CELEBRITIESSHOWBIZΈρωτες στα χρόνια των reality

Έρωτες στα χρόνια των reality

Η περίπτωση του (πολύ ωραίου!) Κωνσταντίνου Βασάλου από το φετινό «Survivor» που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία εξαιρετικής τηλεθέασης, δεν είναι η πρώτη… Στα παιχνίδια, όπου η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή, άνθισαν και σχέσεις που μιμήθηκαν τον έρωτα. Άλλες καλά και άλλες χειρότερα.

Της Κάλλιας Καστάνη

Tο «Survivor», το περίφημο reality επιβίωσης, με ελάχιστα μέσα, σε «πρωτόγονο περιβάλλον» υπήρξε, όπου προβλήθηκε, μια τεράστια τηλεοπτική επιτυχία – δεν είναι τυχαίο το ότι στην Αμερική, προβάλλεται από το 2000 χωρίς διακοπή, χειμώνα-καλοκαίρι (σ.σ. φέτος θα είναι η 34η σεζόν), και, πως τα περισσότερα χρόνια ήταν μες στην εικοσάδα των προγραμμάτων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση Το πρώτο ελληνικό «Survivor» γυρίστηκε στη Μαλαισία και προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εξ’ αρχής, υπήρξε ένα μίνι σκάνδαλο – όχι μόνο λόγω του μεγάλου χρηματικού επάθλου (200.000 ευρώ), αλλά και της ιδέας του: 16 παίκτες, 7 άντρες και 9 γυναίκες, έπρεπε να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες, που θα δοκίμαζαν τα όριά τους, ενώ οι κάμερες τους παρακολουθούσαν να αγωνίζονται, να πεινούν, να κρυώνουν, να αρρωσταίνουν, να λιμοκτονούν, να καταρρέουν. Ήταν ένα σκληρό reality, που δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο είχε προηγηθεί. Και έκανε πάταγο. Ανάμεσα στ’ άλλα και γιατί κατάφερε να «σκιτσάρει» χαρακτήρες – τηλεοπτικούς ήρωες που ο κόσμος, θυμάται μέχρι σήμερα με τα μικρά τους ονόματα: τον Ηλία, την Ορθούλα, την Ευαγγελία…

UPCLOSE AND PERSONAL

Μπορεί να «φταίει» η εγγύτητα, μπορεί η πλήξη. Μπορεί να παίζει ρόλο η στρατηγική, που θέλει τα ερωτευμένα ζευγάρια, να φτάνουν ως το τέλος του παιχνιδιού, «σπρωγμένα» από το λαϊκό αίσθημα που αγαπάει να βλέπει love stories – όπως και να ‘χει ο έρωτας, είναι ένα (όχι απαραίτητο, αλλά) καλοδεχούμενο συστατικό στη «σούπα» του reality, κάθε reality. Τα καρυκεύει και τα νοστιμίζει. Ενισχύει και αποκαλύπτει τους χαρακτήρες. Δημιουργεί «καλό television drama». Mε μια προϋπόθεση: να γεννιέται μέσα στο παιχνίδι. Να είναι μέρος της πλοκής. Να μπορεί να κινηματογραφηθεί.

Το φετινό ελληνικό «Survivor», διεκδικεί μια πρωτοτυπία – πιθανόν, παγκόσμια: μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη ερωτική «μάχη» δίνεται έξω από το παιχνίδι, με «έπαθλο» τον ωραίο παίκτη των «Μαχητών», Κωνσταντίνο Βασάλο. Όσο ο 27χρονος personal trainer πηδάει εμπόδια, σκαρφαλώνει σε σκοινιά ή κοπανάει καρύδες στον Άγιο Δομίνικο, πίσω του, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δυο εντυπωσιακές γυναίκες, τον «διεκδικούν» λυσσαλέα στο μιντιακό «ρινγκ». Ποια θα κερδίσει;

Το «ματς» ξεκίνησε με μια σειρά διαδικτυακών δημοσιευμάτων που παρουσίαζαν ως σύντροφό του Κωνσταντίνου την εντυπωσιακή γυμνάστρια και body-builder, Βασιλική Αγιαννοπούλου. Αφορμή στάθηκαν κάποιες κοινές φωτογραφίες τους, που ήταν αναρτημένες στα προσωπικά της social media, με το hashtag «#my man». Πόζες που έδειχναν πως η σχέση τους ήταν στενή και τρυφερή.

Αυτές, προκάλεσαν το ξέσπασμα της Κύπριας personal trainer Marie Rose Tarkmanian, από τη Λάρνακα, η οποία σε βιντεάκι που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram, επιχείρησε, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, να αποκαταστήσει την αλήθεια (;). Πως η ίδια, δηλαδή, είναι η πραγματική σύντροφος του 27χρονου «Μαχητή» («Τον γνώρισα τον περασμένο Νοέμβριο στους αγώνες της Αθήνας, είναι κάτι εντελώς καινούριο και για τους δυο μας, δυστυχώς δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες να ζήσουμε κάτι έντονο, απλά ξέρουμε πως είμαστε μαζί…»), ενώ η Αγιαννοπούλου είναι η πρώην του, με την οποία «αν και έχουν χωρίσει εδώ και καιρό, χρησιμοποιεί το όνομα και τις φωτογραφίες του για να βγει προς τα έξω και να αποκτήσει δημοσιότητα». Η Tarkmanian, μάλιστα, τονίζει πως προτίθεται να κινηθεί νομικά και να ζητήσει από τα sites και τα blogs να «κατεβάσουν» ή να μην αναπαράγουν τα ψευδή δημοσιεύματα.

Πειστήριο τρανταχτό της αλήθειας -και τελευταίο, ύπουλο «χτύπημα», στην ερωτική «μάχη»- είναι, κατά την τελευταία, το μενταγιόν. «Αν έχετε προσέξει, όποτε αγωνίζεται, ο Κωνσταντίνος δεν φορά φανέλα, φορά έναν σταυρό κι ένα μικρό χρυσό μενταγιόν. Είναι το τυχερό μου και του το έστειλα τρεις ημέρες πριν φύγει για τον Άγιο Δομίνικο. Εγώ φοράω αυτό (σ.σ.: μενταγιόν με τη φωτογραφία του) και με αυτόν τον τρόπο νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο » (!!!). Ή αλλιώς, κατά το ρηθέν «έρωτας ίσον ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης…».

ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με φαντασία ή χωρίς, το σίγουρο είναι πως, μέχρι σήμερα, η ελληνική τηλεόραση έζησε πολλά φλερτ, κάμποσα παρ’ oλίγον ειδύλλια και μερικούς αξέχαστους reality έρωτες.

Στο πρώτο ελληνικό reality εγκλεισμού, το «Βig Brother 1», οι «μικροί ήρωες της καθημερινότητάς μας» -κατά τον Ανδρέα Μικρούτσικο- στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερα ηρωικό, πέρα από το τρώνε, να κοιμούνται, να μιλάνε, να καυγαδίζουν, να κλαίνε και να ερωτεύονται. Στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού, άνθισαν δύο ειδύλλια: αυτό του μελαχρινού γόη/barman Χρήστου Ξανθόπουλου (που είχε ξετρελάνει τα κορίτσια) με τη Δώρα Αρχοντάκη και του Πρόδρομου Καθηνιώτη με τη σέξι Μαίρη Σκόρδου – ιδίως η δεύτερη ιστορία, στην πορεία, πήρε διαστάσεις λαϊκού μύθου, καθώς τα media  έκαναν λόγο για μυστικές, μεταμεσονύχτιες θερμές συναντήσεις, στο κοτέτσι του Σπιτιού. Φυσικά, τίποτα δεν αποδείχτηκε. Στην πορεία, όλοι πήραν τον δρόμο τους : ο Χρήστος παντρεύτηκε και διατηρεί resto στο Χαλάνδρι, η Δώρα επιχειρεί να κάνει καριέρα στο τραγούδι, ο Πρόδρομος, οικογενειάρχης πια, άνοιξε ταβέρνα στη Σκόπελο. Όσο για τη Μαίρη, η τελευταία, αξιομνημόνευτη εμφάνισή της, ήταν το 2015 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μη χανόμαστε», όπου έκλαψε και δήλωσε: «Εγώ πήγα σε ένα παιχνίδι που γινόταν στην τηλεόραση. Ένα απλό παιχνίδι. Δεν ήξερα ότι αυτό θα μου άλλαζε όλη μου τη ζωή. Δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τόσο δυνατό και δεν υπήρχε κανείς να προστατεύσει τη Μαίρη. Οποιοσδήποτε ήθελε δημοσιότητα έβγαινε και έλεγα κάτι κακό για εμένα…».

Στον κήπο του «The Wall», δίπλα στο Τείχος, άνθισε ένας ακόμα έρωτας: αυτός της Σίσσυς Γιαννακοπούλου και του μελαχρινού Τζώρτζη Μονογιού από τη Μύκονο, οι οποίοι μοιράζονταν και το ίδιο κρεβάτι, βάζοντας φωτιά, με τα βογκητά τους και τα ανακατεμένα σεντόνια, στη φαντασία των μεσημεριανών gossip εκπομπών.

Αντίθετα, το επίμονο φλερτ της Ρούλας Βροχοπούλου, προς τον bon vivant του παιχνιδιού, Κλεάνθη-Ωνάση Τριανταφυλλόπουλο, δεν ευοδώθηκε ποτέ. Το ίδιο συνέβη και με τον άκαρπο έρωτα του νικητή του παιχνιδιού Θοδωρή Ισπόγλου, ο οποίος, γοητευμένος από τη ναζιάρα Γωγώ Γαρυφάλλου, δήλωνε εκστατικά: «το Γωγουλίνι είναι ο ξανθός μου άγγελος». Μετά το παιχνίδι, ο άγγελος «ανελήφθη» στις λαϊκές πίστες και ο Θοδωρής, πήρε τα χρήματα και πήγε στην ευχή του θεού…

Το 2002, η έλευση του «Bar», του reality στο ΜΕGA, ήλθε να ανεβάσει κι άλλο την ερωτική θερμοκρασία. Το φλερτ ανάμεσα στην εκρηκτική ξανθιά  Στέλλα Μπεζαντάκου και τον Άρη Αποστολίδη, και οι φήμες πως οι δυο τους ήλθαν πιο κοντά στο μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού όπου δεν υπήρχαν κάμερες, προκάλεσαν ένα μίνι σκάνδαλο, ενώ το σχετικό βίντεο, με τα ακουστικά πειστήρια, αναπαράχθηκε και αναλύθηκε σε δεκάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου. Λίγο μετά, κατά την έξοδο της Στέλλας από το «Bar», το ζευγάρι αντάλλαξε και on camera φλογερά, δακρυσμένα φιλιά, που, μάλλον, στέγνωσαν γρήγορα. Όπως και το love story της τουαλέτας…

Στο «Survivor Ελλάδα-Τουρκία», το διακρατικό romance ανάμεσα στη Νάντια Ζαγκλή και τον Σελίμ Σεμπά, ήταν το μόνο που είχε συνέχεια μετά το παιχνίδι – μάλιστα, «σφραγίστηκε» και με πολιτικό γάμο. Δυστυχώς, τo ζευγάρι χώρισε τέσσερα χρόνια αργότερα. (σ.σ. Για την Ιστορία, ο Σελίμ δηλώνει σήμερα, πως «πάντα θα αγαπάει» την Ελληνίδα που του έκλεψε την καρδιά…). Αντίθετα, στη «Φάρμα» του MΕGΑ το περίφημο, φημολογούμενο ειδύλλιο ανάμεσα στον όμορφο Αλέξη Αρβανιτίδη, με τη νικήτρια του παιχνιδιού Ειρήνη Πιπιτσούλη, ήταν περισσότερο ένας υπαινιγμός που έμεινε να αιωρείται, χωρίς ποτέ να εκφραστεί ελεύθερα μπροστά στον φακό…

Το 2002, στο «Fame Story 1», το φλερτ ανάμεσα στην Ελεάννα Παπαϊωάννου και τον Θάνο Πετρέλη, επιβεβαιώθηκε από ένα κλεμμένο φιλί στο αυτοκίνητο, που είδε εν αγνοία τους όλη η Ελλάδα.

Σίγουρα, ο πιο εμβληματικός reality έρωτας ήταν αυτός που γεννήθηκε στο «Fame Story 2», ανάμεσα στη Μάρω Λύτρα και τον Κώστα Καραφώτη. Παράφορα και παράλογα ερωτευμένοι, δεσμευμένοι σε άλλες σχέσεις, οι δυο τους έγιναν η σημαία ενός απαγορευμένου πάθους, που τα αψηφά όλα και στο τέλος κερδίζει. Το παράνομο ρομάντζο τους «καψάλισε» τα μηχανάκια της τηλεθέασης, χάρισε στον Antenna νούμερα δυσθεώρητα, και μια δεύτερη καριέρα στο ερωτικό ντουέτο «Μίλα μου». Μετά το παιχνίδι χώρισαν τους συντρόφους τους, έμειναν μαζί, παθιάστηκαν, καυγάδισαν, καταναλώθηκαν στη φωτιά που τους έκαιγε και έγραψαν «τέλος», αφήνοντας πίσω τους μόνο τα αποκαΐδια της ιστορικής φράσης «ο Κώστας μού φερόταν σαν κατσαρίδα». Χρόνια αργότερα -και μετά από πολλούς έρωτες δικούς του και δικούς της- στην αργκό του δρόμου το «Μάρω-Καραφώτης» παραμένει συνώνυμο του ιδανικού ζευγαριού…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS