CELEBRITIESSHOWBIZΙωάννα Τούνη: Η απάντηση της για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο σε influencers

Ιωάννα Τούνη: Η απάντηση της για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο σε influencers

Σε event στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και μεταξύ άλλων η γνωστή influencer ρωτήθηκε για το νέο reality του OPEN, όσο και για την είδηση ότι θα υπάρξει πανευρωπαϊκός έλεγχος παραπλάνησης influencers, από τον οποίο θα περάσουν και 20 Έλληνες για τις εμπορικές τους δραστηριότητες στα social.

Διαβάστε επίσης Ιώαννα Τούνη: Αποκάλυψε ότι έκανε επέμβαση στο στήθος (βίντεο)

«Οι εμπορικές δραστηριότητες τιμολογούνται, φορολογούνται, δεν καταλαβαίνω τώρα το κομμάτι της παραπλάνησης, αλλά με πιάνεις και αδιάβαστη, δεν ενημερώθηκα για όλο αυτό, δεν ξέρω», δήλωσε αρχικά η Ιωάννα Τούνη.

Για το αν θα τη δούμε στο TV Queen, απάντησε: «Υπήρξε κάποια πρόταση, δεν ξέρω παιδιά, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος με το μωρό, θα δούμε. Θα μπορούσε, αν ήταν κάτι για λίγο».

Έρευνα για τα πόσα που παίρνουν και αν τα δηλώνουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έγινε γνωστό τα τελευταία 24ωρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό έλεγχο για τον εντοπισμό «influencers» που προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών. Με απλά λόγια, αυτό που ερευνάται είναι πόσα παίρνουν για τις προωθήσεις αυτές και αν τα δηλώνουν.

Διαβάστε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Δείτε την πριν και μετά τις πλαστικές επεμβάσεις

Έτσι, οι έλεγχοι με τη μέθοδο των «σαρώσεων» (sweep), που έγιναν σε όλες τις πλατφόρμες των social media από τις 27.10.2023 έως και 30.11.2023, από αρχές 22 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίστηκαν 576 «influencers» από όλη την Ευρώπη, 20 εκ των οποίων προέρχονται από τη χώρα μας.

Οι 20 Έλληνες influencers το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβουν επιστολή από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία θα ενημερώνονται επισταμένως και θα καλούνται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε οι δραστηριότητές τους να είναι προσαρμοσμένες σε όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή καταναλωτική νομοθεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS