CELEBRITIESSHOWBIZBrooklyn Beckham: Ο 16χρονος που κάνει τον οίκο Burberry να τρίβει τα...

Brooklyn Beckham: Ο 16χρονος που κάνει τον οίκο Burberry να τρίβει τα χέρια του

Οι Becks έχουν το άγγιγμα του Μίδα, το κοκαλάκι της νυχτερίδας, όπως θες το ονομάζεις. Μετά τον πάτερ-φαμίλια David, την αγέρωχη και αγέλαστη μάνα Victoria, ακολουθεί ο πρωτότοκος Brooklyn, με τον οίκο Burberry να τρίβει τα χέρια του που επένδυσε στον επιδραστικό έφηβο.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Αυτή δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο. Ο επικεφαλής του οίκου Burberry, Christopher Bailey, «ξεψαχνίζει» το προφίλ του στο Instagram. Μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες ξεπροβάλλουν, με μερικές έγχρωμες να ξαφνιάζουν ευχάριστα. Όλες είναι τραβηγμένες με μια αισθητική, που τίποτα δεν προδίδει πως ο «ιδιοκτήτης» τους είναι ένας 16χρονος. Όταν, όμως, είσαι γιος του David και της Victoria, το στιλ είναι μέρος της «κληρονομιάς» της αυτοκρατορίας Beckham.

brooklynbeckham1
O αριθμός 5,9m πάνω από τη λέξη ακόλουθοι (την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο οι followers έχουν φτάσει αισίως τα 6 εκατομμύρια), χτυπά το καμπανάκι του δαιμόνιου Bailey. Για άλλη μια φορά, πέφτει πάνω σε χρυσορυχείο. Η προηγούμενη, ήταν όταν είχε βάλει τον δεύτερο στη σειρά υιό Beckham, τον χαριτωμένο Romeo, να λανσάρει τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια τους, συγκεντρώνοντας 11 εκατομμύρια views σ’ ένα 48ώρο. Με συνοπτικές διαδικασίες, ζητά από τον fashionable Brooklyn να αναλάβει να φωτογραφίσει την καμπάνια του νέου αρώματος Burberry.

brooklynbeckham4
Ο στόχος του Οίκου, δεν είναι άλλος απ’ το να προσελκύσει εκατομμύρια στιλάτους έφηβους σαν τον Brooklyn. Η κίνηση όμως της Burberry, εξόργισε κορυφαίους φωτογράφους μόδας, που θεώρησαν ύβρη να τους «κλέβει» τη δουλειά ένα 16χρονο. Κατηγορούν τον νεαρό απόγονο για καθαρό νεποτισμό, που έρχεται κόντρα στα όσα εκπροσωπούν οι αυτοδημιούργητοι γονείς του. Ο David και η Victoria, σύμφωνα μ’ εκείνους, αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της θέλησης, της επιμονής και της εργατικότητας, ενώ ο πρωτότοκός τους απλώς «εξαργυρώνει» το διάσημο επίθετό του. Χωρίς να κοπιάσει καθόλου, αφού η Burberry φρόντισε τα πάντα στην εντέλεια, από το φωτισμό μέχρι το Photoshop, «προσφέροντάς» του τα πιο φωτογενή μοντέλα και τους καλύτερους make-up artists, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο. O Brooklyn πάτησε μόνο το κουμπί της πανάκριβης Leica του.

brooklynbeckham5Ο Christopher Bailey υπερασπίστηκε τον Brooklyn και κατ’ επέκταση την απόφασή του, τονίζοντας ότι το ύφος και το στιλ των φωτογραφιών, είναι ακριβώς αυτό που έψαχναν. Μάλιστα, η Sarah Brimley, πρώην βοηθός του διάσημου φωτογράφου, David Bailey, τόνισε πως ο Brooklyn δεν είναι ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Χωρίς να εκμεταλλεύεται το status των γονιών του, προσπαθεί να βρει το δρόμο του.

brooklynbeckham2
Το ότι αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε διάφορα, υποδηλώνει το προφανές. Ότι είναι ένας ανήσυχος έφηβος. Λατρεύει το σερφινγκ και το μπάσκετ -κατάλοιπο της εποχής που έζησαν οικογενειακώς στο Λος Άντζελες- ενώ πρόσφατα πόζαρε για το εξώφυλλο της «Miss Vogue» και παλαιότερα για το «Man about a Town». Παράλληλα, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, καθώς φοιτά στις Ακαδημίες της Arsenal, με μελανό σημείο το ότι απέτυχε πρόσφατα να κερδίσει υποτροφία (προφανώς το ταλέντο, μαζί με το όνομα, το πήρε ο 10χρονος Cruz David). Κατά τα άλλα, ο Brooklyn συνοδεύει τη μητέρα του σε red carpet events, αναπληρώνοντας επάξια τον πατέρα του, ενώ κάνει αφιλοκερδώς babysitting στη χαριτωμένη αδελφή του Harper Seven. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι νονοί του: Elton John –ο οποίος επίσης υπερασπίστηκε την απόφασή της Burberry – ο σύζυγός του David Furnish και η Elizabeth Hurley, έριξαν μπόλικη νεραϊδόσκονη στο βαφτιστήρι τους!

broocklynbeckahm6

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS