβλίο, δεν είμαι κρυψίνους. Εννοείται ότι δεν δείχνω ποτέ κάτι για να το πουλήσω. Οι τηλεθεατές για μένα είναι οι φίλοι μου, δεν κρύβομαι.

Τι έχει αλλάξει σε σένα από τότε που ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει την Αντελίνα Τελώνη κι ακολούθως την Αντελίνα Τελώνη Βαρθακούρη;
Για μένα δεν υπάρχουν επίθετα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι η ίδια. Ήμουν ελεύθερη, παντρεύτηκα, έγινα μητέρα, αλλά σε όποια φάση και να είμαι, θέλω να με ξέρουν ως Αντελίνα. Δε σε αλλάζει το επίθετο, σε αλλάζει η ζωή.

Το γεγονός, όμως, ότι είσαι η σύζυγός του Χάρη Βαρθακούρη, βοήθησε στην επαγγελματική ανέλιξή σου;
Φαντάζομαι ότι έχει ενδιαφέρον ένα επίθετο τόσο γνωστό όσο αυτό της οικογένειας του άντρα μου και θα φαινόμουν αχάριστη αν δεν το αναγνώριζα, αλλά είμαι πολύ εγωίστρια για να δεχτώ ότι μου ανοίγονται πόρτες λόγω αυτού. Απαρνήθηκα πολλά για να πετύχω τα όνειρά μου. Κανένα επίθετο δεν είναι ικανό να σε πάει στην κορυφή, η επιτυχία είναι να ξέρουν την Αντελίνα.

Εσύ, πώς θέλεις να σε ξέρει ο κόσμος; Ως την Αντελίνα τη σύζυγό του Χάρη Βαρθακούρη ή ως την Αντελίνα Τελώνη την παρουσιάστρια;
Κάθε άνθρωπος έχει πολλούς ρόλους. Η Αντελίνα είναι σύζυγος του Χάρη, μαμά της Λιόνας και της Μελωδίας, κόρη του Γιάννη και της Μαρίας, νύφη του Γιάννη και της Ντίνας, αδελφή της Άννας-Μαρίας, ξαδέλφη και φίλη επίσης. Ταυτόχρονα είναι και παρουσιάστρια. Θέλω να ξέρουν την Αντελίνα στο σύνολό της.

Για πες, από τη νομική πώς βρέθηκες στην τηλεόραση; Τι σε έλκυσε περισσότερο σε αυτόν τον χώρο;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καθόμουν μπροστά σε ένα μεγάλο ραδιόφωνο στη γιαγιά μου και έκανα ότι παρουσιάζω. Το κάθε παιδί γεννιέται με μία κλίση, αρκεί να ξέρεις ποια είναι αυτή. Εγώ πάντα το ήξερα και πάντα αγαπούσα την τηλεόραση.

Τα πράγματα είναι όπως τα περίμενες;
Σίγουρα, για να είμαι εδώ με τόσο πάθος και αγάπη για τη δουλειά μου, αυτά που ανακαλύπτω με κάνουν να την ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο. Η τηλεόραση είναι σαν ένα έμβρυο. Το γεννάς, το παίρνεις στην αγκαλιά σου και το μεγαλώνεις. Το τι θα γίνει ως ενήλικας θα το δείξει η πορεία και το πόσο καλός γονιός ήσουν εσύ.

Τι θεωρείς ότι βοήθησε στο να ανελιχθείς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Η ακατάπαυστη, με επιμονή και υπομονή, σκληρή δουλειά. Ο κόσμος βλέπει μόνο τη λάμψη που μπορεί να σου δώσει ένα τέτοιο επάγγελμα, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που βλέπει ένας πραγματικός επαγγελματίας του χώρου. Για να κρατηθείς, θέλει ατελείωτες ώρες δουλειάς.

Από το κανάλι ΑΡΤ, που έκανες το τηλεοπτικό σου ντεμπούτο, στο Έψιλον κι ακολούθως στον Alpha. Γιατί όχι στο Star από το οποίο σε γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή σου στο «Globetrotters»; Δεν υπήρξε κάποια πρόταση;
Φυσικά συζήτησα και µε το Star, με το οποίο είχα και έχω άψογες σχέσεις και πάντα θα τους ευχαριστώ που µε πίστεψαν. Η πρόταση του Alpha, όμως, ήταν ένα κόνσεπτ που µε ενδιέφερε πολύ. Με το που μπήκα στο κανάλι αντίκρισα πολύ ζεστούς ανθρώπους, µε όνειρα και στόχους, και κατάλαβα πως πρόκειται για τη νέα επαγγελματική µου οικογένεια. Είμαι σε μια δυνατή ομάδα στην οποία όλοι θέλουμε, αυτό που κάνουμε να πετύχει.

Κι ενώ όλα πάνε καλά και το πρώτο τρέιλερ του «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι» βγαίνει στον αέρα, ξαφνικά, η επιδημία του Covid-19 μας καθηλώνει στο σπίτι. Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες όταν έμαθες ότι η εκπομπή αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας;
Οι πρώτες μου σκέψεις αφορούσαν στην υγεία της οικογένειάς μου και του κόσμου. Δεν έκανα καμία σκέψη για την εκπομπή, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι όταν έχεις δουλέψει όσο εμείς για αυτή την εκπομπή, δεν γίνεται οι κόποι σου να πάνε χαμένοι. Περίμενα τη σειρά μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.

Πέρασε καθόλου από το μυαλό σου η σκέψη «Ok, μέχρι εδώ ήταν, πάει, χάσαμε το τρένο»;
Πώς να το σκεφτώ εγώ αυτό όταν όλος ο πλανήτης ήταν σε μια παγκόσμια παύση; Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου για να πω ότι έχασα το τρένο. Ποτέ κανείς δεν το χάνει αν πραγματικά θέλει κάτι.

Είναι αυτή η εκπομπή, το πρόγραμμά που επιθυμούσες να παρουσιάσεις στην τηλεόραση;
Αφού το κάνω, σημαίνει ότι έχω δώσει την ψυχή μου και όλο μου το είναι.

Σε ικανοποιεί μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα;
Αν δε με ικανοποιούσε δεν θα το παρουσίαζα. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που βολεύομαι με τα λίγα προκειμένου να κάνω κάτι. Είμαι ή για όλα ή για τίποτα.

Χτύπησες πολλά κουδούνια; Τα μέτρησες;
Αμέτρητα! Πού να θυμηθώ;

Θα μου σχολιάσεις την είδηση των ημερών σχετικά με την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από τον Alpha; Ποια η άποψή σου;
Εγώ θα σχολιάσω την απόφαση ενός ανθρώπου που επέλεξε να αποχωρήσει; Μας έχει καλύψει όλους με αυτά που είπε η ίδια η Ελένη. Να ‘ναι καλά και ευτυχισμένη σε ό,τι αποφασίσει.

Έχουν ισχύ οι φήμες ότι σου προτάθηκε να αναλάβεις πρωινή εκπομπή στη θέση της;
Δε θα έκανα ποτέ τίποτα στη θέση κανενός. Είμαι αρκετά δημιουργική για να έχω πολλές και καινούριες ιδέες, δικές μου πρωτογενείς.

Να περάσουμε και σε κάτι άλλο; Ωριμάζοντας, έχουν αλλάξει τα standards σου για τη ζωή;
Σε όλους συμβαίνει αυτό. Όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουν οι απαιτήσεις και τα standards μας. Πάντα προς το καλύτερο, θέλω να πιστεύω. Αλίμονο αν μέναμε στάσιμοι. Θα ζούσαμε ακόμα σε σπηλιές.

Τα «θέλω» σου;
Αυτά παραμένουν ίδια: να έχω την υγεία μου, να μην χάσω την πίστη μου και να κυνηγώ πάντα με το ίδιο πάθος τους στόχους και τα όνειρά μου.

Πώς ήταν η Αντελίνα ως μητέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου της καραντίνας;

Όπως είναι πάντα σα μητέρα. Το μόνο που άλλαξε είναι ο χρόνος, ο οποίος παίζει σπουδαίο ρόλο στην οικογένεια. Μας χρειαζόταν αυτός ο χρόνος και με τα παιδιά και με τον άντρα μου, επειδή και οι δύο κάνουμε μια δουλειά που μας απασχολεί πολλές ώρες.

Τι σε φόβισε περισσότερο αυτούς τους δύο μήνες;
Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάμαι. Δε μ’ αρέσει γενικά η λέξη φόβος. Δεν μ’ αρέσει να υπάρχει φόβος γύρω μου.

Αναθεώρησες πράγματα όλη αυτή την περίοδο;
Ναι, αναθεώρησα πολλά, με πιο σημαντικό το κομμάτι της ηρεμίας. Είδα ότι όταν είμαι ήρεμη δίνω στα πράγματα πιο σωστή διάσταση και λειτουργώ πιο αποδοτικά.

Ξέρω ότι τα πας άψογα με τη μαγειρική. Πες μου ένα φαγητό που έμαθες να φτιάχνεις πολύ καλά αυτή την περίοδο και θα ήθελες να μοιραστείς τα μυστικά του μαζί μας.
Τελειοποίησα το ψωμί, το οποίο με σπιτικό προζύμι και τον σωστό χρόνο φουσκώματος, κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Δεν σου φαίνεται περίεργο που δεν σε ρώτησα έστω και κάτι για τον γάμο σου με τον Χάρη και τη σχέση σας ως ζευγάρι;
Όχι! (γέλια)

Σε κουράζει όταν πρέπει να απαντάς συνεχώς σε τέτοιου είδους ερωτήσεις παρά σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά σου και με το ποια είναι η Αντελίνα;
Η Αντελίνα είναι και αυτό, οπότε το θεωρώ φυσιολογικό. Χαρά μου να μιλάω και για τη δουλειά μου και για το σπίτι μου.

Κλείνοντας, λοιπόν, αυτή τη συνέντευξη, με δέκα λέξεις, ποια θα έλεγες ότι είναι η Αντελίνα που δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής ο κόσμος και θα ήθελες να μάθει;
Είναι ωραίο να με ανακαλύπτουν σιγά-σιγά οπότε ας αφήσουμε κάτι και για τη συνέχεια!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS